تولید  خون مافوق همگانی در اصفهان
سه نفر از پزشکان اصفهان موفق به ساختن خون مافوق همگانی شدند. این خون که از ترکیب دو خون به وجود آمده مافوق خون‌های معمولی است و اولین کشوری که موفق به ساختن آن شد کشور شوروی بود.
خبرنگار ما مشروح جریان را چنین گزارش می‌دهد: قبل از هر چیز لازم است که پیرامون بانک خون بیمارستان ثریا توضیحی بدهیم، در سال ۳۴ بانک خون منحصر به‌فرد اصفهان به تصدی آقای دکتر اسدالله حری به ترتیب خاصی با وسایل نسبتا مجهزی مشغول کار شد و خون‌هایی که از اشخاص به رایگان گرفته یا خریداری می‌شد در این بانک نگهداری و در مواقع لزوم از آنها استفاده می‌شد، اخیرا نیز دانش‌آموزان تربیت معلم برای گروه‌بندی خون به این بخش مراجعه و گروه خونی آنها به اداره فرهنگ معرفی می‌گردید. چندی قبل دانشجویی از سال ششم برای تعیین رساله پزشکی خود درباره خون و گروه‌بندی آن و خواستن راهنمایی به آقای دکتر حکمی استاد دانشگاه مراجعه می‌کند.
آقای حکمی به دانشجوی مذکور اظهار می‌دارد که در شوروی موفق به ساختن خون جدیدی شده‌اند که مافوق گروه‌های همگانی است و بهتر آن است که نامبرده برای ساختن خون مذکور اقدام نماید. پس از آن به وسیله سفارت شوروی و مکاتبات پی‌درپی جزوه‌های مربوطه از شوروی رسید و آقای داودی اقدام به ترجمه آن کرد و هشت ماه قبل به اتفاق آقای دکتر حری با وسایل لازم شروع به کار کردند تا سرانجام چند روز قبل موفق به ساختن خون مذکور شدند. این خون از لحاظ ساختمان با گروه‌های مشابه یعنی A-B-AB و O متفاوت است و به نام «خون مافوق همگانی» نامیده شده است.
به طوری که گفته می‌شود این خون پس از تزریق هیچ‌گونه عارضه‌ای به وجود نمی‌آورد و خاصیت آن این است که بدون آنکه لازم باشد گروه خون بیماری که به خون احتیاج دارد تعیین شود از خون مافوق همگانی به او تزریق می‌کنند. این خون از گلبول قرمز خون و پلاسمای خون ساخته می‌شود. خونی که ساخته شده است به چند نفر بیماری که احتیاج به خون داشته‌اند تزریق شده و نتیجه مثبت داده است. یکی از بیماران عصمت بیگلری زن جوانی است که آبستنی خارج از رحم و پارگی رحم داشته و در زیر عمل احتیاج به تزریق خون پیدا می‌کند و خون مذکور به وی تزریق می‌شود. بقیه بیمارانی که از این خون استفاده کرده‌اند بهبود یافته و مرخص شده‌اند.
منبع: روزنامه اطلاعات، آبان ماه ۱۳۴۲