احداث نیروگاه سیکل ترکیبی سیرجان  با سرمایه‌گذاری صنعت مس

گروه بنگاه‌های اقتصادی - قرارداد احداث نیروگاه سیکل ترکیبی سیرجان با حضور رئیس هیات عامل ایمیدرو، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، مدیر عامل گروه مپنا، مدیر عامل شرکت نیروگاهی کرمانیان و نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی منعقد شد. به گزارش مس پرس، طی جلسه‌ای که در محل شرکت ملی صنایع مس ایران منعقد شد، قرارداد سه جانبه احداث نیروگاه سیکل ترکیبی سیرجان به امضای مدیرعامل گروه نیروگاهی کرمانیان، مدیر عامل گروه مپنا و مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران رسید. در این جلسه، احمد مرادعلیزاده، مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه طی سال گذشته مذاکراتی با شرکت نیروگاهی کرمانیان به منظور احداث نیروگاه سیکل ترکیبی صورت گرفته است، تصریح کرد: شرکت ملی صنایع مس ایران به‌عنوان مصرف‌کننده برق ترجیح می‌دهد برق مورد نیاز خود را از طریق دستگاه‌های رسمی نظیر وزارت نیرو و شرکت‌های خصوصی فعال در این عرصه تامین کند.

وی با بیان اینکه ترجیح می‌دهیم همه امور را در شرکت ملی مس متمرکز نکنیم، اظهار کرد: ۱۰۰ درصد سهام شرکت نیروگاهی کرمانیان متعلق به شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی مس است. از این‌رو تصمیم گرفتیم تا در قراردادی سه‌جانبه میان شرکت ملی مس به‌عنوان مصرف‌کننده، شرکت نیروگاهی کرمانیان به‌عنوان فروشنده انرژی و گروه مپنا به‌عنوان پیمانکار، برق مورد نیاز را تامین کنیم.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه میزان سرمایه‌گذاری این پروژه ۲۸۵ میلیون یورو است، اظهار کرد: با احداث این نیروگاه نه‌تنها برق منطقه تامین خواهد شد، بلکه مازاد آن نیز در شبکه سراسری توسط سایر واحدها استفاده می‌شود.

مرادعلیزاده افزود: امیدواریم با اجرای طرح‌های توسعه‌ای و افزایش ظرفیت این نیروگاه، میزان تولید برق به سطوح بالاتری ارتقا یابد. همچنین نصرت‌الله کاظمی، مدیر عامل شرکت نیروگاهی کرمانیان با بیان اینکه تولید انرژی الکتریکی یکی از زیرساخت‌های اصلی در توسعه پایدار است، ادامه داد: تمامی مفاد قرارداد و مشخصات فنی برای احداث این نیروگاه در چارچوب مشخص مورد بررسی، مذاکره و توافق قرار گرفته است.

وی افزود: امیدواریم با دقت نظری که در تدوین توافقات انجام شده بتوانیم از حداکثر توانمندی گروه بزرگ مپنا در بخش‌های طراحی، تامین تجهیزات و کارهای اجرایی جزایر مختلف درخصوص اینتگریشن و اینترفیس سیستم‌ها و جزایر مختلف پروژه، شاهد تحولی تاثیرگذار در زمان اجرای احداث و عملکرد نیروگاه در دوران بهره‌برداری باشیم.

در ادامه عباس علی‌آبادی، مدیر عامل گروه مپنا با ابراز خرسندی از حضور گروه مپنا در این پروژه ملی اظهار کرد: انرژی به‌صورت عام و برق به‌صورت خاص از جمله مزیت‌های کشورمان برای سرمایه‌گذاری در صنایع انرژی‌بر است.

وی با بیان اینکه باید از این مزیت نسبی حداکثر بهره‌ را ببریم، افزود: به این ترتیب اشتغال و توسعه پایدار ایجاد می‌شود و می‌توانیم به معنای واقعی اقتصاد مقاومتی را برای کشور رقم بزنیم. «علی‌آبادی» با بیان اینکه آب و برق جزو نخستین مولفه‌های انرژی هستند، تصریح کرد: فراهم کردن زیرساخت‌های لازم صنایع مستلزم تامین همزمان آب و برق و انتقال آن به مناطق صنعتی است. در این خصوص خوشبختانه از ذخایر نفت و گاز کافی و همچنین ذخایر مشترک با همسایگان برخوردار هستیم که باید از این پتانسیل‌ها بهره ببریم.

وی افزود: صنایع بدون آب و برق قادر به فعالیت نخواهند بود و این نیاز در صورت راه‌اندازی و احداث صنایع پایین‌دستی مشهودتر خواهد بود. مدیر عامل گروه مپنا با بیان اینکه ایران جزو معدود کشورهای سازنده تجهیزات نیروگاهی در دنیا است، اظهار کرد: ۱۰۰ درصد تجهیزات پروژه نیروگاهی سیرجان تولید داخل و با تکیه بر دانش و تخصص کارشناسان کشورمان خواهد بود.

«علی‌آبادی» با بیان اینکه مپنا آمادگی تولید توربین‌های بزرگ‌مقیاس ۳۰۰ مگاوات و بالاتر را دارد، تصریح کرد: «به دنبال اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در صنایع باید تولید همزمان برق و آب در کنار دریا و انتقال آن به مناطق مرکزی مانند کرمان را به شکل جدی دنبال کنیم.» همچنین شهباز حسن‌پور، نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی این قرارداد را رویدادی تاثیرگذار برای مردم کرمان خواند و افزود: این پروژه با توان داخلی و به دست فرزندان این آب و خاک انجام می‌شود که در نوع خود اقدام بزرگی است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۲هزار مگاوات قرارداد تولید برقی در منطقه سیرجان بسته می‌شود، تصریح کرد: این قرارداد نقش موثری در تامین برق منطقه خواهد داشت و از سوی دیگر نشانه رونق و برای جوانان مایه امیدواری و دلگرمی است.

در ادامه رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به توجه ویژه دولت یازدهم به مقوله توسعه، اظهار کرد: طی یک سال اخیر در تمامی حوزه‌ها اقدامات بزرگی صورت گرفته و دولت کوشیده است تا در تمامی حوزه‌ها شفاف عمل کند. مهدی کرباسیان با اشاره به اهمیت مقوله انرژی، تصریح کرد: کشور ما از مزیت گاز برخوردار است که نه تنها می‌توانیم از این مزیت در توسعه صنایع بهره ببریم بلکه می‌توانیم صادرات نیز داشته باشیم. وی با بیان اینکه آب و برق مبانی توسعه به شمار می‌روند، افزود: بزرگ‌ترین معضل صنایع معدنی تامین آب و برق مورد نیاز است و جزو گلوگاه‌های این بخش به حساب می‌آید. کرباسیان با اشاره به تلاش دولت یازدهم برای راه‌اندازی پروژه‌های راکد، خاطر نشان کرد: باید روند جهشی برای توسعه در پیش بگیریم تا بتوانیم به اهداف ترسیم شده برای افق ۱۴۰۴ و تبدیل شدن به قدرت نخست اقتصادی منطقه دست یابیم.

به گزارش مس پرس، ظرفیت اسمی این پروژه ۴۹۲ مگاوات و قابل توسعه تا ۱۰۰۰ مگاوات است که شرکت ملی صنایع مس ایران، شرکت‌ نیروگاهی کرمانیان و گروه مپنا به ترتیب کارفرما، سرمایه‌گذار و پیمانکار آن هستند.