شماره روزنامه ۵۹۹۶
|

  • ۲۰۲۴؛ سال نفوذ به عمق هوش مصنوعی

    اگر ۲۰۲۳ برای صنعت تکنولوژی، سال چت‌بات‌های هوش مصنوعی بود، ۲۰۲۴ برای این صنعت سال نفوذ به عمق هوش مصنوعی و سنجش پتانسیل‌های آن خواهد بود. ممکن است این روند چندان هیجان‌انگیز به نظر نرسد، اما پشت درهای بسته شرکت‌های تکنولوژی، ده‌ها میلیارد دلار به سرعت روانه صنعت هوش مصنوعی می‌شوند. از آمازون گرفته تا متا، غول‌های تکنولوژی مشغول نوسازی مراکز داده خود برای پشتیبانی از هوش مصنوعی هستند.
  • رشد ۱۰۰درصدی ورود دانش‌بنیان‌ها به بازار سرمایه

    معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در نشست خبری روز گذشته با تاکید بر اینکه دولت به دنبال حاکمیتی کردن استارت‌آپ‌ها نیست و تاکنون آنها را برای فروش سهام تحت فشار قرار نداده است، وعده رشد ۱۰۰درصدی ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به بازار سرمایه را می‌دهد. او همچنین در این جلسه اظهاراتی درباره مخالفت و شروط این معاونت با فروش سهام یک تاکسی اینترنتی مطرح کرد.
  • یکپارچه‌سازی هوش مصنوعی اوپن‌ ای‌آی و گوگل در آی‌فون‌های جدید

    مهر: اپل دوباره مذاکره با اوپن‌ای‌آی برای استفاده از هوش مصنوعی این شرکت در آی‌فون جدید را از سر گرفته و از سوی دیگر مشغول مذاکره با گوگل برای استفاده از فناوری آن است.
  • هوش مصنوعی گوگل معلم زبان انگلیسی می‌شود

    مهر: گوگل مشغول آزمایش ویژگی است که با کمک هوش مصنوعی مولد به افراد کمک می‌کند تا بهتر به زبان انگلیسی حرف بزنند .به نقل از گیزموچاینا، «گوگل سرچ لبز» برای افرادی که سعی دارند صحبت کردن به زبان انگلیسی را بدون برخورد رودررو تمرین کنند، یک راه‌حل ارائه کرده است. یکی از کاربران توییتر، یک ویژگی آزمایشی به نام Speaking Practice ابداع کرده که از هوش مصنوعی مولد برای کمک به بهبود مهارت‌های انگلیسی صحبت کردن فرد از طریق تمرین مکالمه استفاده می‌کند.
  • تیک‌تاک در صورت عدم تغییر مالکیت چینی‌اش مسدود می‌شود!

    سیتنا: جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده با امضای لایحه جدیدی «بایت‌دنس»، شرکت چینی مالک تیک‌تاک را ملزم کرد تا ظرف مدت ۹ ماه تمام سهم خود را در این پلتفرم واگذار کند. اجرایی نکردن این اولتیماتوم موجب مسدودسازی دسترسی به این شبکه اجتماعی در آمریکا خواهد شد.
  • ورود سازمان توسعه تجارت به ماجرای تولید نوکیای تقلبی

    سیتنا: پس‌ از جنجال‌ها در خصوص تولید موبایل با برند نوکیا در ایران بدون مجوز از شرکت نوکیا، سازمان توسعه تجارت ایران در نامه‌ای به وزارت صمت خواستار توضیح این وزارتخانه در خصوص تولید نوکیای تقلبی شد. ابتدای امسال معاون وزیر صمت اعلام کرده بود سازمان توسعه تجارت باید در خصوص استفاده از برند نوکیا و تایید نمایندگی نوکیا اظهارنظر کند. به‌نظر می‌رسد در روزهای آینده این سازمان به دعوای تولید نوکیای تقلبی در ایران خاتمه دهد.
  • تغییر مسیر سرمایه‌گذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارت‌آپی کشور

    دنیای اقتصاد: از عمر استارت‌آپ‌‌‌ها در ایران بیش از یک دهه می‌‌‌گذرد و با اینکه در این مدت تلاش شده است تا با تعریف و ایجاد پارک‌‌‌های علم و فناوری، مراکز شتاب‌دهی، صندوق‌های پژوهش و فناوری، شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، صندوق‌های جسورانه و ابزارهای تامین مالی جمعی، فرآیند تامین مالی در این حوزه شکل بگیرد، اما همچنان تزریق پول به اکوسیستم استارت‌آپی کشور فاصله معناداری با کشورهای پیشرو دارد.
  • افزایش ۵ برابری صادرات شرکت‌‌‌های دانش‌‌‌بنیان

    مهر: در سال‌‌‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ صادرات شرکت‌‌‌های دانش‌‌‌بنیان با رشد حدود ۱۰۰ درصدی در هر سال از ۲۹۶ میلیون دلار به هزار و ۱۳۲ میلیون دلار افزایش یافته است.
  • ظرفیت ۱۵ همتی اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه

    مهر: مدیرکل دفتر توسعه زیرساخت‌‌‌های زیست‌‌‌بوم نوآوری معاونت علمی از ظرفیت ۱۵ هزار میلیارد تومانی اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه برای کمک به حل مسائل اساسی کشور در سال‌جاری خبر داد. به گزارش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌‌بنیان ریاست‌‌‌جمهوری، محمدجواد صدری‌مهر در گردهمایی مدیران مراکز نوآوری که در محل کارخانه هوشمندسازی و نوآوری امیدبوم (امیدینو) برگزار شد، «مراکز نوآوری» را مراکزی مساله‌‌‌محور خواند و اظهار کرد: «در مراکز نوآوری، مسائل اساسی کشور تعریف می‌‌‌شود و به سمت حل مساله حرکت می‌‌‌کنیم.»
  • پارک فناوری پردیس دراندیشه ایجاد هلدینگ و سازمان سرمایه‌گذاری

    دنیای‌اقتصاد: در روزهای پایانی فروردین ماه اخباری درباره خروج پارک فناوری پردیس از کارخانه نوآوری آزادی منتشر شد. این در حالی بود که بعد از اعلام خبر احتمال تعطیلی این کارخانه و پس از کش و قوس‌های فراوان، رئیس پارک فناوری پردیس از احتمال خرید کارخانه نوآوری آزادی توسط این پارک فناوری خبر داد. اما حالا به نظر می‌رسد که پارک فناوری پردیس برنامه‌‌‌ها و اهداف دیگری دارد که آن را به خروج از کارخانه نوآوری آزادی ترغیب کرده‌‌‌اند.
  • آغاز عرضه اینترنتی دارو از طریق پلتفرم‌‌‌ها از ماه آینده

    دنیای‌اقتصاد: عرضه اینترنتی داروها از طریق پلتفرم‌‌‌ها بعد از کش‌وقوس‌‌‌های فراوان قرار است به زودی عملی شود. بعد از صدور مجوز رسمی فعالیت پلتفرم‌‌‌های توزیع دارو -هر چند با اعلام محدودیت‌های فعالیت‌‌‌شان- حالا طبق اعلام رئیس مرکز ملی بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد، عرضه اینترنتی دارو از طریق پلتفرم‌‌‌ها از ماه آینده به طور رسمی آغاز می‌شود. امیر سیاح، رئیس مرکز ملی بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد، در مصاحبه‌‌‌ای گفت: «وزارت بهداشت در توزیع اینترنتی دارو و امکان فروش از سکوهای اینترنتی، یک سال و هشت ماه تاخیر داشته است و باید از یک سال و هشت ماه گذشته فروش اینترنتی داروها آغاز می‌‌‌شد.»
  • تجربه واقعیت افزوده روی جعبه‌‌‌های جدید دیجی‌‌‌کالا

    دنیای‌اقتصاد: از این به بعد می‌توانید سفر خودروهای دیجی‌‌‌کالا در سراسر ایران را به شکل واقعیت افزوده روی جعبه‌‌‌های بسته‌‌‌بندی دیجی‌‌‌کالا ببینید. در واقع این طرح برنده مسابقه دیجی‌‌‌کالا پرایز بود که روی جعبه‌‌‌های بسته‌‌‌بندی این شرکت اجرا شده است. این موضوع با طرح نقشه روی جعبه که با استفاده از نشانه‌‌‌های مطرح شهرهای ایران ترسیم شده، همخوانی دارد. این طرح در سال گذشته و در مسابقه دیجی‌‌‌کالا پرایز که با موضوع بهبود تجربه مشتریان با بسته‌‌‌های دیجی‌‌‌کالا برگزار شده بود، رتبه اول و عنوان برگزیده را کسب کرد.
  • بازار موبایل در انتظار شوک قیمتی؟

    دنیای اقتصاد: اخبار حمایت از تولید گوشی داخلی همچنان بر بازار موبایل سایه انداخته‌ است؛ از پرداخت تسهیلات تولید گوشی به ۱۰۰شرکت در سال گذشته گرفته تا تولید ۲۰ درصد از گوشی‌های داخلی با سیستم‌عامل بومی در سال آینده. این در حالی است که به گفته رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران، تنها کالاهای سه شرکت تولیدکننده گوشی وارد بازار شده است. به اعتقاد فعالان بازار هم عملا تاکنون گوشی ۱۰۰ درصد ایرانی تولید نشده است. از طرف دیگر، واردکنندگان موبایل از تخصیص محدود ارز می‌گویند و معتقدند که با تداوم این روند احتمالا شوک قیمتی در انتظار بازار موبایل خواهد بود.
  • کاهش ضایعات ناشی از بسته‌بندی در آمازون به کمک هوش مصنوعی

    سيتنا: آمازون در سال ۲۰۱۹ برای کاهش ضایعات بسته‌بندی مدلی هوشمند مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی را راه‌اندازی کرد و اکنون توانسته ضایعات ناشی از آن را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد. شرکت آمازون می‌گوید با استفاده از هوش مصنوعی در بسته‌بندی محصولات توانسته است ضایعات ناشی از آن را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد.
  • درخواست موزیلا برای اقدام واتس‌اپ در انتخابات قریب‌الوقوع سراسر جهان

    ايسنا: موزیلا در آستانه برگزاری انتخابات‌ها در کشورهای سراسر جهان، خواستار انجام تدابیری در واتس‌اپ برای حفاظت از درستی و یکپارچگی این رویدادها شد. چهار میلیارد نفر یا تقریبا نیمی از جمعیت جهان در ۶۴ کشور جهان از جمله کشورهای بزرگی نظیر آمریکا و هند در سال ۲۰۲۴، به پای صندوق رای می‌روند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر