شرکت پورشه در سال ۱۹۳۱ از سوی فردیناند پورشه تاسیس شد که خود طراح اتومبیل زبردستی بود. در طول سال‌ها فعالیت این شرکت خودروهای اسپرت و لوکس زیادی توسط این خودروساز تولید شد که در بسیاری از کشورهای دنیا مورد توجه قرار گرفته است. در سال ۲۰۱۲ فولکس‌واگن تمام سهام این شرکت را خریداری می‌کند و به‌عنوان زیر‌مجموعه‌اش پورشه به فعالیت ادامه می‌دهد. پورشه با رعایت زبان طراحی خود در طول بیش از ۸۰ سال خودرو‌سازی از ماموریت اصلی خود فاصله نگرفت و همواره خودروهایی با عملکرد بالا را تولید کرده است. مهم‌ترین‌ وجه افتراق این شرکت با دیگر سوپراسپرت‌سازان نیز همین است. پورشه در طول این سال‌ها هرگز از روح اولیه‌ای که در کالبد خودروهایش دمیده شده، فاصله نگرفته است. پورشه‌های کنونی هنوز همان زبان طراحی کلاسیک را در قالبی مدرن ارائه می‌دهند. همین مساله موجب شده علاقه‌مندان به ماشین‌ها به دو گروه تقسیم شوند. کسانی که عاشق پورشه هستند و کسانی که اصلا آن را دوست ندارند. در ادامه با ۱۰ پورشه برتر تاریخ به انتخاب کارشناسان آشنا می‌شویم:

پورشه باکستر

در سال ۱۹۹۳ که بحران اقتصادی فروش پورشه را تحت‌تاثیر خود قرار داده بود و پورشه ۹۱۱ به سالگرد تولد ۳۰ سالگی‌اش نزدیک می‌شد، این شرکت آلمانی از مدل باکستر به‌عنوان مدلی مفهومی در نمایشگاه خودروی دیترویت رو‌نمایی کرد. باکستر توانست ساختار خودروهای موتور وسط کلاسیک ۵۵۰ اسپایدر را مجدد احیا کند. پیشرانه در این خودرو از نوع ۶ سیلندر موتور تخت با قدرت ۲۰۱ اسب بخار و با حجم ۵/ ۲ لیتر بوده است که با به‌روز‌رسانی‌هایی از ۹۱۱ به این خودرو وارد شده است. باکستر با الهام گرفتن از مدل‌های گذشته و طراحی سنتی و دریافت سخت‌افزارها و ویژگی‌های فنی مدرن به خودرویی زیبا و خاص و البته با عملکرد بالا تبدیل شد. این مدل با به‌روز‌رسانی‌هایی که داشته است تا امروز خط تولید را ترک نکرده است و در مدل ۲۰۱۶ قیمتش از ۵۲ هزار دلار شروع می‌شود و در مدل‌های مختلفی با قدرت ۲۶۵ تا ۳۷۵ اسب بخار قدرت و با حجم‌های مختلفی در بخش پیشرانه عرضه می‌شود.

پورشه کاررا

پورشه برای خودنمایی در مسابقات ۲۴ ساعته لمان مدل کاررا جی‌تی را در سال ۲۰۰۵ معرفی کرده است تا تحولی در این عرصه داشته باشد و با استفاده از موتوری ۱۰ سیلندر با قدرت ۶۰۵ اسب بخار این ماموریت را انجام داده است. پورشه یکی از شرکت‌هایی است که محصولات زیادی را در طول سال‌های مختلف روانه مسابقات لمان کرده است تا استقامت و سرعت بالای محصولاتش را به رخ سایر رقبا بکشد. در نسخه کاررا جی‌تی سرعت خودرو تا ۳۳۰ کیلومتر در ساعت هم می‌رسد و وقتی برای لمان مناسب باشد به این معنا است که می‌تواند به مدت طولانی با این سرعت حرکت کند. حجم پیشرانه در این مدل ۷/ ۵ لیتر است که قدرت تولید شده در موتور توسط جعبه دنده‌ای ۶ سرعته و دستی به چرخ‌ها منتقل می‌شود. این خودروی اسپرت برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت تنها به ۵/ ۳ ثانیه زمان نیاز دارد و بعد از ۵/ ۷ ثانیه به سرعت ۱۸۰ کیلومتر دست پیدا می‌کند که رکورد خوبی به‌حساب می‌آید.

