پیگیری تامین آب فاز دوم طرح 550 هزار هکتاری

دنیای اقتصاد - اهواز - محمد علاف‌پور: رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: تقاضا داریم‌ وزیر نفت به عنوان وزیر معین استان نسبت به اخذ مجوز تامین آب موردنیاز برای فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان اقدام کند و در این زمینه رایزنی‌ها و پیگیری‌های لازم را داشته باشد. کیخسرو چنگلوایی در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خوزستان با اشاره به اینکه فاز نخست طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری امسال به پایان می‌رسد، گفت: در سال ۹۲ و در سفر رئیس‌جمهوری به خوزستان اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مصوب شد که فاز نخست آن امسال به پایان می‌رسد اما پس از گذشت سه سال به‌رغم پیگیری‌های خوب صورت گرفته در استان و تلاش‌های وزارتخانه هنوز مجوز تامین آب فاز دوم در سطح ۲۲۳ هزار هکتار برای این طرح اخذ نشده است. وی افزود: این باعث عقب‌افتادگی سه ساله اجرای طرح شده است و اکنون نیز اجرای آن در صورت اخذ مجوز با ۴۰ درصد افزایش هزینه همراه خواهد بود.

وی در ادامه گفت: خوزستان مهم‌ترین قطب کشاورزی کشور است و با ۱۶ میلیون تن تولید، رتبه اول تولیدات محصولات کشاورزی را در کشور دارد. وی با بیان اینکه ۱۴ درصد تولیدات محصولات کشاورزی کل کشور در خوزستان است، افزود: همچنین حدود ۱۸ درصد محصولات زراعی کشور نیز در این استان تولید می‌شود. خوزستان در ۶ سال گذشته همواره رتبه نخست تولید گندم و خرید تضمینی آن را به خود اختصاص داده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه در سال جاری ۱۴ درصد کل خرید تضمینی گندم کشور در خوزستان اتفاق افتاد، تصریح کرد: ۵۰ درصد شکر تولیدی کشور و ۴۰ درصد نیاز کشور به این محصول، در خوزستان تامین می‌شود. چنگلوایی ادامه داد: حدود ۳۸ درصد ذرت موردنیاز در خوزستان تامین و ۵۰ درصد صادرات خرمای کشور از سوی خوزستان انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه در طول دوره دولت یازدهم اتفاقات خوبی نسبت به سال‌های قبل رخ داد که از جمله آن می‌توان به افزایش تولید محصولات اشاره کرد، گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا افق ۱۴۰۴ قرار است به تولید ۲۵ میلیون تن محصولات کشاورزی برسیم که نیازمند اقدامات زیربنایی است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اظهار کرد: به‌منظور تحقق اقتصاد مقاومتی امسال ۳۵ طرح در قالب دو برنامه تدوین و مقدمات کار انجام شده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اظهار کرد: در استان‌های بالادست خوزستان در حوضه‌های پنج‌گانه رودخانه‌های استان، برداشت‌های بی‌رویه، غیرکارشناسی و بدون مجوز صورت می‌گیرد.