ایران بزرگترین صادرکننده گاز در جهان خواهدشد
حسن منتظر تربتی، در زمینه تشریح برنامههای شرکت ملی گاز در سالهای پیش رو، گفت: اکنون ۵۰ سال از عمر فعالیت صنعت گاز میگذرد. ما امروز جایگاه خوبی به لحاظ مخازن در دنیا داریم و رتبه خوبی هم در بخش تولید گاز در دنیا پیدا کردهایم و جزو نخستین کشورهایی هستیم که به این گستردگی، گاز را در داخل کشور توسعه دادهایم. اینها مشخصههای شرکت ملی گاز برای ورود به ۵۰ سال دوم است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران افزود: تفاوت نیم قرن اول با نیم قرن دوم گاز در این است که در نیم قرن اول و در گذشته به طور عمده ما در حال توسعه بودهایم، هم توسعه کمی و هم توسعه ساختاری. اما اکنون نگاه ما به توسعه با آن رویکرد قبل نخواهد بود و قرار نیست دیگر ساختارها توسعه پیدا کنند، بلکه بحث کوچکسازی و چابکسازی مطرح است و نه موضوع توسعه شبکهها به استانها.
وی با اشاره به اینکه پیشبینی میکنیم حداکثر سه سال آینده موضوع گازرسانی به روستاها تقریبا بهطور کامل در جاهایی که امکانات گازرسانی دارد، انجام خواهد شد گفت: بحث خطوط شبکه و خطوط اصلی با نیازهای امروزمان حداقل تا سه سال آینده تکمیل میشود و فقط بحث توسعه و تولید میماند که احتمال میدهیم مخازن جدیدی در آینده کشف شود و وارد پروسه تولید آنها بشویم، اما در بخش شبکههای داخلی و شبکههای خطوط دیگر خیلی توسعه نخواهیم داشت.
تربتی بابیان اینکه در نیم قرن دوم توسعه بیشتر در خارج از مرزها خواهد بود گفت: ما ضمن حفظ کیفیت مطلوب به عنوان یک شرکت خدماترسان خوشنام در داخل کشور باید در بخش توسعه جهانی نیز حرکت کنیم و این توسعه از چند منظر قابل بررسی است. نخستین اقدام، همان توسعه صادرات گاز است. موضوع دوم بحث محصولات الپیجی است که شرکت ملی گاز به عنوان یک فروشنده مهم LPG در داخل و بیرون مطرح شود وبخش سوم توسعه دانش فنی و خدمات فنی است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز بابیان اینکه ما تجربه خوبی در احداث شبکههای شهری داریم و از نظر کالا در بخش شبکههای شهری و خطوط انتقال، خودکفا شدهایم افزود: کشورهای همسایه یا دارنده گاز هستند یا به گاز نیاز دارند. این بدان معناست که در همه این کشورها، کار زیادی برای بخش خصوصی وجود دارد تا به صدور خدمات فنی بپردازد. بر این اساس، پیشبینی میکنم در سالهای آینده شرکتهای پیمانکاری ایرانی در کشورهای همسایه ورود کنند و فصل جدیدی از فعالیت در حوزههای احداث خطوط لوله، ایستگاههای تقویت فشار و حتی احداث پالایشگاه را رقم بزنند.
وی درباره خصوصیسازی در شرکت ملی گاز ایران هم گفت: موضوع خصوصیسازی در شرکت ملی گاز ایران بر اساس واگذاری مالکیت تجهیزات، یا شرکت نیست، بلکه خصوصیسازی باید پله پله و همراه با آمادهسازی زیرساختها انجام شود. اکنون ما موضوع برونسپاری را به جای خصوصیسازی دنبال میکنیم. بدان معنا که شرکت و مدیریت ثابت میماند و هسته اصلی سازمان به همراه مالکیت حفظ میشود، اما فعالیتها برونسپاری میشود.
تربتی درباره صادرات گازهم گفت: ما منابع و ذخایر گازی داریم که میتواند برای کشورهای دیگر مثل اروپا، پاکستان و هند مهم باشد. از طرف دیگر، موقعیت جغرافیایی کشورمان، شرایط خاصی را برای ورود به صحنه تجارت جهانی گاز به ما میدهد؛ بنابراین موقعیت راهبردی ایران از یکسو و منابع سرشار گازی ما از سوی دیگر، حکم میکند که برنامهریزی طولانیمدت برای تبدیل شدن به یک کشور بزرگ صادرکننده گاز داشته باشیم.
معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه تحریمها و شرایط سیاسی حاکم بر منطقه زودگذر خواهند بود گفت: قطعا گاز ایران در آینده جایگاه خود را در بازارهای جهانی پیداخواهد کرد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر