دنیای اقتصاد: در اولین روز شهریورماه، تغییر خاصی در میزان نوسانات بازارهای سکه و ارز رخ نداد تا انتظارات نوسان‌گیران محقق نشود. روز چهارشنبه، شاخص بازار ارز معاملات خود را در محدوده ۳ هزار و ۸۳۰ تومان آغاز کرد و در نهایت نیز با قیمت ۳ هزار و ۸۳۲ تومان به کار خود پایان داد. قیمت نهایی پنجمین روز هفته برخلاف انتظار نوسان‌گیران بازار تنها ۲ تومان بالاتر از نرخ بسته شده روز سه شنبه بود.

به گفته شماری از فعالان، نوسان‌گیران در انتظار آن بودند که با شروع شهریورماه دامنه تغییرات قیمت دلار افزایش پیدا کند. آنها اعتقاد داشتند، با شروع ماه سوم تابستان تقاضا در بازار بالا خواهد رفت و قیمت را در مسیر صعودی قرار خواهد داد. افزایش تقاضای مسافرتی و زیارتی از جمله عواملی بودند که این عده را به رشد قیمت امیدوار کرد. از سوی دیگر، روز گذشته رئیس کل بانک مرکزی در مورد رعایت نرخ سود بانکی گفت: «هیچ بانکی نباید مجاز باشد سود علی‌الحساب را بیشتر از آنکه در شورای پول و اعتبار تصویب شده بدهد.» هم‌اکنون نرخ مصوب شورای پول و اعتبار ۱۵ درصد است. همچنین معاون اقتصادی بانک مرکزی با تاکید بر لزوم اجرای سود ۱۵ درصد ازسوی بانک‌ها گفت: «در بحث تنبیه‌های بانکی تمهیداتی برای برخورد با هیات‌های‌مدیره بانک‌های متخلف اندیشیده شده است.» این خبرها موجب شد برخی نوسان‌گیران تصور کنند روز چهارشنبه دامنه نوسان رشد بیشتری پیدا کند. آنها اعتقاد داشتند، کاهش نرخ سود می‌تواند منجر به خروج سرمایه از بانک‌ها و ورود بخشی از آن به بازار ارز شود. با این حال، روز چهارشنبه نوسان خاصی رخ نداد و قیمت مانند روزهای انتهای مرداد در یک دامنه محدود نوسان کرد. به گفته فعالان، عرضه متناسب بازیگران بازارساز و کاهش حضور و ریسک‌پذیری سفته‌بازان ارزی دو عاملی بود که زمینه‌ساز کاهش نوسان شد. البته برخی دیگر باور داشتند، بخشی از ظرفیت دلار برای افزایش قیمت در روزهای انتهایی مرداد پر شد. نوسان محدود دلار در روز اول شهریور در حالی رخ داد که عده زیادی از معامله‌گران همچنان در انتظار افزایش دامنه نوسان در ادامه شهریورماه هستند. در روزی که دلار ۲ تومان رشد کرد، سکه تمام بهار آزادی در جهت کاهشی حرکت کرد و با از دست دادن هزار تومان از ارزش خود به بهای یک میلیون و ۲۱۱هزار تومان رسید. به گفته فعالان، ماندن اونس در محدوده هزار و ۲۸۰ دلار موجب شد سکه بازان تمایل چندانی به خرید از خود نشان ندهند. در کنار این، معامله‌گران در انتظار اعیاد مذهبی غدیرخم و قربان هستند که به‌طور سنتی موجب بالا رفتن تقاضا در بازار سکه و طلا می‌شود.

نرخ مناسب بازارساز

روز چهارشنبه، بازیگران بازارساز با قیمتی نزدیک به نرخ بازار اقدام به عرضه ارز کردند. به‌عنوان مثال، زمانی که بهای دلار ۳ هزار و ۸۳۳ تومان بود،برخی صرافی‌های بانکی با نرخ ۳ هزار و ۸۳۲ تومان اقدام به عرضه ارز کردند. البته این قیمت دلار در حجم خرد بود و در حجم عمده قیمت حدود ۳ هزار و ۸۲۶ تومان بود. به گفته فعالان، نزدیک بودن دو نرخ به یکدیگر موجب می‌شود نوسان‌گیران سعی نکنند با استفاده از تفاوت قیمت دو نرخ کسب سود کنند. در پنجمین روز هفته، دلار معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و۸۳۰ تومان آغاز کرد که تفاوتی با نرخ بسته شده روز سه‌شنبه نداشت. در ادامه روز نیز این ارز توان زیادی برای رشد یا کاهش قیمت از خود نشان نداد و در نهایت پس از رسیدن به سقف ۳ هزار و ۸۳۴ تومانی با قیمت ۳ هزار و ۸۳۲ تومان به کار خود پایان داد.

شروع آرام دلار شهریور