معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: توسعه سواحل مکران در صورتی که پاسخ روشنی به مساله آب و اشتغال در آن نواحی داده شود، میسر است.

در عین‌حال، طرح آمایش سرزمین و تاسیس کارخانه‌های صنایع‌ تبدیلی در پس‌کرانه‌های بنادر جنوب، یکی از راه‌حل‌های اشتغال ساکنان منطقه و ساماندهی مجتمع‌های‌زیستی است. حامد مظاهریان در گفت‌وگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در تشریح برنامه‌های سیاستی مسکن در تدوین سند توسعه مکران توضیحاتی را با توجه به شرایط و اقلیم مناطق جنوبی کشور مطرح کرد.

وی درباره اجرای طرح‌های مسکنی در طرح توسعه‌مکران و جمعیت‌پذیر شدن منطقه به حل مساله آب و اشتغال در مناطق جنوبی کشور اشاره کرد و گفت: شروع توسعه در سواحل مکران بر مبنای جمعیت‌پذیر کردن مبتنی بر ایجاد شغل در این مناطق است. این در حالی است که فلات مرکزی مشکل عمده کم‌آبی را دارد و طرح‌های عظیم انتقال آب به این مناطق چالش‌برانگیز خواهد بود. معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه انتقال آب از دریای‌عمان و دریای‌مازندران به فلات‌مرکزی ایران پرهزینه است، گفت: اجرای این گونه طرح‌ها تبعات زیست‌محیطی دارد و در صورت درنظر نگرفتن تبعات آنها مشکلاتی جدی ایجاد خواهد شد.

مظاهریان لازمه موفقیت طرح جمعیت‌پذیر کردن مکران را سرمایه‌گذاری در ایجاد صنایع متناسب با موقعیت مکانی دانست و صنعت‌گردشگری را یکی از انتخا‌ب‌ها دانست. وی افزود: شهرهای‌ساحلی به دلیل مجاورت با آب همواره جزو شهرهای با پایداری بالا محسوب می‌شوند، زیرا علاوه بر برخورداری از آب به‌عنوان مایه حیات‌ بشری، امکاناتی همچون راه‌های دریایی و ترانزیت کالا در این راه‌ها، همچنین منابع عظیم اقتصادی حاصل از دریا، ایده جمعیت‌پذیرکردن مناطق جنوبی کشور منطقی به‌نظر می‌رسد. همین موضوع را در مورد مناطق‌شمالی کشور نیز می‌توان مشاهده کرد.