کولاک قرن در آمریکا عکس: رویترز

 مارک سی پولونکارز تصریح کرد که از ابتدای توفان و کولاک ۲۸مورد مرگ ناشی از توفان در کانتی او بوده است. او گفت که ۱۴نفر از کشته‌شدگان در بیرون پیدا شدند و سه نفر در یک وسیله نقلیه بودند. چهار نفر دیگر به دلیل نداشتن وسایل گرمایشی جان خود را از دست دادند و سه نفر در هنگام برداشتن برف از منازل و مشاغل بیرون‌بر جان خود را از دست دادند. پولونکارز با اشاره به توفان سه روزه‌ای که ده‌ها سال پیش باعث کشته شدن ۳۰نفر شد، گفت: «این توفان وحشیانه‌تر و بدتر از کولاک سال ۷۷بود.»

به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، توفان آخر هفته –که به گفته کتی هوچول فرماندار نیویورک، به‌عنوان «کولاک ۲۲» و «کولاک قرن» در تاریخ ثبت خواهد شد - اکنون مسوول کشته شدن حداقل ۴۸کشته در سراسر ایالات متحده است. کتی هوچول تصریح کرد که تلاش‌های پیچیده‌تر، برای نجات جان افراد، مربوط به کسانی بود که در خودروهای خود گیر افتاده بودند. او ادامه داد که در برخی موارد، برف‌روب‌ها و خودروهای نجات به دام افتاده بودند. در این شرایط جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده دوشنبه شب اعلامیه فاجعه اضطراری برای ایالت را تصویب کرد. در نیاگاراکانتی، کلانتر آنجا گفت که یک مرد ۲۷ساله در لاکپورت بر اثر مسمومیت با مونوکسیدکربن پس از اینکه برف سنگین دودکش را مسدود کرد، جان خود را از دست داد. بسته شدن راه دودکش باعث برگشت مونوکسیدکربن به خانه شده بود.

لغو سریالی پروازها

شرکت هواپیمایی «ساوت‌وست» که حدود ۷۰درصد پروازهای خود را لغو کرد، بیشترین آسیب را در روز دوشنبه داشت. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، هزاران مسافر روز دوشنبه در فرودگاه‌های ایالات متحده سرگردان شدند. به اذعان این روزنامه، موجی از پروازهای لغوشده - که بسیاری از آنها توسط خطوط هوایی ساوت‌وست انجام می‌شد-برنامه‌های تعطیلات را خراب کرد و خانواده‌ها را از بازگشت به خانه در یکی از شلوغ‌ترین و پر استرس‌ترین سفرهای سالانه بازداشت.

لغو و تاخیر، یک روز پس از کریسمس باعث شد مردم در طبقات فرودگاه بخوابند، ساعت‌ها در صف خدمات مشتریان بایستند یا اینکه ساعت‌ها روی آسفالت‌ها منتظر بمانند. این مشکلات احتمالا تا اواخر این هفته ادامه خواهد داشت. در این راستا از دوشنبه شب، حدود ۲۶۰۰پرواز ایالات متحده که برای سه‌شنبه برنامه‌ریزی شده بود، از قبل لغو شده بودند که ۶۰درصد از کل پروازهای جنوب غربی را شامل می‌شود.فرانسیس اوبا که در بین مسافران ناامید روز دوشنبه در فرودگاه بین‌المللی بالتیمور-واشنگتن بود، گفت: «تنها چیزی که ما می‌خواهیم این است که به خانه برگردیم.»

او و خانواده‌اش روز دوشنبه از یک سفر دریایی هشت روزه در باهاما بازگشتند؛ اما متوجه شدند که پرواز جنوب غربی آنها به کلمبوس، اوهایو، لغو شده است. اوبای ۶۰ساله گفت که شرکت هواپیمایی بدون هیچ توضیحی، پرواز آنها را به روز چهارشنبه تغییر داده است. اوبا که صاحب یک کسب‌وکار فروش لوازم بهداشتی است، گفت که او پنج ساعت تلاش کرده بود تا پرواز دیگری پیدا کند؛ اما حتی نتوانسته بود به نماینده خدمات مشتریان خطوط هوایی دسترسی پیدا کند و برای همین ناامید است که پرواز روز چهارشنبه قطعی باشد.