انتشار اوراق تبعی تا‌کنون در دو مرحله در زمان‌های رکود در بازار سرمایه انجام شده که در هر دو مورد تاثیر مثبتی بر بازار سرمایه داشته است. این اوراق به سهامداران حقیقی تضمین حداقل بازده مد نظر را می‌دهد و به همین دلیل سهامداران حقیقی از آن استقبال می‌کنند. یک کارشناس بازار سرمایه با اعلام این نظر گفت: از آنجا که بورس همواره با تاخیر ۶ ماهه وضعیت واقعی اقتصاد را بازتاب می‌دهد، به همین دلیل تغییرات بخش واقعی اقتصاد ۶ ماه آینده در بورس نمایان می‌شود.

حسین خزلی‌خرازی در گفت‌و‌گو با «ایرنا»، درباره دلایل افت بازار سرمایه با وجود حمایت‌ها و همچنین انتشار اوراق اختیار تبعی از روز شنبه در بازار، افزود: در صورتی که تولید، فروش و صادرات شرکت‌ها رشد قابل توجهی یابد اطلاعات آن در فاصله سه تا ۶ ماه به بازار سرمایه ارسال می‌شود.

به گفته وی، تا زمانی که در بخش واقعی اقتصاد با رکود مواجه هستیم روند کاهشی در بورس کاملا طبیعی است. وی با بیان اینکه اخبار و تحولات سیاسی و شاخص‌های اقتصاد کلان همانند نرخ تورم روند مطلوبی دارد، گفت: هر چند این اخبار مثبت منتشر شده است، اما بازتاب وضعیت واقعی اقتصاد ۶ ماه بعد در بازار سرمایه نمایان می‌شود. خزلی‌خرازی با اشاره به رکود در بخش واقعی اقتصاد افزود: این امر سبب شده تا نقدینگی در بخش واقعی اقتصاد نیز کم باشد و این امر بر بورس نیز تاثیرگذار است. وی تاکید کرد: گزارش‌های سه‌ماهه صنایع کشور نیز حاکی از افزایش هزینه‌های اجرای فاز دوم هدفمندی و تورم است درحالی‌که بعید به نظر می‌رسد حاشیه سود این شرکت‌ها رشد

کرده باشد.

این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: در روز شنبه و همزمان با نخستین روز اجرای طرح بیمه سهام بیش از ۳۲ میلیون برگه اوراق اختیار تبعی فروش رفت، اما شاخص‌های بورس روندی منفی داشتند، ولی انتظار می‌رود این روند در روز‌های آتی تغییر کند و این اوراق آثار مثبت خود را بر بازار بگذارد.