پورشه 959

شرکت پورشه در سال ۱۹۸۶ خودرویی خارق‌العاده را معرفی کرد که تنها ۲۰۰ عدد از آن ساخته شد و توانست عنوان سریع‌ترین خودروی خیابانی را به خود اختصاص دهد که از دو توربوشارژر استفاده می‌کرد. این مدل عنوان پیشرفته‌ترین خودروی اسپرت دنیا را که در خیابان‌ها اجازه تردد داشت هم به‌دست آورد. رسیدن به سرعت ۳۱۴ کیلومتر از جمله مشخصات بارز این مدل بود که در دوران خودش سرعت قابل‌توجهی برای یک خودروی خیابانی بوده است. پورشه ۹۵۹ خودرویی دو در و کوپه، چهار چرخ متحرک و موتور عقب بوده است که عملکرد بالایش پورشه را قانع کرد تا مدل‌های موفق بعدی را با الهام گرفتن از این خودرو معرفی کند. حجم موتور در این خودرو ۲۸۴۷ سی‌سی است که ۶ سیلندر تخت نیروی لازم را که برابر با ۴۰۰ اسب بخار است برایش فراهم می‌کند. خودروی ۹۵۹ به‌عنوان جانشین ۹۱۱ پا به جاده گذاشت. در این مدل، پورشه به جای طراحی موتوری جدید از موتور ارتقا داده شده باکستر استفاده کرده است.

پورشه935

در سال ۱۹۷۶ این مدل پورشه در راستای اهداف همیشگی این شرکت اسپرت‌ساز ساخته شد که نسخه ارتقا یافته‌ای از مدل‌های همیشه موفق پورشه بوده است. پورشه این مدل را برای مسابقات جهانی اتومبیلرانی طراحی کرده که شامل لمان هم می‌شده است. این مدل از توربوشارژری بزرگ استفاده کرده که در کنار موتور ۶ سیلندرش در مجموع قدرتی معادل ۸۴۵ اسب بخار تولید می‌کرده که در نوع خود قابل‌توجه بوده است. در بین سال‌های ۱۹۷۷ تا دهه ۸۰ این پورشه در گروه ۵ مسابقات GTP و GTX به‌عنوان خودرویی کم‌رقیب فعال بوده است. بر اساس قوانین برای شرکت در مسابقات خودرو‌ها می‌توانستند از باله‌هایی برای ایجاد نیروی رو به پایین استفاده کنند تا چسبندگی خودرو و پایداری آن افزایش پیدا کند. پورشه در این سال‌ها تمرکز زیادی روی مسابقات مختلفی در اروپا و آمریکای شمالی داشته و محصولاتش را برای این مسابقات تولید می‌کرده است. پورشه ۹۳۵ هم از جمله خودروهای تاریخ‌ساز پورشه بوده که نوآوری‌هایش میراث نسخه‌های بعدی شده است.

پورشه 918 اسپایدر

در سال‌های اخیر پورشه از خودروی فوق‌العاده زیبای خود با نام ۹۱۸ اسپایدر پرده برداشته که خودرویی موتور وسط و هیبرید است. پیشرانه در این مدل ۶/ ۴ لیتری و ۸ سیلندر است که بدون استفاده از دو موتور الکتریکی ۶۰۸ اسب بخار قدرت و گشتاوری برابر با ۵۲۸ نیوتن بر متر تولید می‌کند که در صورت استفاده از موتورهای برقی این قدرت تا ۸۸۷ اسب بخار نیز افزایش می‌یابد. باتری‌های ۸/ ۶ کیلوواتی نیروی موردنیاز این موتورها را تأمین می‌کنند و فقط با استفاده از باتری‌ها خودرو می‌تواند ۱۹ کیلومتر را طی کند. حداکثر سرعتی که برای این خودرو در نظر گرفته شده ۳۴۰ کیلومتر در ساعت است. طراحی زیبای بدنه یکی دیگر از ویژگی‌های منحصربفرد آن است. این خودرو دو در و رو باز در تعداد ۹۱۸ عدد ساخته شده است و مدل مفهومی آن در سال ۲۰۱۰ در نمایشگاه خودروی ژنو رونمایی شد. این خودرو می‌تواند تنها ظرف ۲/ ۲ ثانیه به سرعت ۹۷ کیلومتر در ساعت برسد و در ۹/ ۴ ثانیه به سرعت ۱۶۰ کیلومتر در ساعت خواهد رسید.

پورشه 930 توربو

زبان طراحی در پورشه خاص خودش است و این موضوع در بخش جلوی آن نمود بیشتری دارد و چراغ‌ها در مدل‌های پورشه خاص هستند و به مشخصه ثابت آن تبدیل‌شده است. از سال 1975 این شرکت مدل 930 را تا سال 1989 در خط تولید حفظ کرده است که این مدت طولانی نشان از اهمیت و نقشی بوده که این مدل برای شرکت سازنده‌اش داشته است. این مدل پورشه 911 توربو نیز نامیده می‌شده و با این نام هم شهرت خوبی برای خود کسب کرده است. پورشه از توربوشارژرها در دهه 60 میلادی در خودروهای مسابقه‌ای استفاده و این سیستم را در همین سال‌ها معرفی کردند و از مزایای آن بهره‌مند شدند. در این مدل هم پیشرانه‌ای 6 سیلندر و تخت و در عقب خودرو استفاده ‌شده است که 3 لیتر و در برخی نسخه‌ها 3/ 3 لیتر حجم دارد. تغییر در موتور باعث ایجاد قدرت‌های متفاوت شده و خودرو بین 260 تا 330 اسب بخار قدرت داشت که در مجموع بیش از 20 هزار دستگاه از این مدل ساخته ‌شده است.

پورشه ۵۵۰ اسپایدر

ژرمن‌ها در سال ۱۹۵۳ از پورشه ۵۵۰ اسپایدر در نمایشگاه خودروی پاریس رونمایی کردند که خودرویی اسپرت و بدون سقف بود. طراحی کاپوت در این خودرو خاص پورشه است و چراغ‌های معروف را در این مدل که جد مدل‌های روباز پس از خود بوده است می‌توان کاملا تشخیص داد. پیشرانه در این خودرو ۴ سیلندر و با قدرت ۱۱۰ اسب بخار بوده است و حداکثر سرعتی که برایش در نظر گرفته شده ۲۲۰ کیلومتر در ساعت تخمین زده می‌شود. ارتفاع این خودرو بسیار پایین در نظر گرفته شده بود تا در مسابقات عملکرد مناسبی داشته باشد. این خودرو در اولین رقابتی که وارد شد پیروز از آن خارج شد و موفقیت‌های زیادی را در پیست‌های مسابقه از آن خود کرده است. نمونه‌های کمی از این خودرو ساخته شد و همواره در جایگاه برنده قرار داشت و این موفقیت‌ها را تا حدودی مدیون فناوری‌هایی بوده است که از فولکس واگن دریافت کرده که تا حدی ردپای خودروهای این خودرو‌ساز را می‌توان در پورشه پیدا کرد.

پورشه 917

در بین سال‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۷۱ پورشه با استفاده از مدل ۹۱۷ توانست از مسابقه استقامت و سرعت آن هم به مدت ۲۴ ساعت پی‌دی‌پی موفق بیرون بیاید. مسابقات لمان سنگ محک خوبی برای خودروهایی است که می‌خواهند خود و تیم پشتیبانش را به اثبات برسانند. پورشه پیشرانه ۱۲ سیلندر ۵/ ۴ لیتر، ۹/ ۴ و ۵ لیتری و تخت را در این مدل استفاده کرده که در نوع خود موتور بزرگی به حساب می‌آمده است. عملکرد فوق العاده این خودرو در بخش شتاب صفر تا صد از جمله ویژگی‌هایی بوده است که این مدل را اعجاب‌آور کرده است. ثبت رکورد ۳/ ۲ ثانیه برای این خودرو شتابی فوق العاده بوده و رسیدن به سرعت ۲۰۰ کیلومتر در ساعت تنها ظرف ۳/ ۵ ثانیه راز موفقیت پورشه بوده است. برای این مدل حداکثر سرعتی که تخمین زده شده ۳۹۰ کیلومتر در ساعت است که بسیاری از خودروهای اسپرت امروزی به سختی می‌توانند به آن برسند و البته بالاترین سرعتی که در لمان توسط ۹۱۷ ثبت شد ۳۶۲ کیلومتر در ساعت بوده است.

پورشه 911

در پاییز 1963 پورشه از خودرویی خاص رونمایی می‌کند که نامش تا به امروز افتخاری برای پورشه به حساب آمده است و مدل‌های روز که پورشه همچنان از این عدد برای خود استفاده می‌کنند. پورشه 911 کلاسیک تولیدش تا سال 1989 ادامه پیدا می‌کند و در طول این سال‌ها بیش از 7 نوع موتور با حجم‌های متفاوت از 2 لیتر تا 3/ 3 لیتر در این مدل و نسخه‌های آن استفاده شده است که قدرتشان تا 260 اسب بخار هم می‌رسد. این خودرو زمینه تولید خودروهای دیگر با نام‌های مختلفی را برای پورشه فراهم کرد که همه آنها در یک جنبه با هم مشترک بودند و آن هم عملکرد بالا و اسپرت بودن است. کاپوت خودرو با شیب ملایمی تا سپر جلو امتداد پیدا کرده است و چراغ‌های درشتش که در بالاتر از کاپوت قرار می‌گیرد با زبان بی زبانی سازنده خود را معرفی می‌کند. در طول سال‌ها این مدل تغییراتی را به خود می‌دید که در پسوند مدلشان مشخص می‌شد.

پورشه ۳۵۶

نسخه پورشه ۳۵۶ از جمله خودروهایی بوده که به فولکس واگن بیتل شباهت زیادی داشته و در سال ۱۹۴۸ به‌عنوان خودرویی لوکس و اسپرت ساخته شده است. پیشرانه در عقب خودرو قرار داشتند و محور عقب خودرو هم وظیفه حرکت این خودروی کوچک و دو در را بر عهده داشته است. نسخه‌های اولیه به تعداد ۵۰ عدد در اتریش ساخته شد و بعد از انتقال محل تولید به آلمان ۳۵۶ عدد از آن تولید شد. این خودرو به این دلیل که مدل‌های اولیه پورشه را شکل داده است اهمیت بالایی دارد و پورشه بعد از موفقیت‌های این مدل توانست مدل‌های بعدی خود را بر پایه این نسخه طراحی و تولید کند. در بخش طراحی خارجی خودرو طرح ساده‌ای دارد که شبیه خودروهای دهه ۱۹۴۰ میلادی بوده است. حجم پیشرانه در این خودرو ۱/ ۱ لیتر بوده و ۳۵ تا ۴۰ اسب بخار قدرت داشته است. نسخه‌های بدون سقف و مسابقه‌ای از این مدل هم پس از تولید رونمایی شد که موفقیت‌هایی را برای شرکت سازنده به ارمغان آورد.