رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه باید نظام بانکی با شفافیت و کارآیی بالا در خدمت حمایت از تولید کشور قرار بگیرد،گفت: مشکلات موجود در نظام بانکی ریشه بسیاری از معضلات اقتصادی است.ولی‌الله سیف در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت با اشاره به حضورش در کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: بحث اصلی این جلسه درخصوص تبصره‌های ۳۵ و ۳۶ بود که از سوی دولت به‌عنوان اصلاحیه قانون بودجه سال ۹۵ به مجلس ارائه شد.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: در جلسه کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس بحث کارشناسی دقیقی درخصوص لایحه اصلاحیه بودجه ۹۵ صورت گرفت. در این نشست تبصره‌های ۳۵ و ۳۶ قانون بودجه با توجه به هدف‌گیری و جهت‌گیری دولت در جهت خروج از رکود مربوط به اصلاح نظام بانکی مطرح شد.وی با بیان اینکه ریشه اصلی مشکلات موجود حل مسائل نظام بانکی کشور است،گفت: نظام بانکی ما باید با شفافیت و کارآیی بالا در خدمت حمایت از تولید کشور قرار بگیرد.سیف ادامه داد: به دلیل قفل بودن منابع نظام بانکی در دارایی‌های منجمد که ۴۵ درصد از دارایی‌ها و ترازنامه بانک را تشکیل می‌دهد، بانک‌ها توان کافی برای اعطای تسهیلات ندارند، از طرفی نسبت کفایت سرمایه برای آنها بسیار پایین است.

رئیس‌کل بانک مرکزی با بیان اینکه درصورتی که لایحه مذکور مورد موافقت و تأیید مجلس قرار بگیرد، دست دولت برای انجام اصلاحات باز می‌شود، افزود: با مصوب شدن این لایحه نظام بانکی با شفافیت کامل‌تر این امکان را پیدا می‌کند که تمام توان خود را در اختیار حمایت از تولید قرار داده و دولت نیز می‌تواند با ورود به بازار سرمایه و تامین مالی از این بازار از طریق بازار اوراق بهاداری که ایجاد کرده نیازهای خود را تامین کند.

وی ادامه داد: با موافقت مجلس با لایحه اصلاحیه بودجه به‌ویژه تبصره‌های ۳۵ و ۳۶ آن دولت می‌تواند بدهی خود را به نظام بانکی تسویه و بانک‌ها را به سمت حمایت از بخش خصوصی هدایت کند. رئیس کل بانک مرکزی یادآور شد: با این اقدام امید است در سال ۹۵ تحولات اساسی در نظام بانکی را شاهد باشیم که همه این موارد در گرو تصویب شدن دو تبصره مذکور است.