به گزارش نامه نیوز، اصولگرایان از زمانی که برای ایستادن در مقابل هاشمی رفسنجانی دست بر دستان احمدی نژاد گذاشتند، تمام داشته های خود را در بازی به میان آوردند و هنگامی که مردم مشاهده کردند این جریان از درون جذابیتی ندارد، از آنها دلزده شدند. این وضعیت در سال های اخیر نمود بیشتری پیدا کرده است و به ویژه در انتخابات سال ۹۴ به اوج خود رسید.

حال امروز نیز که این جماعت سعی دارند برای انتخابات سال ۹۶در عرصه حضور داشته باشند، تکاپوهای فراوانی را نیز در دستور کار جریان خود قرار داده اند.

در همین راستا، آیت الله موحدی کرمانی که بعد از ارتحال مهدوی کنی جایگاه والایی را به عنوان دبیرکل جامعه روحانیت مبارز در اختیار گرفت خبر از تحرکاتی داده است. وی از چهره های اصلی ولی نچندان تاثیرگذار در عرصه ائتلاف اصولگرایان است. او که به همراه آیت الله محمدیزدی، سکان مدیریت اصولگرایان را در اختیار دارد در انتخابات سال ۹۴ تلاش گسترده ای کرد تا شاید بتواند دل همه اقشار این جماعت را به دست بیاورد، اما نشد.

دیدار نامعلوم دو شیخ اصولگرا

حال و بعد از اینکه مصباحی مقدم،سخنگوی جامعه روحانیت مبارز از برگزاری جلسه میان موحدی و یزدی برای انتخابات ۹۶ خبرداده بود آقای دبیرکل، می گوید که هنوز تاریخ این رویداد مشخص نیست. دبیرکل جامعه روحانیت با بیان اینکه نیروهای انقلاب برای انتخابات ۹۶ در حال برنامه‌ ریزی و تعیین راهبرد هستند، گفت: قرار است بنده به‌عنوان دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، با آیت‌الله یزدی رئیس جامعه مدرسین درباره انتخابات ۹۶ دیدار داشته باشم اما این دیدار هنوز برگزار نشده است.

وی با ابراز اینکه، جامعه مدرسین و جامعه روحانیت مبارز آمادگی دارند نیروهای انقلاب و جریان اصولگرا را در رسیدن به مکانیزم وحدت همراهی کنند، تأکید کرد: توصیه ما به نیروهای انقلاب، اتحاد و همدلی است و ما امیدوار هستیم به‌لطف و عنایت خداوند زمینه وحدت و اتحاد بیشتر در بین نیروهای انقلاب فراهم شود.»

حذف مصباح!

نکته ای که در این میان بیشتر از هر مسئله دیگر به قابل توجه است، بی توجهی این دو تن به مصباح یزدی است. فردی که مدت هاست بعد از شکست سنگین در انتخابات خبرگان رهبری و نیز حذف یارانش از مجلس و ریاست جمهوری در سکوتی خاص فرو رفته است و تکاپوی دوران قبل انتخابات سال ۸۴،۸۸ و ۹۲ را ندارد.

استراتژی پیروزی

مصباح یزدی به عنوان پدر جریان پایداری در ایران، مورد استقبال قشر عظیمی از اصولگرایان که با تفکر تندروها مخالف هستند، واقع نشد. این روحانی به نظر می رسد امروز نیز مانند گذشته در پی انتخاب یک گزینه مجزا برای انتخابات ریاست جمهوری است. سران جامعتین نیز که این موضوع را درک کرده و نمی خواهند مانند سال ۹۲ شکست سنگینی بخورند،در تلاش هستند تا با دوری از این تفکر و جریان راه خود را به گونه ای پیش ببرند که اگر حتی در انتخابات سال ۹۶ موفق به کسب جایگاهی نشدند، دست کم مغضوب دولت انتخابی نیز نباشند.

نزدیکی به روحانی برای ماندن در قدرت

در این سه سال رویکار آمدن دولت روحانی،آنهایی که از میان جامعتین به عنوان منتقد سیاست های دولت یازدهم محسوب می شدند، انتقادهای سازنده و مناسبی را برای بهتر شدن وضع موجود در کشور ارایه کردند، ولی آنهایی که در سال ۹۲ به عنوان پشتیبان کاندیدای جریان مقابل حسن روحانی شناخته شدند، از روز اول کمر به مخالفت بسته وسعی کردند که بهانه گیری ها و اعتراض های بی مورد فراوانی را برای زیر سوال بردن دولت روحانی در پیش بگیرند.

شیوخ محافظه کاران که سابقه همکاری با روحانی را نیز در مقاطع مختلف تاریخ در پرونده دارند به خوبی می دانند رییس جمهور دیگر آن روحانی سال ۹۲ نیست. اگر روحانی آن سال با حمایت قاطع آیت الله هاشمی رفسنجانی و نیز ازخود گذشتگی جریان اصلاحات به قدرت رسید، امروز به تنهایی دارای یک سبد رای مجزاست؛سبد رایی که به واسطه زحمات گسترده خود و تنی چند از وزاری کابینه در این سه سال به دست آورده است.

با این روند، بزرگان جریان راستگرای ایران برای اینکه همانند چند انتخابات سال های ۹۲ تا ۹۴ شکست سنگن نخوردند، تلاش می کنند تا در راه ائتلاف و وحدت به گونه ای گام بردادند که دیگر تجربه سخت زمین خوردن را تجربه نکنند و یکی از این تصمیمات جدی، دوری از مصباح یزدی و نیز حذف گزینه مورد نظر وی برای ورود به انتخابات است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.