یکی از نقاط قوت دومین کنفرانس بین‌المللی ایکوبیگ علاوه بر داشتن یک هیأت‌علمی قوی و علمی، حضور سخنرانان مطرح داخلی و بین‌المللی بود. نیمی از سخنرانی‌های دومین کنفرانس بین‌المللی صنعت بانکداری و اقتصاد جهانی را افراد مطرح خارجی انجام دادند و در آن‌ها به موضوعات روز دنیای بانکداری اشاره کردند. بانکداری دیجیتال، آینده بانکداری، تغییر در دنیای پولی و بانکی، بانکداری بدون شعبه و جامعه بدون پول نقد، تجربه مشتری و اهداف جدید دنیای بانکداری، چشم‌انداز اقتصاد ایران و جهان و بانکداری جذاب برای کاربران ازجمله کلیدواژه‌های ۸ سخنرانی انگلیسی انجام‌شده در این کنفرانس بود که توسط «نیل آسبورن»، «کریس اسکینر»، «مایکل جکسون»، «فرانک ریشتر»، «مایکل مینلی» و «آنتونی تامسون» از شخصیت‌های شناخته‌شده و معتبر بین‌المللی ارائه شدند.

تغییر در بانکداری
«کریس اسکینر» در دو سخنرانی درباره بانکداری دیجیتال و بانکداری بدون شعبه و جامعه بدون پول نقد صحبت کرد. نویسنده کتاب «بانک دیجیتال» با طرح پرسش: چرا نیاز دارید بانکی دیجیتال باشید؟ و بانک دیجیتال چیست؟ گفت: «تز اصلی کتاب من این است که بانک‌های گذشته برای توزیع فیزیکی پول تشکیل‌شده‌اند. امروز کانال‌ها مهم نیستند. امروز دسترسی مهم است. سازمان‌های ما باید مشتری محور باشند.» او در دو سخنرانی خود تلاش کرد مدل‌های مختلف کسب‌وکار را برای مخاطبان معرفی کند.
صدسال پیش شبکه شعبه‌ای هرقدر بزرگ‌تر بود این‌یک مزیت بود. بیشتر بانک‌ها در این مسیر حرکت کردند. ما می‌خواستیم یکپارچه‌سازی عمودی ساختارها را کنترل کنیم. ولی این مدل‌ها دیگر تغییر کرده و مدل‌های تخصصی ایجادشده که همگی از ابزاری به نام فناوری بهره گرفته‌اند. اسکینر در ادامه مثال‌هایی از مواردی که گفته بود معرفی کرد. «زوپا (Zopa) سرویسی است که در سال ۸۳ معرفی شد و فعالیت آن توزیع سرمایه بین افرادی بود که قصد راه‌اندازی کسب‌وکارهای جدید داشتند. فناوری این امکان را به شرکت‌ها می‌دهد که داشبوردی داشته باشید که تک‌تک عملیات مالی به‌صورت آنلاین مشهود باشد.»

تغییر شکل بانکداری
«نیل آسبورن»، مدیرعامل یورومانی درباره تغییر شکل دنیای بانکداری گفت: «بازارهای جهانی شاهد حضور سرمایه‌گذارهای جدید خواهند بود. بانک‌های منطقه ازجمله بانک‌های قطر و کویت و بازارهای نوظهور مانند: چین و برزیل در بازارهای جهانی حضور پیداکرده‌اند. برزیل مانند ایران سختی‌های زیادی در تاریخ داشته و در حال حاضر در آمریکا و اتحادیه اروپا شعبه دارد. ۱۰ سال پیش کسی تصور نمی‌کرد برزیل بتواند این‌گونه در بازارهای جهانی توسعه پیدا کند.»
«مایکل جکسون» مدیر اجرایی سابق«HSBC» و بانک آمریکا پس از خیرمقدم به زبان فارسی به حضار، ارائه خود را در مورد آینده بانکداری «Future of Banking» آغاز کرد.
«در سال‌های آینده چه اتفاق‌هایی می‌افتد که شما باید لحاظ کنید؟ یک آینده‌نگر خوب نباید هر بار، با یک سری اسلاید جدید بیاید. بلکه باید یک اعتقاد ثابت داشته باشد. تا سال ۲۰۲۴ ،بانک‌های بیشتری به عرصه خواهند آمد و هرکدام مشتری کمتری خواهند داشت. تحریم‌های تجاری فقط مخصوص ایران نیست؛ اما هرآن چه اتفاق بیفتد، به‌هرحال مدیران بانکی در رقابت به سر می‌برند.»
فناوری‌های امروز فقط آغاز مسیر هستند. بدون توجه به این فرآیندها بانک‌ها نابینا خواهند بود و قادر به رشد نیستند. بانکداری تا سال ۲۰۲۴ به لوازم پوشیدنی مانند عینک‌های گوگل خواهد رسید. اینترنت اشیا به‌زودی همه‌جا را فرا خواهد گرفت. ما وارد دنیایی جدید خواهیم شد که در آن همه‌چیز هوشمند است و همه دستورات با انگشتان صورت می‌گیرد. استراتژی که ما در قدیم طراحی کرده بودیم، مرده است. آنچه مشتری امروز می‌خواهد، سادگی است. کارمندان فناوری بانک‌ها سال‌ها است که در بانک خود پوسیده‌اند و نمی‌دانند که طراحی‌های جدید و موبایل از مشتری شروع می‌شود. اگر این کار را نکنند، مشتری مطمئناً او را ترک خواهد کرد.

اثر تحریم‌ها بر ما و آن‌ها
«فرانک یورگن ریشتر» معاون استراتژی و بازاریابی مؤسسه خدمات مالی «Unisys Global» و نویسنده کتاب‌های متعدد، تحریم را یک معادله سراسر باخت برای همه دانست و گفت: «اروپا در حال حاضر در حال ورود به فاز دوم بحران است. آلمان با مشکلات بسیار رکود اقتصادی مواجه است. پرتغال، اسپانیا و یونان در عمق بحران قرارگرفته‌اند؛ بحرانی که یکی از مهم‌ترین دلایل آن عدم اشتغال است. در اسپانیا از هر دو نفر شخص جوان یک نفر کار ندارد. بااین‌وجود نگاهی به چین نشان می‌دهد که دیگر این کشور فقط یک صادرکننده نیست و برندهایی مانند علی‌بابا را وارد جهان کرده است که «IPO» آن بیشترین شاخص تاریخ جهان را به دست آورده است.
روسیه، برزیل، هند، چین و آفریقای جنوبی که به گروه «BRICS» شناخته می‌شوند؛ با برنامه‌ریزی که برای رشد اقتصادی کرده‌اند، در حال قطبی کردن جهان هستند. امروز می‌بینیم که جهانی‌شدن مفهومی شرقی است. دنیا در حال پیچیده‌تر شدن است و من معتقد هستم که در دو سال آینده سرمایه از غرب به شرق می‌رود.
ایران در خاورمیانه قرارگرفته است. ازنظر تولید ناخالص داخلی، ایران به دنبال بزرگان جهان است و ازلحاظ منطقه‌ای، در جایگاه فوق‌العاده‌ای قرار دارد. آموزش و دانش تخصصی مهندسی در ایران بالا است. طبق آمار یونسکو، هدردهی و عدم مدیریت غذا در ایران زیاد است، ولی امنیت غذا در آن وجود دارد.» توصیه «ریشتر» به ایرانیان این بود که: «بهره‌وری خود را بالا ببرند، روی تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری‌های بزرگ کار کنند، اتحادهای منطقه‌ای داشته باشند، روی فناوری اطلاعات و گردشگری سرمایه‌گذاری کنند و درنهایت فراموش نکنند که کلید موفقیت در دست گفتمان است.»

نقش پول
پروفسور «مایکل مینلی» درباره تأثیرگذاری جامعه در بانک‌ها و نقش پول صحبت کرد. «چند سال پیش اگر قرار بود راجع به طبیعت پول و حمایت دولت‌ها از بانک‌ها سؤال بکنیم، همه تعجب می‌کردند که اصلاً چرا باید چنین سؤالاتی پرسیده شود ولی هفته گذشته من این سؤالات را در یک سمینار از ۳۰ مدیر بزرگ بانکی پرسیدم. بانکداری در جهان بسیار تغییر کرده است. بسیاری از دوستانم من را به‌عنوان استاد پول می‌شناسند. من این را بررسی می‌کنم که پول از کجا آمده است و منبع آن چیست؟ وقتی صحبت از مراکز مالی در جهان می‌شود، همه می‌پرسند چه عواملی وجود دارد برای اینکه جایی به مرکز مالی تبدیل شود. بیش از ۱۱۰ عامل برای آن وجود دارد، ولی مهم‌ترین آن به بازار و جامعه برمی‌گردد.»
وی با اشاره به اینکه دو بحران مالی و جهانی‌شدن مهم‌ترین بحران‌های فعلی هستند، اضافه کرد: «تحقیقات نشان می‌دهند که تا ۱۰ سال آینده، نیمی از شغل‌های جهان از بین خواهد رفت و این به‌وجودآورنده ترس در افراد جامعه است.» اعتماد، مکان و زمان سه مفهوم مهمی هستند که بانک‌ها باید به آن توجه داشته باشند؛ «شما نمی‌توانید پول را تعریف کنید تا زمانی که جامعه را تعریف کنید. پول، فناوری برای ارتباطات بین افراد جامعه است. تعریف من از جامعه یک تعریف عجیب‌وغریب و احساسی نیست. موفقیت یک بانک به موفقیت جامعه بستگی دارد. با فناوری‌های موجود، انفجار پول مهم‌ترین اتفاقی است که خواهد افتاد.»

چه چیز برای مشتری مهم است؟
پروفسور «آنتونی تامسون» هم درباره تجربه‌های مطلوب مشتریان در بانکداری مدرن صحبت کرد. وی را می‌توان یکی از اعجوبه‌های صنعت بانکداری آنلاین دانست. وی تقریباً پیش‌زمینه بانکی ندارد و در سال 2008 وارد حوزه بانکی شده است و معتقد است؛ پیش‌زمینه فعالیت او به‌عنوان یک فروشنده بوده است. به گفته او کاری که فروشندگان می‌کنند این است که به اطلاعات بازار نگاه می‌کنند و سپس به مشتریان خودآگاهی می‌دهند. تامسون می‌گوید: «در سال‌های 2007 و 2008 تمام داده‌هایی که از بازار داشتم به من نشان می‌داد چیزی که برای مشتریان مهم است، ارزش است. بانک‌ها گمان می‌کنند چیزی که برای مشتریان مهم است، هزینه است. بااین‌حال هزینه و ارزش دو چیز مختلف هستند؛ هزینه بخشی از ارزش است اما مهم‌ترین چیز نیست و مسائل دیگری نیز برای مشتری اهمیت دارد؛ خدمات، سهولت کاربری، شفافیت و ثبات برای مشتری اهمیت دارد؛ اما بانک‌های انگلیسی به این نتیجه رسیدند که تنها چیزی که برای مشتری اهمیت دارد، قیمت و هزینه است.»