شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۸ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۵۹۰۸

  • ظهور تردید در بورس تهران

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: در جریان معاملات روز گــذشـــتــه بورس تهران، هر سه نماگر اصلی بازار سهام در مدار نزولی قرارگرفتند. در معاملات روز دوشنبه، شاخص‌کل بورس تهران، کاهش ۰.۲۶‌درصدی داشت و کانال۲‌میلیون و ۲۰۰‌هزار‌واحدی را از دست داد و نهایتا در سطح ۲‌میلیون و ۱۹۴‌هزار‌واحدی آرام گرفت.
  • بورس در کما

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: سومین روز متوالی منفی و کم‌جان بازار در هفته جاری معاملاتی و نخستین هفته زمستان به ثبت رسید؛ به طوری که روز گذشته سه شاخص اصلی بازار کاهش ارتفاع محدودی داشتند. در این بین دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای که با مشقت فراوان سطح مقاومتی ۲میلیون و ۲۰۰هزار واحدی را با خبر تجدیدارزیابی دارایی شرکت‌ها فتح کرده بود، روز گذشته با کاهش ارتفاع ۰.۲۶درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی روز دوشنبه در سطح ۲میلیون و ۱۹۴هزار واحدی قرار گرفت.
  • خروج پول حقیقی‌ها از حساب کار‌‌گزاری

    دنیای‌اقتصاد– آرش معلمی: بررسی آمار منتشرشده توسط پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) مربوط به‌عملکرد هفتگی بازار سهام نشان می‌دهد که در هفته منتهی به ۲۹ آذر، تعداد سهامداران فعال این بازار برای دومین هفته متوالی کاهش یافت و در سطح ۳۴۶‌هزار و ۴۹۱ کد قرارگرفت. همچنین ارزش معاملات خرد سهام و حق‌تقدم نیز کاهش یافت و در محدوده ۲۰‌هزار و ۶۷۳‌میلیارد‌تومان قرارگرفت تا این شاخص مهم بازار سهام نیز مانند تعداد سهامداران فعال برای دومین هفته متوالی عملکردی منفی را به‌ثبت برساند، اما برخلاف شاخص‌های ذکرشده ارزش معاملات خرد در‌ETF‌ها افزایش یافت و به محدوده ۲۵‌هزار و ۴۵۰‌میلیارد‌تومان قرارگرفت. همچنین بررسی این آمارها نشان می‌دهد که در هفته‌ای که گذشت سهامداران حقیقی ۲۲۹‌میلیارد‌تومان پول از حساب کار‌‌گزاری خود خارج کرده، اما حساب سهامداران حقوقی کمی بیش از ۲‌هزار‌ میلیارد‌تومان شارژ شد.
  • قیمت‌ها: محرک بنیادی و روانی بازار سهام

    محمد سعید حیدری/تحلیلگر بازار سرمایه
    در هر دوره‌ای که بازار وارد فاز ‌رشد می‌شود، در وهله اول کارشناسان سعی در شناسایی دلایل رشد دارند و در وهله بعد به بررسی دلایل شناسایی‌شده از بعد اهمیت و همچنین ماندگاری آن در کوتاه‌مدت و میان‌مدت می‌پردازند؛ اینکه آیا دلایلی که باعث رشد شده‌است بنیادی است یا روانی، این دلایل و محرک‌ها واقعی است یا صرفا در حد شایعه و خبر است؟ اگر شایعه است که هیچ، اما اگر در حد خبر مطرح است، چه میزان احتمال تحقق دارد؟ و اینکه این محرک چقدر قدرت دارد تا بازار را با خود به سطوح جدیدی ببرد یا حداقل این محرک‌ها هرکدام چه مدت دوره ماندگاری دارند؛ برای تحلیل عملی و عمیق بازار و به‌دست آوردن پیش‌بینی‌هایی با حداقل خطا و بالاترین احتمال وقوع، شناسایی محرک‌ها به تنهایی کافی نیست و باید موارد فوق‌الذکر نیز در مورد هریک مورد بررسی قرار گیرد.
  • تکنیکالیست کم‌تجربه

    میلاد نصیری/ تحلیلگر بازار سهام
    تحلیل تکنیکال منتقدان بسیاری دارد. حتی برخی پا را فراتر از انتقاد گذاشته و با نادیده گرفتن نقش احساسات معامله‌گران در معاملات، تحلیل تکنیکال را صرفا خط‌خطی‌هایی می‌دانند که پشتوانه علمی ندارند. در راستای اثبات این ادعا، بیشترین کمک را عملکرد بخش عمده‌ای از تحلیلگران تکنیکال به آنها می‌کند، چرا که در بهترین حالت فقط ۱۰درصد کسانی که خود را تحلیلگر تکنیکال می‌دانند بر این روش تحلیلی و نحوه استفاده از آن مسلط‌اند. اما افرادی که به طور کلی این روش تحلیلی را زیر سوال می‌برند، باید دلیل شکل‌گیری نمودارهای کاملا مشابه در بازارهای مختلف را که معامله‌گران مختلفی دارد بیان کنند.
  • نااطمینانی‌های یک بازار پرحاشیه

    دنیای‌اقتصاد: نگاهی کلان به وضعیت دادوستد‌‌‌‌‌‌‌های بازار سهام تا پایان معاملات روز گذشته نشان می‌دهد که میانگین خالص تغییر مالکیت روزانه از ابتدای سال‌ تاکنون خروج ۱۶۳میلیارد تومانی را به ثبت رسانده است. اگرچه این رقم نسبت به همین مدت در سال ۱۴۰۱ کاهش ۱۰درصدی را نشان می‌دهد، اما در واقع این مهم سیگنالی منفی محسوب می‌شود که می‌تواند پالس سقوط معنادار از سطح اطمینان بازار سرمایه را به سرمایه‌‌‌‌‌‌‌گذاران بورسی ارسال کند. در‌حال‌حاضر ارزش کل بازار در محدوده بیستم فروردین قرار دارد و P/E بازار نیز به پایین‌ترین مقدار خود از سطح اواسط مهرماه رسیده است. با وجود اینکه بازار سهام با معیار P/E آینده‌نگر در موقعیت مطلوبی قرار گرفته و به‌عبارتی می‌توان گفت قیمت سهام شرکت‌ها در وضعیت ارزنده‌ای قرار دارد، اما ریسک‌های سیستماتیک حاکم بر بازار کار را به جایی رسانده که این مهم مانع از ورود راحت و بدون دردسر نقدینگی به بازار مذکور شده است.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر