هادی خانی، دبیر شورای‌عالی پیشگیری و مقابله با جرایم پول‌شویی و تامین مالی تروریسم، از امضای تفاهم‌نامه همکاری در راستای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم با ازبکستان خبر داد و گفت: این تفاهم‌نامه در اجلاس کارگروه منطقه اوراسیا در تاجیکستان امضا شد. رویکرد اصلی ما توسعه روزافزون تعاملات کشور با دیگر کشورها، به‌ویژه کارگروه منطقه‌ای اوراسیا در مقایسه با گذشته است. در این راستا افزایش همکاری‌ها در انتقال دانش، آموزش و فرهنگ‌سازی، مبارزه با شبکه‌های بین‌المللی پولشویی و همچنین تامین مالی تروریسم موردنظر است.  او تصریح کرد: برای اولین‌بار گزارش مفصل و جامعی درباره اقدامات پیش رو و موثر ایران در حوزه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم به کارگروه منطقه‌ای اوراسیا ارائه کردیم که این گزارش در خبرنامه اوراسیا و FATF منعکس شده است تا کشور‌های دوست و همسو با جمهوری اسلامی بدانند دلیل تاخیر در عضویت ایران در نهاد FATF ، برخورد‌های دوگانه و غیرفنی و سیاسی این نهاد در گذشته با ایران بوده و این ذهنیت که جمهوری اسلامی در مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم جدیت ندارد از پایه و اساس اشتباه است.

خانی اظهار کرد: تلاش می‌کنیم با توسعه تفاهم‌نامه‌های همکاری دو و چندجانبه و ایجاد ائتلاف‌های منطقه‌ای، حضور فعال‌تری در زمینه تبیین و اطلاع‌رسانی اراده و عزم ایران و به دنبال آن اقدامات کشورمان در مبارزه با فساد و پولشویی و تامین مالی تروریسم داشته باشیم و میدان را برای فضاسازی‌های منفی کشور‌های متخاصم با هدف ناامید کردن کشور‌های دوست و همسو با ایران، خالی نگذاریم. معاون وزیر اقتصاد تاکید کرد: اقدامات بسیاری در راستای شفاف‌سازی در ایران انجام گرفته که به دلایل برخورد‌های سیاسی که علیه کشور وجود داشت به‌موقع منعکس نشده؛ اما در «دولت مردمی» رویکرد ایران به تبیین دقیق‌تر اقدامات درراستای تامین حداکثری منافع کشور تغییر کرده است. به گفته او، تا امروز با ۱۵ کشور تفاهم‌نامه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم امضا کرده‌ایم و به‌زودی هم امضای تفاهم‌نامه با ترکیه و هندوستان را در دستور کار خواهیم داشت.

دبیر شورای عالی پیشگیری و مقابله با جرایم پول‌شویی و تامین مالی تروریسم اظهار کرد: ایجاد ائتلاف‌های داخلی با هدف هم‌افزایی ظرفیت‌های موجود ضد فساد کشور و ائتلاف‌های برون‌مرزی نیز در دستور کار قرار دارد. به‌زودی ائتلاف ۶جانبه‌ای با روسیه، سوریه، عراق، ترکیه و افغانستان با هدف مبارزه با تامین مالی ترورسیم، مبارزه با تامین مالی مواد مخدر و مبارزه با تامین مالی قاچاق اسلحه ایجاد خواهیم کرد. این مهم در راستای رویکرد افزایش تعاملات ایران با کشور‌های همسو و دوست ما عملیاتی خواهد شد. خانی همچنین با اشاره به آخرین وضعیت عضویت ایران در نهاد FATF، از تداوم مباحث کارشناسی مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره تصویب «پالرمو» و «CFT» خبر داد و گفت: درحال‌حاضر بخش قابل‌توجهی از استانداردهای FATF را عملیاتی کردیم و به دنبال آن هستیم تا با تعیین‌تکلیف دو کنوانسیون «پالرمو» (مقابله با جرائم سازمان‌یافته) و «CFT» (مقابله با تامین مالی تروریسم) تعاملات مبتنی بر تامین حداکثری منافع کشور را پیگیری کنیم و توسعه دهیم.

 او افزود: بخش قابل‌توجهی از برنامه اقدام مورد توافق جمهوری اسلامی ایران و FATF عملیاتی شده است و امروز کشور در حوزه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم جلوتر از برخی کشور‌هایی قرار دارد که هم‌اکنون عضو نهاد FATF هستند. رئیس مرکز اطلاعات مالی (FIU) با بیان اینکه سعی داریم مسیر شفاف شدن تعاملات مالی و هموار شدن مشکلات فعالان اقتصادی را با این اقدامات محقق سازیم، تاکید کرد: به طور قطع با تصویب «پالرمو» و «CFT» در مجمع تشخیص مصلحت نظام زمینه خروج ایران از فهرست سیاه FATF تسهیل خواهد شد. هرچند زمان آن مشخص نیست، اما مجمع تشخیص مصلحت نظام کار کارشناسی و جلسات مربوط به این موضوع را ادامه می‌دهد. عزم و اراده جدی وجود دارد که این دو موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین‌تکلیف شود.