شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۴ دنیای اقتصاد

اخبار بازار نفت - روزنامه شماره ۵۹۲۴

  • سنگینی نفت شیل بر سلطه سنتی اوپک

    دنیای اقتصاد- حمید ملازاده: اوپک یا همان سازمان کشورهای صادرکننده نفت، مدت‌هاست که به‌عنوان یک بازیگر اصلی در چشم‌‌‌‌‌انداز انرژی مطرح بوده و تاثیر قابل‌توجهی بر بهای نفت و در نتیجه اقتصاد جهانی داشته‌است. یکی از به یاد ماندنی‌‌‌‌‌ترین نمونه‌‌‌‌‌های تاثیر اوپک، تحریم نفتی سال‌۱۹۷۳ بود که شوک‌‌‌‌‌هایی را در بازارهای جهانی ایجاد و به صف‌‌‌‌‌های طولانی در پمپ‌بنزین‌‌‌‌‌ها و افزایش نزدیک به ۵۰۰‌درصدی قیمت نفت منجر شد. این بحران که با تنش‌های سیاسی در خاورمیانه آغاز شد، آسیب‌‌‌‌‌پذیری اقتصاد جهانی در‌برابر اختلالات در زنجیره عرضه نفت تحت‌کنترل اوپک را بیش از پیش آشکار کرد. تحریم ۱۹۷۳ صرفا یک بحران موقت نبود؛ چراکه این پتانسیل را داشت که کل اقتصاد جهانی را بی‌ثبات کند.
  • بررسی تاثیر منفی اجرا‌ نشدن به‌‌‌‌‌‌موقع پروژه‌ها بر حجم و کیفیت نفت‌خام تولیدی

    مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز و عضو اصلی هیات‌مدیره شرکت ملی نفت ایران در نخستین گردهمایی تخصصی و هم‌اندیشی مدیران برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی شرکت ملی نفت ایران به بررسی تاثیر منفی اجرا‌نشدن به‌‌‌‌‌‌موقع پروژه‌ها بر حجم تولید نفت‌خام در پنج بخش پرداخت و دلایل آن را بررسی کرد. به گزارش «شانا» به نقل از شرکت نفت مناطق مرکزی، هرمز قلاوند، دلایل تاخیر در اجرای به‌‌‌‌‌‌موقع پروژه‌ها را شامل تاخیر در تکمیل و راه‌اندازی پروژه‌ها، نوسان قیمت‌ها ناشی از بالا رفتن نرخ ارز، استفاده‌نکردن از روش‌های استاندارد مدیریت پروژه و ناکارآمدی قوانین پیچیده منجر به اولویت‌‌‌‌‌‌بندی پروژه‌ها دانست.
  • پالایشگران هندی به‌دنبال نفت عربستان

    پالایشگاه‌های هندی پس از کاهش شدید قیمت نفت تحویلی عربستان در ماه فوریه به مشتریان آسیایی، در اندیشه خرید بیشتر محموله‌‌‌‌‌‌های نفتی از عربستان هستند. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، منابعی در شرکت پالایش نفت ایندین‌اویل (آی‌‌‌‌‌‌اوسی) هند اعلام کردند که دو پالایشگاه دولتی این کشور پس از کاهش قیمت رسمی فروش انواع نفت‌خام صادراتی عربستان برای تحویل به مشتریان آسیایی در ماه فوریه به پایین‌ترین سطح در ۲۷ماه گذشته، به‌دنبال افزایش واردات نفت‌خام از این کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) هستند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر