شماره روزنامه ۶۰۱۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۷۲ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۹۷۲

  • شبکه اقتصادی سه‌جانبه در شمال ایران

    نویسنده: ایلیا روبانیس / تحلیلگر قفقاز ترجمه و تالیف: احسان دستـغیـب
    در سال ۲۰۱۷، نمایندگان ایران، ترکیه و روسیه در شهر آستانه قزاقستان دیدار کردند تا آینده جمهوری عربی سوریه را بدون مشارکت غرب تعیین کنند. به عنوان برونداد جانبی این نشست، آنها نسبت به ایجاد یک تفاهم راهبردی بین خود در مورد شام (به ویژه سوریه، و سپس عراق و لبنان) اقدام کردند. از آن زمان، به دنبال جنگ در اوکراین، همکاری‌های ایران، روسیه و ترکیه گسترش یافت و منطقه قفقاز را نیز در بر گرفت. روسیه با توجه به موقعیتش در جبهه اوکراین دیگر نمی‌تواند امنیت منطقه‌‌‌ای را تضمین کند و در عوض نیاز به دور زدن تحریم‌‌‌های بلوک غرب آن هم به طور موثر دارد.
  • استعفای قضایی در روزهای پایانی

    دنیای اقتصاد-گروه خبر: چند ماه پس ازانتشار اخبار مختلف مبنی بر بازداشت فرزندان معاون اول قوه قضائیه به اتهام تشکیل شبکه اعمال نفوذ و پول‌شویی، روز گذشته محمد مصدق از سمت خود استعفا کرد. این نخستین‌باراست که یک مقام ارشد کشور به‌دلیل تشکیل پرونده فساد مالی برای نزدیکانش ازسمت خود استعفا می‌کند.
  • سوختگی به جای قاشق‌زنی

    دنياي اقتصاد: چهارشنبه‌سوری یکی از جشن‌های نوروزی ایران و آیینی باستانی است که نقش شگفت‌انگیزی در همگرایی مردم دارد. این جشن مردم را فراتر از هر مناسباتی دور هم گرد می‌آورد که به رسم آیین مهرورزی آتش بیفروزند و از روی آن بپرند و زردی خود را که نشان از ضعف‌ها، بیماری‌ها و غم‌هاست، بسوزانند و سرخی آن را که نشان انرژی و شادی است به جان بنشانند. چهارشنبه‌سوری نشانی است از سیاووشان که تطهیر می‌کند و ما را به عید نوروز پیوند می‌زند که شاید آینده از آن ما شود. با این وجود سال‌هاست که چهارشنبه‌سوزی جای آیین‌های جشن چهارشنبه‌سوری چون قاشق‌زنی، شعرخوانی فالگوش ، آش ابودردا پزی و رشته ‌پلو‌خوری را گرفته و هر سال ایران شاهد حوادث دردناکی می‌شود. آخرین آمارها نشان می‌دهد که چهارشنبه‌سوری امسال بیش از ۴۷۲۰ مصدوم و ۱۵فوتی برجا‌‌‌ گذاشته است. هر چند آمار مرگ‌ومیر نسبت به سال پیش روند کاهشی داشته، اما مصدومیت‌ها افزایش یافته و داغ بر دل بسیاری از خانواده‌های ایرانی گذاشته است. رئیس سازمان اورژانس کشور در سال ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که «۲۶ نفر در حوادث شب چهارشنبه سوری درگذشتند و تعداد مصدومان حوادث ۴۳۶۸ نفر بوده است.»
  • صیام برای اهل معنا سخت نیست

    آیت‌الله العظمی جوادی‌آملی بیان کردند: در بین حکمای بزرگ مثل مرحوم بوعلی و امثال آن که از بزرگان و مفاخر اسلامی هستند اینها آمدند به شما گفتند اگر کسی با یک غذای کمی دارد زندگی می‌کند شما این را باور کنید، برای اینکه اولا طب و دوما معارف برتر از طب این را تجویز می‌کند. مرحوم بوعلی مثالی ذکر می‌کند و می‌گوید «انسان روحی دارد و بدنی. نه بدن اصل است، نه همتای هم‌اند، برای اینکه بدن را روح دارد اداره می‌کند. این بدن غذا می‌خواهد، ولی در حال نشاط و اندوه، ما می‌آزماییم که این بدن چیزی نمی‌خواهد».
  • پاریس عروس شهرهای دنیا نبود

    همه به هزار و یک دلیل اداری و غیر اداری، خارج از کار خودشان یا می‌خواهند به کارهای دیگر هم برسند یا اینکه می‌خواهند از زیر کار در بروند، فرقی نمی‌کند. برای همین همیشه موج آدم در خیابان‌ها هست. در اروپا هم جز در شهرهای بزرگ و آن هم در محل‌های خرید شما آن‌طور شلوغی را نمی‌بینید. فرض بفرمایید در لندن، وقتی می‌روید آکسفورد استریت شلوغ است آن هم به خاطر اینکه در این خیابان فروشگاه زیاد است، اما یک کوچه آن طرف‌تر بروید هیچ‌کس نیست. پاریس هم همین‌طور بود. این بود که در مرحله اول نظم و ترتیب در سوئیس خیلی روی من تاثیر گذاشت، اما روز بعد که رفتم پاریس، اتفاقا نخستین احساسی که به من دست داد، منفی بود چون به من گفته بودند پاریس، عروس شهرهای دنیاست و... من وقتی با اتوبوس از فرودگاه به شهر می‌رفتم، با دیدن وضعیت شهر بسیار تعجب کردم؛ خب اولا در آن زمان، حومه شمال پاریس منطقه صنعتی فوق‌العاده قدیمی‌ای بود؛ یعنی کارخانه‌های عجیب ‌و غریبی بود که از زمان صنعتی‌شدن فرانسه ساخته شده بودند؛ بعضی‌ها تعطیل و مخروبه شده بودند و آنجا پر از دود و دوده بود. با خودم می‌گفتم عروس شهرهای دنیا کجاست؟
  • دکه - ۱۴۰۲/۱۲/۲۴

    روزنامه جمهوری اسلامی دیروز در سرمقاله خود با تیتر «نیازی به مداخله دشمن نیست» نوشت: «در میان کسانی که در همین انتخابات اخیر از حضور در پای صندوق‌های رای خودداری کردند، معتقدترین شهروندان به جمهوریت، دموکراسی، آرمان‌های انقلابی و نظام جمهوری اسلامی نیز دیده می‌شوند. این افراد، به ایران هم عشق می‌ورزند و برای اعتلای کشور و تقویت نظام نیز فداکاری‌ها کرده‌اند و باز هم آماده فداکاری هستند، ولی به نحوه مدیریت کشور ایراد و اعتراض دارند و با رای ندادن اعتراض خود را نشان داده‌اند.» در پایان این سرمقاله بر این مساله تاکید شده است: «حکمرانان اگر می‌خواهند پشتوانه مردمی نظام را تقویت کنند و فاصله مردم با صندوق‌های رای را از بین ببرند، باید در سیاست‌های کلان خود تغییرات اساسی به وجود بیاورند.»
  • کوتاه آمدن‌های متقابل تهران و باکو

    دنیای‌اقتصاد: «از آنجا که ایران عمیقا در بحران‌‌‌هایی که در حال حاضر خاورمیانه را ویران می‌‌‌کند درگیر است، به همکاری بیشتر با همسایه شمالی شیعه خود که مدت‌‌‌هاست روابط نزدیک با دشمن اصلی تهران دارد، چشم دوخته است.» تام اوکانر نویسنده ارشد و معاون سردبیر، ۱۱ مارس در نشریه نیوزویک درخصوص چشم‌انداز روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان نوشت: طرح و برنامه ایران، بهبود روابط با آذربایجان به‌رغم مشارکت فزاینده باکو با اسرائیل است که تغییر قابل‌توجهی را در منطقه‌ای نشان می‌دهد که در تقاطع قاره‌ها و منافع رقابتی قدرت‌های بزرگ از جمله روسیه و ایالات‌‌ متحده قرار دارد. اما اصطکاک‌‌‌های ریشه‌‌‌دار در داخل قفقاز و خارج از آن همچنان تهدیدی برای شعله‌‌‌ور کردن مجدد رقابت‌‌‌ها و از بین بردن مشارکت در حال رشد و شکننده بین باکو و تهران است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر