شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۶ دنیای اقتصاد

اخبار بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۳۶

  • سال اوج تجـارت

    دنیای اقتصاد: آخرین گزارش آنکتاد در سال‌گذشته میلادی، به بررسی آمارهای قطعی تجارت در سال‌۲۰۲۲ میلادی پرداخت. بر این اساس، صادرات کالا در جهان ۱۱.۴‌درصد رشد داشته‌است. همچنین بر اساس محاسبات این موسسه، در نیمه اول سال‌۲۰۲۳ میلادی، ارزش صادرات کالا در جهان، ۴.۶‌درصد نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته افت کرده‌است. آمارهای این موسسه پژوهشی نشان می‌دهد که صادرات و واردات در کشورهای توسعه‌یافته در سال‌۲۰۲۲، به ترتیب ۱۰.۱‌درصد و ۱۴.۵‌درصد افزایش یافته‌است. همچنین کشورهای درحال‌توسعه نیز در سال‌مذکور روند صعودی در تجارت را تجربه کرده‌‌‌‌‌‌اند. بر این اساس، مجموع ارزش صادرات در این کشورها رشد ۱۳.۲‌درصدی و واردات رشد ۱۲.۳‌درصدی داشته‌است.
  • آیا قیمت گوشت کاهش می‌یابد؟

    دنیای‌اقتصاد: به گفته مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور در شرایطی که حتی در دورافتاده‌‌‌‌‌‌ترین مناطق کشور گوشت قرمز با قیمت بالایی فروخته می‌شود، نمی‌توان امیدی به کاهش قیمت‌ها حتی با تداوم واردات داشت. افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور در گفت‌‌‌‌‌‌وگو با خبرنگار «ایلنا» درباره قیمت و تقاضای انواع گوشت قرمز در روزهای پایانی سال ‌و با توجه به همزمانی عید نوروز و ماه رمضان گفت: به‌صورت عادی در نیمه دوم سال‌ و با نزدیکی به شب‌عید تقاضا سیر افزایشی به خود می‌گیرد و امسال که ماه رمضان با عید نوروز همزمان شده، این جریان تشدید می‌شود، اما از سوی دیگر قیمت گوشت در بازار بالاست و این امر به کاهش توان خرید مردم انجامیده است، بنابراین نمی‌توان به‌راحتی اظهار کرد که تقاضا در پایان سال‌جاری شدت داشته‌باشد.
  • مبنای اختصاص عادلانه آرد نانوایی

    دنیای‌اقتصاد: مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان درباره نحوه تخصیص سهمیه آرد گفت: تراکنش‌های فروش نانوایان در سامانه ثبت و پردازش می‌شود و بر اساس آن، میزان اختصاص عادلانه آرد نانوایان تعیین می‌شود. به گزارش «ایسنا» موضوع تغییرات سهمیه آرد نانوایان با حضور مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان و رئیس کمیسیون بازرسی اتحادیه نانوایان سنتی بررسی شد. محمدرسول نظافتی در این جلسه با بیان اینکه تقریبا ۲۱ ماه از استقرار دستگاه‌های کارت‌خوان هوشمند در سراسر کشور می‌گذرد، تشریح کرد: حدود ۱۰ ماه هم است که از تغییر نظام تخصیص آرد یارانه‌‌‌‌‌‌‌ای به واحدهای خبازی می‌گذرد، در این ۱۰ ماه فرآیندهایی را درنظر گرفتیم که به اطلاع نانواها و مردم عزیز که مواجهه دارند با این فرآیندها به اطلاع شان رسید. او با تاکید بر اینکه در این ۱۰ ماه نانوایی‌ها هم باید این موضوع را فرا می‌گرفتند، توضیح داد: چون این تخصیص سهمیه در هر ماه اتفاق می‌افتد، در هر ماه ‌نانوایان عزیز خرید انجام می‌دهند. نظافتی تصریح کرد: در موضوع نیازهای پرحجم نان می‌توانند در سامانه ثبت‌نام کنند، هر میزانی که مدنظر دارند که تهیه نان انجام بدهند را در آن سامانه ثبت می‌کنند و بعد از تایید می‌توانند از منوی مربوط، از منوی خرید کسب‌وکارها و نهادها خریدشان را انجام بدهند.
  • واردات ۱۳‌میلیارد دلار کالای اساسی طی ۱۰ماه

    دنیای‌اقتصاد: در ۱۰ماهه سال‌جاری ۲۰‌میلیون و ۹۳۴‌هزار ‌تن کالای اساسی به ارزش ۱۳‌میلیارد و ۶۱۹‌میلیون دلار وارد کشور شده‌است. به گزارش خبر‌‌گزاری مهر بر اساس آخرین آمار گمرک ایران، در ۱۰ماهه سال‌جاری ۲۰‌میلیون و ۹۳۴‌هزار‌تن کالای اساسی به ارزش ۱۳‌میلیارد و ۶۱۹‌میلیون دلار وارد کشور شده‌است که به لحاظ وزنی دو صدم‌درصد افزایش و از حیث ارزش ۸.۲۴‌درصد کاهش را نشان می‌دهد. ذرت با ۳‌میلیارد و ۲۲۰‌میلیون دلار، روغن‌های خوراکی نیمه‌جامد، مایع و خام با ۲‌میلیارد و ۱۶۷‌میلیون دلار، انواع دانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های روغنی با یک‌میلیارد و ۹۰۰‌میلیون دلار، برنج با یک‌میلیارد و ۱۱۰‌میلیون دلار و گندم با یک‌میلیارد دلار ۵قلم اول کالاهای اساسی بودند. در این مدت ذرت، روغن‌های خوراکی نیمه‌جامد، مایع و خام و انواع دانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های روغنی به ترتیب ۱۲.۹۳درصد، ۱.۶۴درصد و ۳.۹۴درصد افزایش و برنج ۴۶.۵۲درصد و گندم ۳۵.۶۱درصد کاهش نشان می‌دهد.
  • جمع‌‌‌‌‌آوری ۱۲۵ برند قاچاق

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل صنایع و منسوجات وزارت صمت با اشاره به اینکه قاچاق بودن ۱۲۵ برند محرز شده‌است، گفت: طی هفته گذشته حدود ۴۰‌میلیارد‌تومان پوشاک قاچاق جمع‌‌‌‌‌آوری و به املاک تملیکی تحویل شده‌است. محسن گرجی، با اشاره به برخوردهای صورت‌‌‌‌‌گرفته با پوشاک قاچاق اظهار کرد: سطح عرضه در کشور دارای گستردگی است و در گام اول، مبارزه با قاچاق را به ۱۲۵ برند محدود کردیم که قاچاق بودن آن محرز شده و شک و شبهه‌‌‌‌‌ای در این مساله وجود ندارد. هر فروشنده‌‌‌‌‌ای که این برندها را عرضه کند، وارد حیطه قاچاق شده و در این راستا فهرستی با همکاری اتحادیه‌‌‌‌‌های تخصصی و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق‌کالا نهایی و در دست اقدام قرار دادیم. او با اشاره به تمرکز بر مراکز تجاری بزرگ که اهمیت راهبردی دارند، گفت: اگر برندهای ایرانی در این مراکز خرید مستقر شوند، نفوذ بالاتری در سایر فروشگاه‌‌‌‌‌های سطح شهر خواهد داشت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر