به گزارش ایرنا، 'ترزا می'، نخست وزیر انگلیس بدین ترتیب می تواند به طور رسمی مذاکرات خروج بریتانیا را از اتحادیه اروپا آغاز کند.
پارلمان انگلیس شامگاه دوشنبه از لایحه جنجالی برگزیت بدون هیچ گونه اصلاحیه ای در آن، حمایت و بدین ترتیب راه را برای فعال شدن ماده 50 پیمان لیسبون و خروج این کشور از اتحادیه اروپا هموار کرده بود.
نمایندگان پارلمان انگلیس با تصویب لایحه برگزیت، گام نهایی را برای واگذار کردن اختیارات کامل به دولت 'ترزا می' جهت فعال کردن ماده ۵۰ پیمان لیسبون و آغاز فرایند مذاکرات رسمی برای خروج از اتحادیه اروپا با بروکسل، برداشتند.
با تصویب مجلس اعیان، لایحه برگزیت تنها منتظر امضاء و مهر سلطنتی بود که انتظار می رفت امروز ( سه شنبه ) صورت گیرد.
'ترزا می' نخست وزیر انگلیس روز سه شنبه گذشته در اظهاراتی در نشست مجلس عوام اعلام کرد که ماده ۵۰ پیمان لیسبون را تا پایان ماه مارس ( یازدهم فروردین ماه) رسما فعال خواهد کرد.
بر اساس ماده 50 پیمان لیسبون که در دسامبر 2007 میلادی تصویب شد، دولت‌هایی که بخواهند از اتحادیه اروپا خارج شوند، باید این ماده را فعال و مطابق آن عمل کنند.
براساس این ماده، دولت متقاضی خروج از اتحادیه اروپا با فعال‌سازی ماده ۵۰، دو سال فرصت خواهد داشت تا چگونگی خروج از اتحادیه، نحوه عقد قرارداد با دیگر کشورهای عضو اتحادیه و شرایط مربوط را از جمله چگونگی دسترسی به بازار مشترک، چگونگی تردد شهروندان کشورها و وضعیت افرادی که در کشورهای دیگر زندگی و کار می‌کنند، تدوین کنند اما دولت‌های ۲۷ کشور دیگر، باید این موارد را به تصویب برسانند.
در مدت این دو سال، دولت انگلیس کماکان متعهد است تعهداتش را به‌عنوان عضو اتحادیه اروپا، اجرا کند.
مردم بریتانیا (انگلیس، اسکاتلند، ولز، ایرلندشمالی) در روز ۲۳ ژوئن ماه جولای ۲۰۱۶ ( سوم تیرماه ۱۳۹۵) با شرکت در همه‌پرسی رأی به خروج از اتحادیه اروپا دادند.
در همه‌پرسی 23 ژوئن ( سوم تیرماه ) 51.9 درصد مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا و 48.1درصد آنها به ماندن در این اتحادیه رأی دادند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.