به گزارش ایسنا، دکتر سید حسن هاشمی در حاشیه نشست مشترک سازمان‌های مردم نهاد حوزه سرطان با مسئولان وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره بحث ابلاغ راهنماهای بالینی گفت: امروز جلسه‌ای درباره ابلاغ راهنماهای بالینی داشتیم که در آن راهنمای بالینی ۲۰۰ خدمت ابلاغ شد.

وی افزود: این راهنماهای بالینی باعث وحدت رویه برای تمام پزشکان در تخصص‌های مختلف، ارتقاء کیفیت خدمات، کاهش هزینه‌های بیمه‌ها، پیش گیری از خطاهای پزشکی و افزایش ایمنی بیمار می‌شود. همچنین مبنایی برای محاکم قضایی قرار می‌گیرد تا از آنها استفاده کنند و حکم‌های عادلانه‌تری صادر کنند.

هاشمی با بیان اینکه اجرای راهنماهای بالینی کمی زمان بر است و به کمک بیمه‌ها و انجمن‌های علمی پزشکی بستگی دارد ادامه داد: امروز راهنماهای بالینی ۲۰۰ خدمت ابلاغ شد و راهنمای بالینی ۱۰۰ خدمت دیگر هم تا پایان دولت ابلاغ می‌شود.

هاشمی در پاسخ به سوالی درباره میزان سرطان در کشور گفت: همانطور که شایعات در بقیه حوزه‌ها کم نیست در حوزه سرطان نیز وجود دارد اما باید توجه کرد که تعداد بروز سرطان در کشور با احتساب سرطان پوست ۱۰۰ هزار نفر است و این آمار نسبت به بسیاری از کشورها پایین‌تر است.

وی با بیان اینکه با وجود اعتیاد کم تحرکی، مصرف زیاد نمک و شکر و استرس‌هایی که در جامعه وجود دارد طبیعی است که آمار سرطان کاهش نمی‌یابد گفت: باید برای پیشگیری از بیماری‌ها از جمله سرطان مراقبت کنیم. در حال حاضر با مدرنیزه شدن زندگی، سبک زندگی و خوراک تغییر کرده و بخشی از آن می‌تواند زیان آور باشد، بنابراین رسانه‌ها باید در این زمینه اطلاع رسانی کرده و مردم نیز رعایت کنند.

هاشمی در پاسخ به سوالی درباره هزینه‌های درمان سرطان گفت: در این دوره دولت ۸۳ درصد هزینه‌ها را پرداخت می‌کند که البته ما این میزان را کافی نمی‌دانیم. بر این اساس امیدواریم بتوانیم سهمی را که از بودجه عمومی دریافت می‌کنیم متناسب با سهمی باشد که کشورهای منطقه در حوزه سلامت هزینه می‌کنند. تا در این صورت بتوانیم سهم مردم را در پرداخت هزینه‌ها کاهش دهیم.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه ابتلا به سرطان در ایران بیش از متوسط جهانی نیست بلکه کمتر است گفت: اما این خطر وجود دارد که در سال‌های آینده با ابتلای بیشتر ایرانیان به بیماری سرطان مواجه شویم. بنابراین شرط عقل پیشگیری است.

هاشمی در پاسخ به سوالی درباره میزان بار مالی سرطان در کشور گفت: بار مالی سرطان در کشور سالانه ۱۰ هزار میلیارد است که ۸۳ درصد آن را وزارت بهداشت و بیمه‌ها پرداخت می‌کنند و بقیه را مردم می‌دهند.

وی افزود: در عین حال ما سعی می‌کنیم تا عدالت در دسترسی را در حوزه سرطان افزایش دهیم به طوریکه در تمام استان‌ها مراکز شیمی درمانی و رادیوتراپی داشته باشیم. در عین حال در ۱۵ قطب پیشرفته‌ترین خدمات درمان سرطان را ارائه می‌دهیم.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.