به گزارش دیپلماسی ایرانی در ادامه این مطلب آمده است: هم بایدن و هم مک گورک بر مسیری برای امنیت اسرائیل تاکید گذارده‌اند که ماهیتی راهبردی دارد و فراتر از تضمین‌های متکی بر قدرتِ سخت است. در واقع آنها روشن ساخته‌اند که امنیت درازمدت اسرائیل بستگی دارد به فراهم کردن این امکان برای مردم فلسطین که در یک کشور متعلق به خودشان، زندگی امنی داشته باشند. این عناصر دربردارنده پنج گام بازدارنده برای غزه هستند: ۱) عدم‌جابه‌جایی اجباری فلسطینیان با توسل به زور در داخل غزه، ۲) عدم‌اشغال دوباره غزه توسط اسرائیل، ۳) عدم‌کاهش وسعت قلمرو غزه، ۴) عدم‌استفاده از غزه برای حمله دوباره به اسرائیل، و ۵) عدم‌محاصره جمعیت غیرنظامی غزه. این پنج گام مثبت برای دستیابی به یک راه‌حل پایدار برای این بحران، به یک نظم آینده و اصلاح‌شده توجه دارد: ۱)مردم فلسطین باید در کانون و محور یک غزه پسابحران باشند؛ ۲) کرانه باختری و غزه باید تحت یک حاکمیت باز‌گردند؛ ۳) اسرائیل باید امن باشد؛ ۴) مردم غزه به بهبود کیفیت زندگی خود نیازمند هستند و ۵) غزه نیازمند یک سازوکار معتبر بازسازی است.

این خطر وجود دارد که در این شرایط پرتنش، منازعه غزه به صورت منزوی و منفرد دیده شود. فوری‌ترین نیاز آن است که منازعه اسرائیل – حماس حل و فصل شده، بازدارندگی اسرائیل دوباره برقرار شود و در مسیر یک راه‌حل دو‌کشوری پیشرفت حاصل شود. اما این کار باید در کنار یک مجموعه گام‌های گسترده‌تر آمریکا انجام شود، از جمله: بیان تعهد آمریکا به منطقه در پی عقب‌نشینی ۲۰۲۱ از افغانستان و کاهش‌های بعدی حضور نظامی آمریکا. حمله هفتم اکتبر حماس، اعتبار بازدارندگی اسرائیل را ویران کرد. حتی اگر اسرائیل در چند هفته گذشته، قادر می‌شد که حماس را هم نابود کند، این واقعیت سرجای خودش بود. وجهه اسرائیل به عنوان یک وزنه متقابل علیه ایران، موقتا زائل شده است. در حالی که هدف از کارزار اسرائیل در غزه، حذف حماس و احیای بازدارندگی است، شمار قابل‌توجه تلفات غیرنظامی، حل و فصل سیاسی پسامنازعه را با فلسطینی‌های غزه و کرانه باختری، دشوارتر خواهد کرد.

این حل و فصل، و پذیرش آن توسط منطقه عربی، تاثیر بسیار بیشتری بر امنیت اسرائیل در قیاس با تلاش‌های کوتاه‌مدت علیه حماس خواهد داشت. تا به اینجا، ایالات متحده به خوبی توانسته است ریسک‌های فوری همراه با حمله هفتم اکتبر حماس را خنثی کند و از گسترش چشمگیر جنگ در منطقه جلوگیری کند. هرچند منازعه اسرائیل – حماس با پایان خود فاصله زیادی دارد اما اعلام آتش‌بس موقت و آزادی بخشی از گروگان‌ها، راه را برای کمک‌های بشردوستانه و دیپلماسی گسترده‌تر باز می‌کند. نقطه آغاز امنیت درازمدت در خاورمیانه، همانا توانایی حفظ یک بازدارندگی پایدار منطقه‌ای علیه ایران و نیروهای نیابتی‌ آن است.