شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۱ دنیای اقتصاد

اخبار بازار نفت - روزنامه شماره ۵۸۸۱

  • تحقق تولید روزانه ۳.۴‌میلیون بشکه نفت

    دنیای‌اقتصاد: وزیر نفت با اشاره به اینکه ۱۳۲طرح که عمدتا طرح‌های نیمه‌‌‌‌‌تمام بالادست و پایین‌‌‌‌‌دست صنعت نفت بود در دوران تصدی این دولت، تکمیل و به بهره‌‌‌‌‌برداری رسیدند، اعلام کرد مجموع ارزش این طرح‌ها ۲۸.۵میلیارد دلار برآورد شده که لازم به ذکر است طرح‌های نیمه‌‌‌‌‌تمامی را انتخاب کردیم که در زمینه رشد تولید نفت و گاز کشور تاثیرگذار باشند. اوجی با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم در مجموع ۱۸۲ طرح به ارزش ۷۶‌میلیارد دلار در صنعت نفت با هدف افزایش ظرفیت تولید در بالادست و پایین‌‌‌‌‌دست در جریان است، گفت: در این دولت طرح‌های نیمه‌‌‌‌‌تمام به ارزش ۲۸.۵میلیارد دلار که عمدتا طرح‌های نیمه‌‌‌‌‌تمام بالادست و پایین‌‌‌‌‌دست صنعت نفت بود، تکمیل و به بهره‌‌‌‌‌برداری رسیدند.
  • حمایت ایران از توافق اوپک‏‏‏‏‏‏‏‌پلاس

    وزیر نفت گفت: گسترش و تداوم تنش‌ها در منطقه منجر به نااطمینانی و بی‌‌‌‌‌‌‌‌ثباتی در بازارهای انرژی به‌ویژه بازارهای جهانی نفت می‌شود، از این‌رو اعضای اوپک‌‌‌‌‌‌‌‌پلاس در نشست پیش‌رو همه گزینه‌‌‌‌‌‌‌‌های موجود را بررسی می‌کنند. جواد اوجی در آستانه بر‌‌گزاری نشست‌های وزارتی اوپک و اوپک‌‌‌‌‌‌‌‌پلاس در هفته آینده (یکشنبه پنجم آذرماه) به «شانا» گفت: با نزدیک‌شدن به زمان بر‌‌گزاری سی‌‌‌‌‌‌‌‌وششمین نشست وزارتی ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک (اوپک‌پلاس)، گمانه‌‌‌‌‌‌‌‌زنی‌‌‌‌‌‌‌‌ها درباره تحولات پیش‌‌‌‌‌‌‌‌رو و تصمیم‌های احتمالی نشست اوپک‌‌‌‌‌‌‌‌پلاس افزایش یافته‌است. وی افزود: گسترش و تداوم تنش‌ها در منطقه خاورمیانه منجر به نااطمینانی و بی‌‌‌‌‌‌‌‌ثباتی بازارهای انرژی به‌ویژه بازار نفت خواهد شد و امنیت انرژی منطقه و جهان را به‌خطر می‌‌‌‌‌‌‌‌اندازد.
  • پیش‌بینی IEA از پتانسیل مازاد عرضه نفت

    دنیای‌اقتصاد – حمید ملازاده: رئیس بخش بازار و صنعت نفت در آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) اعلام کرده که حتی اگر کشورهای اوپک کاهش تولید خود را تا سال‌آینده تمدید کنند، بازار جهانی نفت در سال‌۲۰۲۴ شاهد مازاد عرضه جزئی خواهد بود. به گزارش رویترز، توریل بوسونی در حاشیه کنفرانسی در اسلو گفت؛ با این حال، در حال‌حاضر بازار نفت با کسری مواجه است و سهام بازار با سرعت در حال کاهش است. او افزود: «ذخایر جهانی نفت در سطوح پایینی قرار دارند، به این معنی که در صورت وقوع حوادث پیش‌بینی نشده در سمت تقاضا یا عرضه، بهای نفت در معرض خطر افزایش نوسانات قرار می‌گیرد.»
  • آفریقا بازار کار مناسبی برای صدور خدمات فنی و مهندسی است

    معاون اول رئیس‌‌‌‌‌‌جمهوری به ظرفیت ۳۲۰‌میلیارد دلاری در آفریقا برای صدور خدمات فنی و مهندسی اشاره کرد و گفت: وزارتخانه‌‌‌‌‌‌های مربوطه با همکاری دانش‌بنیان‌‌‌‌‌‌ها و بخش‌خصوصی ظرفیت‌های موجود را بررسی کنند و از این بازار کار مناسب برای رونق بخش‌های مهندسی و فنی کشور بیشترین استفاده را ببرند. به گزارش «شانا» به نقل از پایگاه اطلاع‌‌‌‌‌‌رسانی معاون اول رئیس‌‌‌‌‌‌جمهوری، در نخستین نشست ستاد آفریقا در دولت سیزدهم که به ریاست محمد مخبر برگزار شد، بر شناسایی ظرفیت‌های کشورهای آفریقایی برای توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی تاکید شد.
  • فشار افزایی پارس‌جنوبی؛ مهم‌ترین پروژه صنعت نفت

    وزیر نفت گفت: هیچ پروژه‌ای در حال‌حاضر مهم‌تر از پروژه استراتژیک فشارافزایی در میدان مشترک پارس‌جنوبی در کشور و صنعت نفت نیست. اگر این پروژه طی سه تا چهار سال‌آینده انجام نشود، در این میدان شاهد افت فشار خواهیم بود. به گزارش تسنیم، جواد اوجی، درخصوص میدان مشترک پارس‌جنوبی اظهار کرد: در حال‌حاضر مهم‌ترین پروژه وزارت نفت، فشارافزایی در این میدان است زیرا هم‌اکنون بیش از ۷۰‌درصد از گاز مورد‌نیاز کشور از این میدان تامین می‌شود.این پروژه نیاز به ۲۰‌میلیارد دلار سرمایه‌گذاری دارد و خوشبختانه مطالعات اولیه آن رو به اتمام است. اگر پروژه فشارافزایی در میدان پارس‌جنوبی طی سه تا چهار سال‌آینده انجام نشود، در این میدان شاهد افت فشار خواهیم بود. اوجی با تاکید بر اینکه هم‌اکنون ۳۲ طرح وزارت نفت برای شروع به‌کار در سازمان محیط‌زیست کشور معطل است، اذعان کرد: بیش از دو سال‌است که بعضی از این طرح‌ها معطل مانده‌اند، اطلاعات و سوابق مربوط به این طرح‌ها طی روزهای آتی به‌منظور بررسی بیشتر و دقیق‌تر به دفتر رئیس‌جمهوری ارسال خواهد شد.
  • مسوولیت‌‌‌‌‌ اجتماعی وزارت نفت با کیفی‌‌‌‌‌سازی فرآورده‌ها

    مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به اینکه کیفی‌‌‌‌‌سازی فرآورده‌های نفتی به‌نوعی ایفای نقش مسوولیت اجتماعی در صنعت نفت است، گفت: با این اقدام شاخص‌های محیط‌زیستی در صنعت پالایش رعایت می‌شود. به گزارش «شانا»، جلیل سالاری در نخستین نشست دبیران مسوولیت اجتماعی صنعت نفت که در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی برگزار شد، با اشاره به اینکه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با همه مردم در ارتباط است، افزود: در همه زمینه‌‌‌‌‌های حمل‌ونقل و توزیع، نوع کارکرد شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران خدمات‌‌‌‌‌رسانی است. وی ادامه داد: اگر خوب عمل کنیم زمینه اجرای مسوولیت‌های اجتماعی فراهم می‌شود و باید در اجرای پروژه‌ها از ظرفیت نیروهای انسانی بومی استفاده کنیم. معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه ابتدا باید توانمندسازی انجام شود، گفت: با این اقدام به نیروهای بومی و شرکت‌های دانش‌بنیان در مسیر اشتغال و خوداتکایی کمک می‌شود.
  • رشد ۲۵.۶درصدی گروه نفت و گاز

