دنیای اقتصاد: نخستین نشست مشترک دولت و مجلس پس از انتخابات ریاست‌جمهوری، عصر سه‌شنبه در سالن اجلاس سران برگزار شد. حسن روحانی، رئیس‌جمهوری در این ضیافت افطار با اشاره به حضور گسترده و پرشور مردم در انتخابات ۲۹ اردیبهشت، خواهان تقویت وحدت در جامعه و تلاش همگانی برای تحقق اهداف بلند کشور شد و تصریح کرد: مردم به ما رای بلاشرط ندادند، رای مردم مشروط است؛ مشروط به اینکه دولت، رئیس‌جمهوری و نمایندگان مجلس شورای‌اسلامی در مسیر خواست و مطالبات آنان حرکت کنند، نه اینکه هرکس دنبال فکر، خط و جناح خود برود. جناح و فکر محفوظ و محترم، اما اساس، خواست و رای مردم است و ما به‌عنوان نمایندگان ملت، باید دنبال اجرای خواست مردم باشیم. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، روحانی تاکید کرد: این حضور گسترده مردم نشان می‌دهد، اگر حاکمان در برابر مردم سعه‌صدر نشان دهند، مردم در برابر آن سعه‌صدر پاسخ مناسب می‌دهند؛ مردم در برابر این سعه‌صدر در انتخابات حضور پرشور خواهند داشت و فداکاری می‌کنند و با این فداکاری برای کشور عظمت می‌آفرینند. اگر ما هم در برابر مردم مهربان و فداکار باشیم، مردم به مسیر انقلاب و نظام اسلامی پاسخ مناسب می‌دهند.

روحانی افزود: رئیس‌جمهوری آمریکا به منطقه آمده بود، سران برخی کشورها را جمع کرده بودند و هدف اصلی آنها فشار به ملت ایران بود، اما در یک موقعیت تاریخی و استثنایی مردم پای صندوق رای حضور یافته و به خوبی پاسخ بدخواهان را دادند.

رئیس‌جمهوری افزود: از دید ما مجلس تنها یک مرجع قانون‌گذاری نیست و حتی تنها مرجع قانون‌گذاری و نظارت هم نیست؛ از نظر ما مجلس نقش بسیار مهمی داشته و می‌تواند وحدت در جامعه بیافریند.روحانی با بیان اینکه همه مسائل دیگر مثل انتخابات فرع و مسیر رسیدن به اهداف بلند کشور مثل رشد و حل مشکلات مردم است، تصریح کرد: همه باید کمک کنند. نه‌تنها ۲۴ میلیون نفری که به کاندیدای منتخب رای دادند، بلکه ۱۶ میلیون نفر دیگر و حتی حدود ۱۵ میلیون نفر دیگری که به هر دلیل رای ندادند، همه باید در کنار هم به حل مشکلات کشور کمک کنند.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه دولت به تنهایی نمی‌تواند بر مشکلات بزرگ کشور مثل اشتغال و رسیدن به رشد حداقل ۸ درصدی فائق آید گفت: مگر می‌شود با رشد ۴ درصدی هدف ایجاد ۹۵۵ هزار شغل در سال را محقق کرد؟ روحانی با بیان اینکه اگر می‌خواهیم مشکل اشتغال را حل کنیم و با فقر مبارزه کنیم، باید همه به هم کمک کنیم، تاکید کرد: شعارها و اهداف همه کاندیداها در این انتخابات تقریبا یکی بود و فقط با شیوه‌های متفاوت بیان شد. روحانی اضافه کرد: یک نکته مهم برای تحقق این اهداف این است که باید سیاست از عرصه اقتصاد کنار برود. سیاست تا حالا سوار اسب اقتصاد بوده است. اگر بخواهیم اقتصاد کشور را درست کنیم، باید این وضعیت برعکس شود. باید به اقتصاد به‌عنوان هدف اول نگاه کنیم، چنانکه بارها رهبری تاکید کرده‌اند که اقتصاد هدف اول و اصلی است.رئیس‌جمهوری افزود: باید سیاست از عرصه اقتصاد کنار برود تا میدان برای بخش خصوصی باز شود. باید دولت اقتصاد را رها کند؛ نه دولت بنگاهدار خوبی است و نه عزیزان نظامی ما. باید اقتصاد را به مردم واگذار کنیم و یک میدان رقابت آزاد برای مردم به‌وجود بیاوریم.پیش از سخنان رئیس‌جمهوری، علی لاریجانی رئیس مجلس تاکید کرد: امروز مساله اصلی در کشور وضعیت اقتصادی بوده و اقتصاد ملی کشور ما دچار مشکل اساسی و جدی است. رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه براساس پایش‌های به عمل آمده در دولت و مجلس حدود ۲۰ مساله مهم در کشور وجود دارد که باید نسبت به حل آنها کار کارشناسی صورت گیرد، گفت: متاسفانه امروز اقتصاد ملی ما ضعیف است و معتقدیم اگر این مساله رونق پیدا کند، بسیاری از چالش‌ها برطرف خواهد شد.

لاریجانی با تأکید بر اینکه تابلوی اصلی دولت دوازدهم باید رونق اقتصاد ملی باشد، گفت: ساماندهی اقتصاد کشور، تنها بر عهده چند دستگاه یا وزارتخانه نیست، بلکه باید همه قوا و مسوولان از عمق جان آن را درک و برای آن تلاش کنند. او با بیان اینکه باید برای ساماندهی اقتصاد هزینه‌ها را کاهش داده و تفکر کارآفرینی را در میان جوانان گسترش داده و زمینه را برای حضور آنها در عرصه‌های مختلف فراهم کنیم، گفت: دانشگاه‌های ما باید نسبت به رونق اقتصادی و تولید ملی در کشور احساس مسوولیت کرده و حلقه‌های لازم برای اتصال دانش و تولید را در کشور ایجاد کنند.رئیس مجلس ادامه داد: خواسته مجلس از دولت این است که براساس این نکات اصلی چینش نیروها شکل بگیرد تا در ۴ سال آینده بتوانیم شاهد انجام اقدامات گسترده و مهم برای توسعه کشور باشیم. نباید احزاب و گروه‌ها در زمینه چینش نیروها در دولت بخواهند سهم خواهی کنند، بلکه مهم این است که افراد کاردان و شایسته برای انجام امور کشور به‌کار گرفته شود.