به گزارش مهر، هوشنگ خندان دل عصر چهارشنبه در هشتمین همایش معاونان هماهنگی امور عمرانی استانداری های سراسر کشور که به میزبانی کرمان در حال برگزاری است، گفت: استانداری ها در اقتصاد و توسعه نقش بسزایی دارند.

وی خصوصی سازی و واگذاری امور به مردم را یکی از مهمترین مواردی دانست که در استان کرمان به طور جدی دنبال می شود و با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: استفاده بهینه از منابعی که در اختیار مدیریت شهری در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی قرار گرفته مورد توجه و تاکید مقام معظم رهبری است.

خندان دل گفت: معاونت های عمرانی با تصمیم گیری درست در خصوص اجرای پروژه های عمرانی به خصوص برای طرح های تفصیلی و رفتار درست با متقاضیان سرمایه گذاری، آثار عمیق و گسترده و موثری را در اقتصاد و توسعه منطقه داشته اند.

خندان دل ادامه داد: کسانی که به طور علمی می توانند در این موضوع ها مداخله و روی خط بهینگی رفتار کنند و پیش بروند معاونان هستند و اگر از صحبت کردن و حاشیه ها فاصله بگیریم می توانیم درست و موثر عمل کنیم.

توزیع جمعیت در کشور بسیار نامناسب است

وی با اشاره به توزیع جمعیت در کشور گفت: توزیع جمعیت در کشور بسیار نامناسب است و این موضوع حاشیه نشینی و حضور یک سوم جمعیت در هشت شهر بزرگ کشور را به همراه دارد.

خندان دل افزود: متاسفانه شرایط اقتصادی به گونه ای است که مردم به صورت مرتب از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگتر با امکانات شهری مناسب تر مهاجرت می کنند و همین امر بحث حاشیه نشینی را به وجود می آورد که این مسئله در همه شهرهای کشور پیامدهای نامقبول به همراه داشته است.

وی مسائل خانوادگی، اقتصادی، بدهکاری ها و ... را از جمله مشکلات مهاجرت نام برد و گفت: این مسئله نه تنها شرایط و امکانات را برای زندگی مهاجران سخت کرده است بلکه برای کسانی که از قبل ساکن منطقه بوده اند نیز مشکل آفرین شده است.

مشکلات اقتصادی دلیل اصلی مهاجرت ها

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور بخش قابل توجهی از مشکل مهاجرت افراد را شرایط اقتصادی عنوان کرد و گفت: این بحث از دستور کار ما ممکن است خارج باشد اما مسئله مهمی است که باید به آن توجه داشت و توزیع نامناسب ثروت، امکانات و در نهایت کسب شغل مناسب و مواردی از این قبیل از جمله مشکلات افرادی است که از محل زندگی خود مهاجرت می کنند.

وی جذابیت های محیطی، خدمات شهری مناسب، وجود مراکز بهداشتی مناسب و امکانات آموزشی را موثر در امر مهاجرت موثر دانست و گفت: انسان همیشه به دنبال تغییر است و در انتخاب افراد نیز این تغییر بسیار موثر است و این عوامل باعث می شود که افراد تعلق خاطری نسبت به شهری که در آن زندگی می کنند نداشته باشند.

یک میلیلون تومان بودجه متوسط کشور در ارائه خدمات شهری به هر فرد

خندان دل با توجه به اینکه بودجه متوسط کشور در ارائه خدمات شهری برای هر نفر حدود یک میلیون تومان در نظر گرفته شده است، گفت: این در حالی است که متاسفانه بودجه ها و اعتبارات برای فراهم ساختن امکانات شهری به نسبت جمعیت تقسیم نمی شوند و برخی از شهرها بودجه و اعتبارشان برای هر فرد بیشتر یا کمتر از بودجه متوسط کشور برای این امر است.

وی در رابطه با رفع کمبودهای ناشی از خدمات و امکانات شهری گفت: جمع آوری به موقع زباله ها، جاری نشدن آب در زمان بارندگی در سطح زمین، تبدیل نشدن فاضلاب ها به برکه و در نتیجه به وجود آوردن دهها بیماری باعث شده است که در این زمینه مداخله کنیم.

خندان دل افزود: با توجه به بودجه کشور در شرایطی نیستیم که بتوانیم این مداخله را انجام دهیم در حالی که مداخله در این امر بسیار مهم است.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور بودجه تخصیص داده شده را به نسبت منابع ثبت شده کمتر اعلام کرد و گفت: امسال آنچه به نام شهرداری ها ثبت شده است حدود هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان است؛ از این مقدار آنچه تا امروز تخصیص داده شده ۲۹.۵ میلیارد تومان است که در قالب پروژه خاص تخصیص یافته است.

بودجه شهرداری ها هدفمند مصرف شود

خندان دل گفت: برای حل این مشکلات هدفمند شدن مصرف بودجه شهرداری ها باید مورد توجه قرار گیرد اما براساس قوانین بالادستی بودجه شهرداری ها ابتدا باید در شورای شهر تصویب و بعد مصرف شود.

وی افزود: برای اینکه تعهدات و تناقضات را به حداقل خود تقلیل دهیم پیشنهاد کردیم که یک بخش از مالیات بر ارزش افزوده که در اختیار شهرداری ها قرار می گیرد و بودجه شهرداری محسوب شده و به بودجه کشور ارتباطی ندارد با مداخله و هدفمند عمل کند.

خندان دل خسارت ناشی از مدیریت نادرست در حوزه پسماند را بیش از ۳۷ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: همانگونه که وجود فضای سبز وابسته به آب است انسان ها هم به شادابی روحی دارند و اگر فضا به کویر تبدیل شود به شدت بر زندگی مردم اثر منفی خواهد گذاشت؛ بنابراین باید مصرف آب را به حداقل خود تقلیل داد و شادابی را در ماکزیمم حالت خود حفظ کرد.

لزوم حراست از بافت تاریخی شهرها

وی در رابطه با موضوع حفظ و حراست از بافت های تاریخی و هویتی شهر گفت: باید به این امر حساسیت زیاد نشان داد چرا که این بافت ها به هر دلیلی اگر از بین رود دیگر جایگزین نخواهند شد.

خندان دل ادامه داد: در دنیا داشته های خود را با میراث پیوند زده اند و با توجه به این مسئله کشور را ثروتمند و هویت خود را حفظ می کنند و بهترین قدم ها را برای حفظ میراثشان برمی دارند.

وی با توجه به اینکه شهرها باید طرح های تفصیلی مصوب باشند، گفت: بعضا تصمیمات صحیح و کارشناسی به مفهوم درست گرفته نمی شود و تنها بسنده می شود به کارگروه هایی که بعضا ممکن است با دقت کافی موضوعات را مورد رسیدگی قرار ندهند و این در حالی است که باید نسبت به مصوبه ها توجهی با حساسیت بالا داشت که معاونین عمرانی خوشبختانه این حساسیت را نشان داده اند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.