    گروه نفت و گاز به رشد بی‌سابقه ۲۵.۶درصدی رسیده‌است و سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز یکی از مهم‌ترین وظایف وزارت نفت است. به گزارش «شانا»، جواد اوجی وزیر نفت با اشاره به رشد درآمدهای ارزی کشور، گفت: امروز به گواه مرکز آمار ایران وزارت نفت بهترین کارنامه را دارد و همان‌طور که آقای داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه‌آن را ارائه کرد، گروه نفت و گاز رشد ۲۵.۶درصدی را به‌‌‌‌‌‌دست آورده که تا به‌حال سابقه نداشته و البته این رشد به‌‌‌‌‌‌واسطه سرمایه‌گذاری‌ها در صنعت نفت است. وی افزود: سرمایه‌گذاری در صنعت نفت یکی از کارهای اساسی است که این وزارتخانه همسو با رشد تولید انجام می‌دهد، سرمایه‌گذاری در پروژه‌هایی که رشد تولید و ایجاد ارزش‌افزوده را برای کشور به ارمغان آورده است. وزیر نفت با بیان اینکه ما در مجموع ذخایر نفت و گاز در دنیا رتبه نخست را داریم، تصریح کرد: باید بتوانیم این سرمایه‌های بالقوه را بالفعل کنیم تا رشد مطلوبی در دولت انجام شود.
  • اختصاص بخشی از درآمد حاصل از نفت و گاز به استان‌های نفت‌خیز

    نمایندگان مجلس شورای‌اسلامی بر اساس بند‌الحاقی به ماده‌۱۴ برنامه هفتم توسعه، تصویب کردند بخشی از درآمد حاصل از صادرات نفت‌خام، میعانات گازی و گاز طبیعی بر اساس سهم هر استان در ارزش تولید، به استان‌های نفت‌خیز و شهرستان‌های کمتر توسعه‌‌‌‌‌‌یافته اختصاص یابد.
  • پیش‌بینی ژاپنی‌‌‌‌‌‌ها از تمدید توافق کاهش عرضه اوپک‌‌‌‌‌‌پلاس

    صنایع نفتی ژاپن از احتمال تمدید محدودیت‌های عرضه نفت کشورهای عضو ائتلاف اوپک‌‌‌‌‌‌پلاس‌ خبر دادند. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، شونیچی کیتو، رئیس انجمن نفت ژاپن (PAJ) گفت: این انجمن انتظار دارد که اوپک‌‌‌‌‌‌پلاس (ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش) کاهش عرضه نفت خود را پس از دسامبر ۲۰۲۳ با هدف حمایت از قیمت‌های جهانی این کالای راهبردی تمدید کند. رئیس انجمن نفت ژاپن با اشاره به اینکه عربستان می‌خواهد قیمت نفت را بالای ۸۰ دلار برای هر بشکه حفظ کند، گفت: احتمال می‌رود محدودیت‌های کنونی عرضه و کاهش عرضه داوطلبانه عربستان و روسیه ادامه یابد. کیتو افزود: ما نمی‌دانیم که آیا کاهش تولید اوپک‌‌‌‌‌‌پلاس بیشتر خواهد بود یا خیر. اعضای اوپک‌‌‌‌‌‌پلاس در مجموعه اقدام‌هایی که از اواخر سال‌۲۰۲۲ میلادی آغاز شد، متعهد شده‌اند در مجموع روزانه ۵‌میلیون و ۱۶۰‌هزار بشکه یا حدود ۵‌درصد از تقاضای روزانه جهانی از تولید خود بکاهند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر