شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۰ دنیای اقتصاد

اخبار باشگاه اقتصاددانان - روزنامه شماره ۵۹۶۰

  • روندهای جهانی مهاجرت

    سید محمد هاشمی: طی سال‌های اخیر تلاش‌ مهاجران از ملیت‌های مختلف برای عبور از مرز مکزیک با ایالات‌متحده و ورود به این کشور و درخواست پناهندگی با افزایش چشمگیری مواجه شده است. تلاش مهاجران برای ورود به ایالات‌متحده آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری جو بایدن به اوج خود رسیده و در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری به مخمصه سیاسی تمام‌عیار برای دولت بدل شده است. نظرسنجی‌‌‌ها نشان می‌دهد که بیش از دو سوم مردم آمریکا‌‌‌ نسبت به عملکرد ضعیف بایدن در موضوع مهاجرت ناراضی هستند. رقیب بایدن، دونالد ترامپ او را متهم کرده که سیاست‌هایش در این حوزه به اندازه کافی سختگیرانه نبوده است.
  • چالش‌های جمعیتی ژاپن و نیاز به جذب نیروی کار خارجی

    ‏‏‌اریکا یوکویاما /بلومبرگ
    براساس آمار وزارت کار ژاپن که اواخر ماه ژانویه امسال منتشر شد، شمار کارگران خارجی طی سال گذشته، به رکورد ۲.۰۴میلیون نفر رسید که ۱۲.۴‌درصد نسبت به سال قبل از آن یعنی ۲۰۲۲ افزایش نشان می‌دهد. این روند با سرعت زیادی ادامه خواهد یافت؛ چرا که ژاپن به نیروی کار بیشتری برای فعالیت در خطوط مونتاژ کارخانه‌ها، بخش ساخت‌وساز، مزارع و مراقبت از سالمندان نیاز دارد. جونجی ایکدا، رئیس شرکت «سایکای کیو» ‌‌‌که یک آژانس خدماتی در زمینه اختصاص منابع و نظارت بر نیروی کار خارجی است در این باره می‌گوید:‌‌‌ ژاپن وارد عصر مهاجرت جمعی می‌شود. در حالی که بسیاری از افراد تازه‌وارد در بافت متنوع جمعیتی شهرهای بزرگ ترکیب می‌شوند، تاثیر حضور آنها به‌ویژه در شهرهای کوچکی مانند اویزومی که حدود دو ساعت با قطار از توکیو در استان گونما فاصله دارد، آشکار است.
  • مهاجران چینی و رویای زندگی بهتر در آمریکا

    تینت زانگ/وب‌سایت دیپلمات
    بی‌‌‌ثباتی اقتصاد در کنار اعمال محدودیت‌های روزافزون بر آزادی‌‌‌های فردی موجب شده است تا شمار فزاینده‌‌‌ای از مردم چین به فکر خروج از کشور و مهاجرت به کشورهای دیگر باشند؛ حتی اگر برای عملی‌‌‌کردن این ایده مجبور باشند سفر پرمخاطره و جان‌‌‌فرسایی را در آمریکای لاتین آغاز کنند.
  • پایانی بر گشاده‌دستی دولت آلمان

    کاترین شاوعر/‏‏‌دویچه‌وله
    آلمانی‌‌‌ها در میان کشورهای اروپایی به پرداخت انعام‌‌‌های سخاوتمندانه شهرت دارند. طبق نظرسنجی YouGov تابستان گذشته، آنها به طور منظم بیشترین میزان انعام را پرداخت کرده‌‌‌اند. در واقع، حتی اگر کیفیت خدمات رستوران یا بار ناخوشایند باشد، نزدیک به یک‌‌‌پنجم آلمانی‌‌‌ها مقداری پول نقد را به‌‌‌عنوان انعام در نظر می‌‌‌گیرند. البته دولت آلمان نیز به سخاوتمندی شهره است. هنگامی که از بودجه دولتی مانند ارائه خدمات اجتماعی، بهداشتی، هنری و کمک‌‌‌های خارجی سخن گفته می‌شود، آلمان اغلب در صدر فهرست قرار می‌گیرد. همچنین آلمان اغلب در جهان به‌‌‌عنوان کشوری دارای نظام‌‌‌ رفاه اجتماعی جامع توصیف می‌شود. این کشور به طور منظم بین ۲۵ تا ۳۰‌درصد از درآمد ملی یا تولید ناخالص داخلی (GDP) خود را به مواردی مانند حقوق بازنشستگی، مراقبت‌های بهداشتی، حقوق بیکاری و سایر مزایا اختصاص می‌دهد که در این زمینه هم در اروپا در صدر قرار دارد. آلمان همچنین دومین اهداکننده بزرگ کمک‌‌‌های خیرخواهانه در جهان است که به‌‌‌عنوان «حمایت از توسعه رسمی» شناخته می‌شود و شامل کمک‌‌‌های دولتی در راستای ایجاد توسعه و رفاه در کشورهای درحال‌‌‌توسعه است. در سال ۲۰۲۲ آلمان ۳۲میلیارد یورو را به این امر اختصاص داد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر