شماره روزنامه ۵۹۹۵
|

  • بالانسر ایران و اسرائیل

    دنیای اقتصاد: نشریه فارن‌افرز در تحلیلی از چشم‌انداز تنش در منطقه می‌نویسد: تشکیل اتحاد ضدایرانی نوظهور در خاورمیانه پس از حملات بی‌سابقه جمهوری اسلامی علیه اسرائیل آن‌گونه که صهیونیست‌ها به تصویر می‌کشند و از آن به تغییر پارادایم یاد می‌کنند، با پیچیدگی‌های خاورمیانه ناسازگار و بیش از حد ساده‌انگارانه است. واقعیت این است که اعراب دیگر سر ستیز با ایران ندارند.
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به انتقادات ارزی رئیس مجلس

    سید‌محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در پاسخ به انتقادات قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی از مدیریت اقتصادی و بازار ارز نوشت: پیرو جلسات ارزی برگزار شده در دفتر جنابعالی با حضور تعدادی از نمایندگان محترم مجلس و بیانات جنابعالی پس از برگزاری جلسه و ابراز انتقاداتی در خصوص مدیریت اقتصادی و بازار ارز، موارد ذیل را به استحضار می‌رساند:
  • چهار اشکال جداول بودجه ۱۴۰۳

    دنیای اقتصاد: روز چهارشنبه بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در کمیسیون تلفیق به اتمام رسید و بررسی آن در هفته جاری در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد. اگرچه گفته می‌شود که تغییرات اندکی از سوی کمیسیون تلفیق بودجه بر بخش دوم اعمال شده است، با این حال نمایندگان اعلام می‌کنند بخش دوم لایحه مشکلات عمده دارد و انتقادات جدی بر آن وارد است. برخی از نمایندگان این ایرادات را به دلیل بررسی دو مرحله‌ای بودجه می‌دانند، اما در پاسخ برخی نمایندگان مخالف عدم بررسی جداول بودجه در مجلس معتقدند که دولت طبق قانون آیین‌نامه موظف است که بر اساس مصوبات مرحله اول بودجه، جداول را تنظیم و به مجلس تقدیم کند.
  • ابهامات معطل ماندن تعطیلات آخر هفته

    دنیای اقتصاد: لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته هنوز به صحن علنی مجلس ارسال نشده است و آن‌طور که سخنگوی کمیسیون اجتماعی به «دنیای اقتصاد» گفت علت عدم ارسال لایحه به صحن مجلس به دلیل انتقاداتی است که بخش خصوصی در مورد تعطیلی پنج‌شنبه دارد و در این راستا نامه‌ای هم به رهبر انقلاب نوشته شده است. در همین زمینه سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس به فشارها برای انتخاب روز پنج‌شنبه به عنوان دومین روز تعطیلات آخر هفته اشاره کرد و در عین حال تاکید کرد که در نهایت کمیسیون اجتماعی دومین روز تعطیلات آخرهفته را با توجه به نظر کارشناسی انتخاب خواهد کرد.
  • برنامه جهش تجارت

    ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری روز گذشته در «دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا» ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این اجلاس گفت که زمینه‌های همکاری خوبی میان ایران و کشورهای آفریقایی وجود دارد. در این اجلاس مقامات ۳۰کشور آفریقایی با ظرفیت‌های صادراتی ایران آشنا می‌شوند.
  • دلایل تداوم نبرد ایران و اسرائیل در آینده

    دنیای‌اقتصاد: رافائل کوهن، مدیر برنامه راهبردی و دکترین در نیروی هوایی پروژه رند در مطلبی برای فارن پالیسی درباره روند تنش‌‌های اخیر بین ایران و اسرائیل و چشم‌‌انداز این تنش‌‌ها نوشت: «در ساعات اولیه ۱۳ آوریل شاهد اتفاق عجیبی بودیم؛ اسرائیل با انبوه پرتابه‌‌های موشکی و پهپادی از سوی ایران مواجه شد؛ باتوجه به ادعای اسرائیل مبنی بر رهگیری اغلب موشک‌‌ها و پهپادهای شلیک شده، جو بایدن، رئیس‌‌جمهور ایالات متحده، به بنیامین نتانیاهو، نخست‌‌وزیر اسرائیل توصیه کرد خود را برنده تلقی و از ادامه بازی اجتناب کند. بسیاری از متحدان و کارشناسان دیگر، توصیه‌‌های مشابهی برای اسرائیل داشتند.»
  • نقش کلیدی کارگران

    پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري: رهبر معظم انقلاب صبح روز گذشته در دیدار هزاران نفر از کارگران، با بیان نقش کلیدی جامعه کارگری در جهش تولید و بهبود وضع اقتصادی کشور، به تبیین وظایف مسوولان برای حل مشکلات قشر قانع و نجیب کارگر پرداختند و گفتند: حال خوب جامعه کارگری، حال ملت را هم خوب خواهد کرد. ایشان همچنین کار و کارآفرین را دو همکار خط مقدم جنگ اقتصادی دانستند و تاکید کردند: این دو هرقدر بهتر تلاش کنند و هرقدر زمینه تلاش موثر برای آنان فراهم‌تر شود، توفیقات بیشتری نصیب کشور و ملت خواهد شد.
  • حضور فنی و مهندسی ایران در سریلانکا

    دنیای اقتصاد: ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری، روز گذشته در پایان سفرش به پاکستان درسفری یک‌روزه عازم سریلانکا شد. هدف از این سفر افتتاح پروژه چند‌منظوره سد و نیروگاه «اومااویا» در سریلانکا بود که مراحل طراحی و ساخت آن توسط شرکت‌های ایرانی انجام شده است. ابرپروژه «اومااویا» شامل دو سد به نام‌‌‌های «دایرابا» و «پوهولپولا»، نیروگاه آبی ۱۲۰ مگاواتی زیرزمینی، ۲۸ کیلومتر تونل‌‌‌های انتقال آب و دسترسی، سه شفت عمودی جمعا به طول ۸۵۰ متر و ۲۳ کیلومتر خط انتقال برق است. پروژه‌‌‌ای که فرآیند ساخت، نظارت و مشاوره آن تماما توسط شرکت ایرانی انجام شده و هزینه ساخت آن به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار توسط دولت سریلانکا تامین شده است و بیش از ۴۰۰ مهندس ایرانی در احداث آن نقش داشته‌‌‌اند. پروژه چند‌منظوره اومااویا، همچنین ۵‌هزار هکتار از زمین‌‌‌های کشاورزی سریلانکا را تحت آبیاری قرار می‌دهد.
  • بلوچستان فراموش نشده است

    دنیای‌اقتصاد : سیستان‌وبلوچستان یکی از گسترده‌ترین سیل‌ها را پشت سر‌ گذاشت. بسیاری به نحوه کمک‌رسانی انتقاد داشتند و می‌گفتند بلوچستان فراموش‌ شده است. اما منصور بیجار، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری می‌گوید هر چند ما در زیرساخت‌ها عقب هستیم، اما این به معنای فراموشی این استان نیست.
  • پیشنهادها به «سن‌پترزبورگ»

    علی‌اکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی در اجلاس دبیران شورای امنیت کشورهای عضو بریکس در سن‌پترزبورگ، از ارائه یک بسته پیشنهادی به این نشست شامل همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه بین‌المللی با موضوع امنیت اطلاعات بر مبنای نظریه و رویکرد جمهوری اسلامی ایران به امنیت اطلاعات خبر داد.
بیشتر