شماره روزنامه ۶۰۲۹
|

  • بیگانگی رشد با تورم

    دنیای اقتصاد: به تازگی پژوهشی در رابطه با اثرگذاری تورم بر رشد اقتصادی انجام شده است. در این پژوهش داده‌های مربوط به خاورمیانه از سال۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ بررسی شده است. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد دو رقمی شدن تورم می‌تواند اثر منفی و شدیدی بر رشد اقتصادی کشورها بگذارد. بررسی‌ها همچنین نشان می‌دهد اثر منفی تورم بر رشد در ایران بیشتر از سایر کشورهای خاورمیانه بوده است. آستانه تورمی ایران برابر با ۸.۶درصد و آستانه تورمی کشورهای خاورمیانه به‌طور میانگین برابر با ۱۰.۱درصد بوده است.
  • نرخ‌ جدید حق بیمه دهک‌های ۶ تا ۹ درآمدی

    بازار: جمشید شایانفر، مدیرکل بیمه‌گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران، تاکید کرد: حق بیمه دهک‌های اول تا پنجم درآمدی همچنان رایگان است و هیچ تغییری در آن ایجاد نشده است. مدیرکل بیمه‌گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران افزود: برای مشمولین دهک شش درآمدی، ۲۰درصد حق بیمه توسط فرد پرداخت شده که نرخ ماهانه ۳۲هزار و ۳۰۰تومان و نرخ سالانه برای همین دهک ۳۸۷هزار و ۶۰۰تومان است. او تصریح کرد: برای مشمولین دهک هفتم درآمدی نیز ۳۰درصد حق بیمه توسط فرد پرداخت شده که نرخ ماهانه آن ۴۸هزار و ۴۵۰تومان و نرخ سالانه آن ۵۸۱هزار و ۴۰۰تومان است. شایانفر اعلام کرد: برای مشمولین دهک هشتم درآمدی نیز ۴۰درصد حق بیمه توسط فرد پرداخت شده که نرخ ماهانه آن ۶۴هزار و ۶۰۰تومان و نرخ سالانه برای همین دهک ۷۷۵هزار و ۲۰۰تومان است. او افزود: همچنین برای مشمولین دهک ۹ درآمدی هم ۵۰درصد حق بیمه توسط فرد پرداخت شده که نرخ ماهانه آن ۸۰هزار و ۷۵۰تومان و نرخ سالانه آن ۹۶۹هزار تومان است. او گفت: برای دهک ۱۰ درآمدی نیز صد درصد حق بیمه توسط خود فرد پرداخت شده که نرخ ماهانه آن ۱۶۱هزار و ۵۰۰تومان و نرخ سالانه آن یک‌میلیون و ۹۳۸هزار تومان است.
  • ابلاغیه رئیس‌کل بانک مرکزی درباره ممنوعیت فعالیت انتخاباتی کارکنان

    بانک مرکزی: رئیس‌کل بانک مرکزی در ابلاغیه‌ای به تمام کارکنان بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور ضمن تاکید بر کمک به برگزاری باشکوه چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: همکاران محترم بانک مرکزی و شبکه بانکی باید از انجام فعالیت‌های تبلیغاتی و انتخاباتی اکیدا خودداری کنند و از جایگاه اداری و امکانات بیت‌المال دراختیار خود در این زمینه هیچ استفاده‌ای نداشته باشند.
  • فروش ۲۳۹ کیلوگرم شمش طلا در آخرین حراج مرکز مبادله

    بازار: سخنگوی مرکز مبادله گفت: امروز در مرکز مبادله ۲۳۹ کیلوگرم شمش طلای استاندارد با عیار ۹۹۵ در هزار معامله شد. اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، گفت: سی و یکمین جلسه حراج شمش طلا امروز یکشنبه ۲۰ خرداد‌ماه ۱۴۰۳ در مرکز مبادله ایران برگزار و ۲۳۹ کیلوگرم شمش طلای استاندارد با عیار ۹۹۵ در هزار معامله شد. این ‌مقام مسوول در ادامه اظهار کرد: از مجموع ۳۲۰کیلوگرم شمش طلای عرضه‌شده در حراج‌های عمده و خرد تالار معاملات طلای این مرکز، ۲۳۹کیلوگرم با میانگین قیمت چهار‌میلیارد و ۳۷۵میلیون تومان به ازای هر شمش طلای استاندارد معامله شد. او همچنین بیان کرد: در مجموع ۳۱ جلسه حراج حضوری مرکز مبادله ایران، حدود ۴۸۴۴کیلوگرم شمش طلا مورد معامله قرار گرفته است.
  • انتقال سپرده‌های صندوق رفاه دانشجویان به بانک مرکزی

    بازار: صندوق رفاه دانشجویان مبلغ ۴۶۰میلیارد تومان منابع خود را نزد ۶ بانک سپرده‌گذاری کرده بود که با پیگیری‌های دیوان محاسبات کشور این مبلغ به حساب صندوق، نزد بانک مرکزی منتقل شد. در ادامه رسیدگی‌های دیوان محاسبات کشور، به عنوان یک نهاد نظارتی، بر جریان منابع مالی خرد و کلان دستگاه‌ها این بار صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم پالایش شد. صندوق مذکور مبلغ ۴۶۰میلیارد تومان از منابع خود را نزد بانک‌های تجارت، گردشگری، پاسارگاد، آینده، ملت و توسعه تعاون سپرده‌گذاری کرده بود که با پیگیری‌های دیوان محاسبات، این مبلغ به منظور پرداخت تسهیلات دانشجویی منطبق بر تصمیمات نمایندگان مجلس به حساب صندوق، نزد بانک مرکزی منتقل شد.
  • مطالبه سدشکنی از تحریم

    دنیای اقتصاد: ‌شورای نگهبان فهرست ۶ نفر نهایی برای انتخابات پیش روی ریاست‌جمهوری را اعلام کرد. احتمالا در روزهای آینده این ۶نفر برنامه‌های خود را برای حل چالش‌های کشور ارائه خواهند کرد. اما برای مردم مهم‌ترین اولویت رئیس دولت آینده چه خواهد بود؟ «دنیای‌اقتصاد» در یک نظرسنجی این اولویت‌های اصلی را مورد بررسی قرار داده است. از دید مخاطبان، رفع تحریم‌ها از اقتصاد ایران مهم‌ترین دغدغه پاسخ‌دهندگان بوده است. این مطالبه با واقعیت‌های اقتصادی نیز همخوان است. مطابق بررسی‌ها، تشدید تحریم‌ها در یک دهه اخیر رشد اقتصادی را از مسیر صعودی خود منحرف کرده و باعث جاماندگی ایران در رقابت منطقه‌ای با رقبا شده است. تشدید تحریم‌ها باعث شده است که ارتباط موثر اقتصاد ایران با سایر کشورها کمرنگ‌تر از قبل شود و این کاهش همکاری فرامرزی، حتی با کشورهای همسو با ایران نیز مشاهده می‌شود. بنابراین برگ برنده رئیس‌جمهور آینده این است که بتواند اجماع داخلی و خارجی را برای سدشکنی تحریم‌ها ایجاد کند.
  • تمدید تفویض اختیار بخشودگی جرایم و تقسیط بدهی مالیاتی در سال جاری

    ایرنا: رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور از تمدید تفویض اختیار بخشودگی جرایم و تقسیط بدهی مالیاتی در سال جاری خبر داد. به گزارش سازمان امور مالیاتی، سیدمحمدهادی سبحانیان در پی درخواست‌های متعدد و در جهت تکریم مودیان مالیاتی، تمدید مهلت تفویض اختیار بخشودگی جرایم و تقسیط بدهی مالیاتی به مدیران کل امور مالیاتی سراسر کشور را در سال جاری ابلاغ کرد. مطابق این بخشنامه، در مورد بخشودگی ۱۰۰درصدی جرایم قابل بخشش برای اشخاص حقیقی تا سقف یک میلیارد ریال و برای اشخاص حقوقی تا سقف سه‌میلیارد ریال به مدیران کل امور مالیاتی تفویض اختیار شده است. حداکثر تفویض اختیار زمان تقسیط بدهی، از تاریخ ابلاغ بدهی قطعی سال/دوره مربوط برای مالیات‌های مستقیم به مدت سه سال و برای مالیات و عوارض قانون مالیات بر ارزش افزوده به مدت یک سال تعیین شده است.
  • ضربه جنگی به اقتصاد منطقه

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین‏ الملل: کشورهای خاورمیانه در دهه‌های اخیر با انواع ریسک‌های غیراقتصادی روبه‌رو بوده‌اند که این ریسک بر متغیرهای کلان مانند رشد اقتصادی، تورم و سرمایه‌گذاری اثر منفی گذاشته است. یک مطالعه تحلیلی از کارشناسان صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد که شروع یک درگیری و مناقشه سیاسی پس از یک‌سال می‌تواند به میزان ۲واحد درصد سطح تولید ناخالص داخلی سرانه کشورهای منطقه را کاهش دهد و این رقم طی یک دهه می‌تواند به سطح ۱۰واحد درصد برسد. این مطالعه تاکید می‌کند که اثر درگیری‌ها در کشورهای خاورمیانه تا یک دهه باقی می‌ماند، حال آنکه ممکن است این اثر در کشورهای سایر مناطق جهان پس از ۵سال محو شود. این اثر منفی تنها بر رشد اقتصادی محدود نیست و بر سایر متغیرها نظیر تورم، مصرف، سرمایه‌گذاری و درآمدهای بودجه‌ای نیز اثرگذار خواهد بود. مطالعه مذکور مطابق آمارهایی است که از سال۱۹۸۹ تا سال۲۰۲۲ جمع‌آوری شده است. نکته قابل توجه این است که کشورهایی که نهادهای ضعیف‌تری دارند و نمی‌توانند در مقابل این شوک‌ها، برنامه‌های حمایتی را اجرایی کنند، ضرر بیشتری را متحمل می‌شوند. این مناقشات نه تنها کشورها را مستقیما درگیر چالش می‌کنند، بلکه اثرات ثانویه را در منطقه به دنبال خواهند داشت. پیامدهای ناشی از درگیری‌ها فراتر از حوزه اقتصاد است و رنج گسترده انسانی، افزایش مرگ‌ومیر و عدم امنیت غذایی را به دنبال خواهد داشت. بنابراین کشورها باید برنامه‌هایی تدوین کنند که در مقابل این شوک‌ها مانند یک ضربه‌گیر عمل کند تا آسیب‌های کمتری به کشورهای منطقه وارد شود. بدیهی است که اقتصاد ایران به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اقتصادهای منطقه، از افزایش ریسک و تنش‌ها متاثر خواهد شد و با توجه به بروز انواع ریسک‌های سیاسی در منطقه، فرصت همکاری میان ایران و سایر کشورهای جهان کاهش می‌یابد. بنابراین ایجاد تدابیری برای کاهش تنش‌ها و درگیری‌ها، باعث بهبود وضعیت اقتصادی تمام کشورهای منطقه خواهد شد.
  • ابلاغ بخشنامه قانون جدید نقل‌و‌انتقال سوابق بیمه

    سازمان تامین اجتماعی: بخشنامه قانون جدید نقل‌وانتقال سوابق بیمه یا کسور بازنشستگی بین صندوق‌های بازنشستگی و تجمیع سوابق بیمه‌ای اشخاص مصوب یازدهم اردیبهشت سال ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی و آیین‌نامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۲۷ دی سال ۱۴۰۲ هیات وزیران به شعب و واحدهای اجرایی سازمان تامین اجتماعی ابلاغ شد. با آغاز اجرای قانون جدید، قانون نقل‌وانتقال حق‌بیمه یا بازنشستگی مصوب۶۵.۰۳.۲۷ و ماده یک قانون تعدیل نیروی انسانی دستگاه‌های دولتی مصوب۶۶.۰۱.۲۷ مجلس شورای اسلامی منسوخ و تغییراتی در نحوه نقل‌و‌انتقال سوابق بین صندوق‌های بازنشستگی ایجاد شده است.
  • نمره اقتصادی پاستورنشینان

    دنیای اقتصاد: حدود سه هفته به انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری باقی مانده است. در روزهای آینده نامزدهای نهایی توسط شورای نگهبان معرفی می‌شوند تا در این رقابت حضور یابند. احتمالا یکی از مهم‌ترین موضوعات مورد بحث در مناظرات، بررسی عملکرد اقتصادی در دولت‌های گذشته و ارائه راهکارها برای بهبود متغیرهای کلان اقتصادی است. «دنیای اقتصاد» در گزارشی، عملکرد دولت‌ها در بخش‌های تورم، رشد اقتصادی و آمارهای پولی را مورد بررسی قرار داده است. این بررسی‌ها نشان می‌دهد دولت هاشمی‌رفسنجانی از لحاظ آمار رشد اقتصادی عملکرد مناسبی داشته، اما به لحاظ وضعیت تورم، دولت احمدی‌نژاد و دولت خاتمی عملکرد بهتری را ثبت کردند. از منظر آمارهای پولی نیز وضعیت در دولت‌های خاتمی و هاشمی بهتر از سایر دولت‌ها بوده است. باید توجه کرد که این آمارها نمی‌تواند به تنهایی معیار دقیقی برای ارزیابی عملکرد دولت‌ها باشد، اما تصویری از شرایط اقتصاد کلان در دوره‌های مختلف پاستورنشینان ارائه می‌کند.
  • بیانیه انجمن اقتصاد ایران خطاب به کاندیداهای ریاست‌جمهوری

    با توجه به رویداد مهم انتخابات ریاست جمهوری، انجمن اقتصاد ایران در یک بیانیه تبیینی به چالش‌های اساسی اقتصاد ایران، علل، ریشه‌ها و راه‌حل‌ها برای رفع موانع توسعه کشور در سه سطح تصمیم‌گیری پرداخته است. نسخه کامل این بیانیه در سایت این انجمن وجود دارد و «دنیای اقتصاد» مهم‌ترین بخش‌های این بیانیه را منعکس کرده است.
  • گرامیداشت استاد پیشکسوت اقتصاد

    دنیای اقتصاد: صبح روز چهارشنبه ۹ خردادماه، مهدی تقوی، استاد پیشکسوت اقتصاد دانشگاه‌های علامه طباطبایی و علوم و تحقیقات چشم از جهان فروبست. در پی این ضایعه، روز شنبه ۱۲ خرداد، مراسم یادبود این استاد فقید با حضور جمعی از همکاران و شاگردان او برگزار شد.
  • آرایش جدید سکاندار پولی روسیه

    دنیای اقتصاد: الویرا نابیولینا را می‌توان یکی از چهره‌های برجسته اقتصادی در دو دهه اخیر به حساب آورد؛ این اقتصاددان ۶۰ساله با تکیه بر صندلی ریاست بانک مرکزی روسیه، طی ۱۱ سال دائما تلاش کرد تا یک اقتصاد باز، باثبات و دارای نظم را در جامعه‌ای به وجود بیاورد که پیش از این با کمونیسم و هرج‌ومرج خو گرفته بود. برخورد همراه با خونسردی نابیولینا با جاه‌طلبی‌های پوتین و پایبندی او به آنچه منتقدانش «اقتصاد لیبرالی» می‌نامند، تحسین‌های زیادی را از سراسر جهان برای او به ارمغان آورد. با‌این‌حال اکونومیست معتقد است که پس از جنگ اوکراین، سایه خواسته‌های پوتین بر آرزوهای او سایه افکنده و از او یک تکنوکرات در خدمت ماشین جنگی روسیه ساخته است.
  • حراست از استقلال بانک مرکزی ترکیه

    دنیای اقتصاد: دادگاه قانون اساسی ترکیه اختیارات رئیس‌جمهور این کشور را در زمینه عزل و نصب رئیس بانک مرکزی و همچنین انتصاب روسای دانشگاه‌ها محدود کرد. بانک مرکزی یکی از مهم‌ترین نهادهای سیاستگذاری اقتصادی در هر کشور است و روسای آن باید بتوانند بدون در نظر گرفتن اهداف کوتاه‌مدت سیاستمداران و فشارهای سیاسی، دست به انتخاب بزنند. اما در سال‌های گذشته اردوغان به دلایلی مانند اختلاف نظر با روسای بانک مرکزی بر سر تعیین نرخ بهره، دست به عزل‌و‌نصب‌های متعددی زده است.
  • ایران رئیس کمیته امور عمومی کنفرانس بین‌المللی کار شد

    وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: مهدی علی‌آبادی، معاون نمایندگی ایران در ژنو، به انتخاب دولت‌های عضو سازمان بین‌المللی کار (ILO) رئیس کمیته امور عمومی ۱۱۲امین کنفرانس بین‌المللی کار شد.ماموریت این کمیته در این دور از کنفرانس بین‌المللی کار، بحث و تبادل نظر پیرامون الغای ۴ کنوانسیون در خصوص کار زنان زیر سطح زمین، مقررات ایمنی ساخت‌و‌ساز، آمار دستمزدها و ساعت کار و بازرسی کار در مناطق غیر متروپل خواهد بود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر