همکاران سیستم: حتی در دنیای فوق‌ارتباطی امروزی که لپ‌تاپ‌ها، تلفن‌ها، تبلت‌ها و ساعت‌های مچی هوشمند به صورت ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته ارتباط ما را با اطرافیان برقرار می‌کنند، کارفرمایان هنوز هم در مورد قابلیت‌های اجرایی و هزینه‌های اجتماعی تحمیل شده توسط کارمندان دورکار خود نگرانند. اما یکی از محققان دانشگاه ایلینویز بر اساس مطالعه جدید خود تاثیرات مثبت ناشی از ارتباطات از راه دور با سازمان را روی کارمندان نشان داد و اعلام کرد که این فرآیند در شرایط مشخص می‌تواند اثرات بسیار مثبتی روی کارمندان برجا بگذارد.

وب‌سایت Cellular-news به نقل از «راوی گاجندران» (Ravi Gajendran) یکی از پروفسورهای مدیریت کسب‌وکار دانشگاه ایلینویز، گزارش داده است دورکاری با عملکرد کارمندان رابطه مثبت و مستقیم دارد و می‌تواند بر حسب رفتار شهروندی سازمانی هر یک از کارمندان اثرات خود را نشان دهد.

از جمله اثرات مثبت دورکاری می‌توان به ایجاد محیط کاری مثبت، افزایش همکاری‌ها و ایجاد فضای دوستانه بین کارمندان اشاره کرد. او گفت: «پس از آنکه شرکت یاهو سیاست‌های خود را در زمینه دورکاری تغییر داد، این سوال مطرح شد: «آیا دورکاری بر عملکرد سازمان تاثیر مثبت می‌گذارد؟». گاجندران در ادامه صحبت‌های خود توضیح داد: «در آن زمان تردیدهای فراوان در این زمینه وجود داشت و البته شواهد اندکی در این باره موجود بود. این روزها شواهد بیشتری از این فرآیند به‌دست آمده است که نشان می‌دهد دورکاری عملکرد مثبت سازمانی را باعث می‌شود و همکاری‌های هرچه بهتر سازمانی را موجب می‌گردد.» گاجندران برای انجام این مطالعه با پروفسورهای دانشگاه‌های تگزاس و وینکونسین همکاری کرد و یک چارچوب کاری تئوری مبتنی بر رابطه مثبت بین دورکاری و افزایش عملکرد کاربران مطرح نمود. در این بررسی ۳۲۳ کارمند و ۱۴۳ سرپرست که در سازمان‌های مختلف مشغول به کار بودند، حضور یافتند.