شماره روزنامه ۶۰۱۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۰ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۹۶۰

  • چگونه روزنه‌گشایی کنیم؟

    دنياي اقتصاد: فردا موعد برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری است. این دو انتخابات فضای سیاسی کشور را از اوایل سال تحت تاثیر خود قرار داده است. در این میان انتخابات این دوره مجلس بیش از دوره‌های پیشین موجب مرزبندی‌های سیاسی میان جریان‌ها و گروه‌های سیاسی شده است. دوره‌ای که بی‌تردید می‌توان از آن به عنوان فصل بزرگ جدایی‌ها یاد کرد. از یکسو کشتی‌ای که اصولگرایان دیر زمانی در آن با نمایش اتحاد در دریای سیاست حرکت می‌کردند؛ در این دوره چند تکه شد و اختلافاتشان عیان‌تر از گذشته شد.
  • رأی ندادن هیچ مشکلی را از کشور حل نمی‌کند

    پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: رهبر معظم انقلاب صبح دیروز در دیدار هزاران نفر از رای اولی‌‌‌ها و جمعی از خانواده‌‌‌های مکرم شهیدان، حضور پرشور و قوی ملت را در انتخابات، ‌‌‌تجلی قدرت ملی، تضمین‌‌‌کننده امنیت ملی و مایوس‌‌‌کننده دشمنانِ چشم‌‌‌دوخته به ایران خواندند و با برشمردن ویژگی‌‌‌های نامزد اصلح تاکید کردند انتخابات پرشور، زمینه‌‌‌ساز رفع مشکلات، پیشرفت ایران و از ارکان اداره صحیح کشور است و هر کسی ایران، جمهوری اسلامی، انقلاب، قدرت ملی و پیشرفت را دوست دارد روز جمعه به‌‌‌پای صندوق رای بیاید. ایشان نسل جوان بعد از انقلاب را بسیار بیشتر از جوانان قبل، اهل تحقیق و استدلال و منطق و راستی‌‌‌آزمایی دانستند و افزودند: جوانان عزیز بدانند که صندوق واقعی رای و حضور با انگیزه، با شناخت، باتوقع و امیدوارانه مردم در انتخابات، آسان به دست نیامده و حاصل مجاهدت‌‌‌ها و فداکاری‌‌‌های طولانی ملت در مبارزه با استبداد و رژیم طاغوت است. رهبر انقلاب با اشاره به نوشته‌‌‌های برخی عناصر طاغوت درباره ظاهری بودن انتخاباتِ قبل از انقلاب گفتند همان‌طور که آنها هم معترف شده‌‌‌اند، لیست برندگان انتخابات از قبل در دربار و حتی گاهی در برخی سفارتخانه‌‌‌های خارجی بسته می‌‌‌شد و باید همین لیست از صندوق‌ها در‌می‌‌‌آمد.
  • دعوت انتخاباتی اصحاب رسانه

    دنیای‌اقتصاد: در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، مدیران مسوول ۴۶۴ رسانه، از مردم برای حضور در انتخابات پیش‌رو دعوت به عمل آوردند. امضاکنندگان این بیانیه تاکید کرده‌اند اصلاح عیوب اداره کشور و رفع مشکلات، لزوما از طریق ملت ایران و‌ در پیوند با صندوق‌های رای معنا می‌یابد. آنها تصریح کرده‌اند با وجود انتقادات اهالی رسانه به وضعیت کنونی کشور، راه‌حل مشکلات را در درون این زادبوم و در نزد نخبگان، کارشناسان و اصلاح‌‌گران‌ می‌دانیم‌.
  • تکذیب ورود لاریجانی به انتخابات

    مشاور علی لاریجانی به حمایت او از برخی از کاندیداهای ریاست مجلس واکنش نشان داد و گفت: آقای لاریجانی تنها از چند نماینده ادوار حمایت کردند اما ورودی در انتخابات نداشتند؛ در غیر‌این‌صورت جدی می‌آمدند، بیانیه می‌دادند و نطق می‌کردند. منصور حقیقت‌پور، مشاور علی لاریجانی در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد»، با اشاره به حمایت لاریجانی از برخی کاندیداهای مجلس شورای اسلامی گفت: ایشان گفته بودند که لیست نمی‌دهم و لیست ندادند. از سوی دیگر آقای لاریجانی همه را تشویق کردند که در انتخابات مجلس ثبت‌نام کنند و بر این اساس بسیاری از نمایندگان ادوار مجلس ثبت‌نام کردند. برخی از این نمایندگان ادوار به آقای لاریجانی گفتند شما ما را تشویق کردید تا در انتخابات ثبت‌نام کنیم، شما در ۳۰ ثانیه ما را تایید کنید. ایشان هم دو یا پنج تا از رفقای خود را تایید کرده است. در این حد مردم را محروم نکنید و اجازه دهید مقامات و مسوولان ما حرف بزنند و برخی افراد را تایید کنند.
  • چرا شرکت در انتخابات مهم است؟

    روح‌الله اسلامی/استادیار علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد
    بر اساس تحولات زبان‌شناسانه همان‌طور که مجلس دقیقا پارلمان نیست و دموکراسی با مردم‌سالاری تطبیق پیدا نمی‌‌‌کند؛ هنوز مانده است تا با اصلاح قانون احزاب، قانون انتخابات و حضور نمایندگان اصناف و طبقات در حکومت تعادل و تفکیک قوا و نیروهای اجتماعی را نظاره‌گر باشیم. شاید از میان سه الگوی دموکراسی؛ اشرافیت انگلیسی، طبقه متوسط فرانسوی و طبقات پایین شوروی و چین در زبان‌شناسی سیاسی الگوهای چپ‌گرایانه حزب توده به علت نفوذ روشنفکران، مترجمان و آثار هنری و ادبی رواج پیدا کرده است و این الگو مانع تعادل‌بخشی و اصلاحات تدریجی شده است. با همه این اوصاف برای بیرون آمدن از فضای کنونی شرکت شهروندان در انتخاب اهمیت دارد و به علت‌های زیر، مشارکت حداکثری نتایج مطلوبی برای دولت کشور ایران خواهد داشت.
  • حمایت لاریجانی از تشکیل دولت وحدت ملی

    علی لاریجانی رئیس سابق مجلس با بیان اینکه دولت وحدت ملی باید در کشور ایجاد شود. گفت: یعنی همه رجال سیاسی که فکری برای اداره کشور دارند، افکار مترقی برای کشور دارند، تخصص دارند، باید در حکومت حضور داشته باشند. چرا این حرف را عرض می‌‌‌کنم؟ من در این تجربه چهار دهه خود در حکومت، دیده‌‌‌ام که افراد چپ یا راست بوده‌‌‌اند، اصلاح‌‌‌طلب یا اصولگرا. به نظرم هیچ‌‌‌کدام از این جریانات ظرفیت رساندن بار مسوولیت کل مردم ایران را ندارند. یعنی سطح نخبگی در ملت ایران خیلی بیشتر از حد این جریانات سیاسی است و ما باید آن را بپذیریم./خبرآنلاین
  • تندروی قابل ایراد پان ایرانیست‌ها

    خب در آن شرایط، یک عده‌‌ای تحت‌تاثیر حزب توده قرار گرفتند و رفتند توده‌‌ای شدند. درست هم نمی‌‌فهمیدند چه می‌‌خواهند بگویند. نمی‌‌خواهم بگویم ما خیلی خوب می‌‌فهمیدیم [با خنده] ولی خب آنها هم درست نمی‌‌فهمیدند اما چون حرف‌های گنده‌‌تری می‌زنند و صحبت از کارل مارکس و فردریش انگلس می‌کردند، حرف‌هایشان دهان پُرکن بود یک عده‌ای هم برعکس، مثل من و رفقایم، می‌‌گفتیم «خب اینکه روشن است دنباله‌‌اش روس‌ها هستند» و بنابراین برایمان قابل قبول نبود. اعتقادمان این بود که باید به دنبال تفکری باشیم که روی ملیت‌‌مان بنا شده باشد و برای همین بیشتر موضع ملی‌‌گرایی داشتیم که به تدریج این تفکر تبدیل شد به چیزی به نام پان‌‌ایرانیسم. بعدا وقتی این فعالیت‌ها تبدیل شد به نهضت پان ایرانیست، مقداری تندروی قابل ایراد در آن وارد شد ولی اصل فکر توجه به ایران بود و عظمت تاریخ ایران و اینکه فطرتا این کشور هم لیاقتش را دارد و هم قدرتش را دارد که باز هم یک کشوری برای خودش بشود. آن فکر همیشه در من باقی مانده. این اعتقادات خیلی تند یک مقداری واکنش بر ضد اشغال ایران و بعد، تشکیل‌‌شدن حزب توده و نوکری علنی آن حزب از شوروی بود.
  • دکه - ۱۴۰۲/۱۲/۱۰

    بیشتر روزنامه‌‌های دیروز همچون چند روزگذشته رنگ‌‌وبوی انتخاباتی داشتند. روزنامه هم‌‌میهن در تیتر یک خود از وعده سخنگویان چهار حزب اعتماد ملی، کارگزاران، ندای ایرانیان و اعتدال و توسعه نوشت: «فراکسیون منتقدین را تشکیل می‌‌دهیم.» روزنامه کیهان نیز از دعوت جمعی از پزشکان مطرح کشور از مردم برای شرکت در انتخابات نوشت و نظرسنجی خبرگزاری فارس مبنی بر اینکه ۴۱.۵‌درصد از شرکت‌کنندگان گفته‌‌اند که به صورت قطعی در انتخابات شرکت می‌کنند.
  • نفوذ گسترده فارس‌ها در خاورمیانه

    دنیای اقتصاد: از زمان انقلاب ۱۹۷۹ ایران، ژئوپلیتیک منطقه‌ای خاورمیانه به طور قابل‌توجهی تحت‌تاثیر اقدامات و کنش‌های ایران بوده است. ندیم احمد موناکال محقق پژوهشی در موسسه بین‌المللی مطالعات ایرانی و کاندیدای دکترا در گروه ژئوپلیتیک و روابط بین‌الملل دانشگاه مانیپال هند در موسسه امنیت و توسعه سیاستگذاری می‌نویسد: ایران از نظر استراتژیک با ائتلاف‌هایی که اغلب روابط با بازیگران غیردولتی را به‌رغم ایدئولوژی‌های متفاوت مانند حماس، تقویت کرده، رویکرد «ضد آمریکایی» را توسعه داده است. این پویایی پیچیده که به دنبال به چالش کشیدن ایالات‌متحده است، رویکرد چندوجهی ایران به نفوذ منطقه‌‌‌ای را برجسته می‌‌‌کند. در حالی که حملات آمریکا در پاسخ به کشته شدن سربازانش در اردن ادامه دارد؛ احساسات در یمن، عراق و سوریه تشدید شده و در نتیجه محبوبیت گروه‌هایی مانند حوثی‌ها و حزب الله را تقویت کرده است.
  • ریسک فرو رفتن آمریکا در بحران اقتصادی

    دنیای‌اقتصاد: ایالات متحده در آستانه یک جنگ دیگر در خاورمیانه است. درگیری بین اسرائیل و حماس به سرعت در سراسر منطقه در حال گسترش است و خطر وارد شدن مستقیم ایالات متحده به این تنش را در پی دارد. اندیشکده ریسپانسیبل استیت کرفت در مطلبی به قلم جاناتان هافمن، پژوهشگر حوزه خاورمیانه و کشورهای اسلامی نوشت: «رگبار اخیر موشک‌‌‌های بالستیک و پهپادها توسط ارتش یمن به سمت اسرائیل همراه با بیانیه این گروه مبنی بر ادامه این حملات به مواضع ایالات متحده در منطقه نشان می‌‌‌دهد که این درگیری به سرعت در حال گسترش است. ایالات متحده اکنون خود را در یک پایگاه جنگی جدید با ایران و شرکای منطقه‌‌‌ای‌‌‌اش می‌‌‌بیند که بسیاری در کنگره، آنها را بخشی از «محور شرارت» جدید شامل روسیه و چین می‌‌‌دانند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر