در این بین شاخص کل فرابورس نیز که سنجه مناسبی برای واکاوی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۰.۵۱درصد سبزپوش شد و در ارتفاع ۲۵هزار و ۲۸۷واحدی کار خود را به اتمام رساند. همچنین ارزش معاملات خرد بازار سرمایه که شامل سهام و حق تقدم بازار است مقدار ۳هزار و ۱۸۷میلیارد تومانی را به ثبت رساند. روز گذشته سه نماد «شپنا»، «شتران» و «کگل» بیشترین تاثیر را بر شاخص کل بورس تهران و نمادهای «وسپهر»، «آریا» و «شاوان» بیشترین تاثیر را در شاخص کل فرابورس داشتند. همچنین «شستا»، «خگستر» و «شتران» سه نماد پرتراکنش روز سه‌شنبه بازار بودند. در این بین روز سه‌شنبه انتشار اخبار گوناگون فضای مساعدی در بازار سهام حاکم کرد.

در این بین انور حبیب‌زاده بوکانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بازار سرمایه یکی از بازارهای وسیع و فعال در کشور است، گفت: حضور سهامداران خرد و کلان و سرمایه‌گذاری‌های آنان در بازار سرمایه تاثیر فراوانی بر موضوعات مختلف اقتصادی و رونق بازار دارد. نماینده بوکان ادامه داد: با وجود برخی مسائل و مشکلات مختلف اقتصادی در اکثر کشورهای توسعه‌یافته، اما آنان به این نتیجه رسیده‌اند که تنها با جلب اعتماد سرمایه‌‎گذاران، اقتصاد کشور هدفمندتر عمل کرده و به رشد و رونق خواهد رسید. وی در ادامه با تاکید بر اینکه اعتمادسازی از ضروریات رونق و توسعه بازار سرمایه است، تصریح کرد: مجلس به مدیریت رئیس کمیسیون اقتصادی در راستای اعتمادسازی بیشتر در بازار سرمایه، جلسات مختلفی با سازمان‌های اقتصادی، بانک مرکزی، سازمان بورس و وزارت اقتصاد و دارایی برگزار کرده تا ضمن بررسی چالش‌های بر سر راه مسائل اقتصادی، نگرانی‌ها و دغدغه‌های مدیران را هم در همین راستا شنیده و چاره و راهکارهای اساسی برای رفع این دغدغه‌ها در نظر گرفته شود.

حبیب‌زاده گفت: چالش‌های زیادی بر سر راه مسائل اقتصادی کشور وجود دارد، اما نمایندگان مجلس قول داده‌اند با در نظر گرفتن منافع مردم و سهامداران، حامی سرمایه‌گذاران در همه بخش‌های اقتصادی به‌ویژه بازار سرمایه باشند. نماینده مردم بوکان تصریح کرد: بهتر است ایده‌ها و نظرات و خواسته‌های فعالان بازار شنیده شود و ارگان‌ها و بخش‌های مختلف اقتصادی هماهنگی بیشتری با بازار سرمایه داشته باشند تا هیچ‌گونه نگرانی و دغدغه وجود نداشته باشد. عضو کمیسیون اقتصادی افزود: برگزاری جلسات به منظور رفع مشکلات با حضور بخش‌های مختلف اقتصادی زمانی می‌تواند به نتیجه درست و منطقی برسد که رونق بازار سرمایه و شکوفایی اقتصاد هدف اصلی آن باشد. روز گذشته پس از تایید و ابلاغ سند راهبردی پنج‌ساله بازار سرمایه توسط شورای عالی بورس و اوراق بهادار، مدیر پژوهش سازمان بورس نسبت به فرآیند تدوین برنامه و عناصر کلیدی آن توضیحاتی ارائه کرد.

میثم حامدی، مدیر پژوهش سازمان بورس و اوراق بهادار، در خصوص جزئیات برنامه راهبردی پنج‌ساله بازار سرمایه اظهار کرد: سند برنامه راهبردی بازار سرمایه، چهارمین سند راهبردی محسوب می‌شود که به همت کارشناسان برنامه‌ریزی راهبردی از سال ۱۳۹۴ تاکنون به منظور پاسخگویی به نیازهای بازار سرمایه و تحقق اسناد بالادستی و سایر تکالیف و الزامات در سطح وزارت اقتصاد، سازمان و بازار سرمایه تدوین شده است. وی افزود: برنامه راهبردی پنج‌ساله بازار سرمایه با نظارت و تصویب شورای عالی بورس تدوین شده و برای تدوین راهبردها و در ادامه برنامه‌های راهبردی بیش از ۵۰۰ نفر ساعت‌جلسه در سطوح مختلف برگزار شده است. مدیر پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس تاکید کرد: پس از برگزاری جلسات متعدد و استفاده از نظر ذینفعان، آنچه در هیات‌مدیره سازمان بورس جهت ارسال به شورای عالی بورس مورد تایید قرار گرفت، دارای ۹ هدف راهبردی و ۲۱ راهبرد بود.

حامدی درخصوص فرآیند تدوین برنامه راهبردی گفت: برای تدوین چشم‌انداز و ماموریت و همچنین راهبردها از روش‌های مرسوم بین‌المللی مانند کارت‌ امتیازی متوازن (BSC) استفاده شده است. همچنین به‌منظور الگوگیری از برنامه‌های راهبردی سایر کشورها، حداقل دو دوره برنامه راهبردی بازار سرمایه هفت کشور مختلف مورد بررسی قرار گرفته است تا برنامه راهبردی داخلی نیز با ادبیات بین‌المللی هم‌راستا شود. وی افزود: در این سند سعی شده با انجام مطالعات و بررسی‌های لازم، مسائل توسعه‌ای بازار سرمایه، از جمله مباحث مرتبط با حاکمیت شرکتی، توسعه تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی، ساماندهی فرآیندهای پذیرش و افزایش سرمایه شرکت‌ها، اصلاح و بازنگری در شفافیت افشای اطلاعات و برخورد با ناهنجاری‌های بازار سرمایه شناسایی شده و به منظور پیشبرد آنها ارکان نظارتی و اجرایی بازار باید برنامه‌های عملیاتی بلندمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت تدوین کرده و به انجام رسانند.

مدیر پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: ۹ هدف راهبردی برای برنامه راهبردی پنج‌ساله بازار سرمایه تدوین شده که در این خصوص می‌توان به حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران، ارتقای شفافیت و کارآیی در بازار سرمایه، ارتقای آگاهی و دانش سرمایه‌گذاری، توسعه تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی و تشکیل سرمایه، حفظ و تقویت ثبات در بازار سرمایه و ارتقای نظام نظارتی که با ۲۱ راهبرد به منظور رسیدن به این اهداف برنامه‌ریزی شده، اشاره کرد.

حامدی گفت: تاکید هیات‌مدیره و ریاست سازمان بر پیگیری و پایش جدی برنامه‌ها تا حصول نتیجه است و مدیریت پژوهش سازمان گزارش‌های ادواری درخصوص میزان تحقق برنامه‌ها را به ریاست سازمان ارائه می‌کند. وی تصریح کرد: برنامه راهبردی به بورس‌ها ابلاغ و برنامه‌های عملیاتی در سطح سازمان نهایی شده؛ همچنین در سطح بورس‌ها نیز باید برنامه‌ها با نگاه به این برنامه تهیه شود.