به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بلومبرگ،با توجه به اینکه از آغاز سقوط قیمت نفت در سال ۲۰۱۴، قیمت نفت نزدیک به نصف شده است، شرکت‌های حفاری بودجه اکتشاف خود را نیز کاهش داده‌اند. در نتیجه در سال ۲۰۱۵ تنها ۲.۷ میلیارد بشکه عرضه جدید کشف‌شده که کمترین میزان از سال ۱۹۴۷ بوده است. در سال جاری تا پایان ماه گذشته، حفاران تنها ۷۳۶ میلیون بشکه نفت خام کشف کرده‌اند.

این موضوع یک نگرانی بزرگ برای صنعت نفت محسوب می‌شود و این در حالی است که اداره اطلاعات انرژی آمریکا برآورد کرده که تقاضای جهانی نفت از ۹۴.۸ میلیون بشکه در روز در سال جاری به ۱۰۵.۳ میلیون بشکه در سال ۲۰۲۶ خواهد رسید. در حالی که رونق نفت شیل می‌تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند، قیمت‌های زیر بشکه‌ای ۵۰ دلار هرگونه رشد پایدار را متوقف کرده است.

نیلز هنریک بیورستروم، مدیر پروژه ارشد شرکت انرژی ریستاد در نروژ اعلام کرد: «اکتشافات جدای از حفاری‌های سنتی به کف خود رسیده است. این موضوع مطمئنا تاثیر قدرتمندی روی عرضه نفت و گاز خواهد گذاشت.»

موجودی ذخایر جهانی توسط تولید پرتوان روسیه و اوپک تقویت شده است. آنها با وجود قیمت‌های پایین و به منظور دفاع از سهم بازار، جهان را از نفت سیراب کرده‌اند. اما سال‌ها سرمایه‌گذاری پایین موجب خواهد شد تا موجودی ذخایر تا سال ۲۰۲۵ به اتمام برسد. تولیدکنندگان در سال جاری به ازای هر ۲۰ بشکه مصرف نفت تنها بیش از یک بشکه اکتشاف کرده‌اند.

اندرو لاتام، نایب رئیس بخش اکتشاف جهانی وود مک‌کنزی اعلام کرد، هزینه‌های جهانی اکتشاف در سال 2015 به 40 میلیارد دلار کاهش یافته که نسبت به سال 2014 افتی 60 میلیارد دلاری را نشان می‌دهد. پیش‌بینی می‌شود که میزان هزینه‌ها تا سال 2018 در همین سطوح باقی بماند.

علاوه بر کاهش هزینه‌ها، میزان حفاری نیز کمتر شده است. تا ماه آگوست امسال تنها ۲۰۹ دکل حفاری مشغول به کار هستند این در حالی است که تعداد دکل‌ها در سال گذشته ۶۸۰ عدد و در سال ۲۰۱۴ معادل ۱۱۶۷ دکل بود. این در حالی است که میانگین سالانه تعداد دکل‌های حفاری از سال ۱۹۶۰ تا کنون بیش از ۱۵۰۰ عدد بوده است.

اثر 10 ساله

الدار ساتره، مدیر اجرایی شرکت استات‌اویل نروژ اعلام کرد: «تنظیم فعالیت‌های اکتشاف بسیار آسان است. این کار نیازی به فکر کردن ندارد. ما به یک چشم انداز بلندمدت نو برای حفظ فعالیت‌های اکتشاف در زمان‌های رکود نیاز داریم. همان کاری که ما در استات‌اویل انجام می‌دهیم.»

در پی عرضه مازاد ناشی از رونق نفت شیل، قیمت هر بشکه نفت با نصف شدن نسبت به اوج سال ۲۰۱۴ در محدوده ۵۰ دلاری معامله می‌شود.

ایجاد فرصت

کریستین فائرویک، مدیر واحد نروژ شرکت پتروشیمی لوندین اعلام کرد: «5 تا 8 سال طول خواهد کشید که ما اثر کاهش تولید کنونی را مشاهده کنیم. در واقع این موضوع برای برخی افراد ایجاد فرصت می‌کند.»

بن ون بوردن، مدیرعامل شرکت رویال‌داچ‌شل اعلام کرد: برای ادامه دادن به برطرف‌ ساختن تقاضا، شرکت‌های نفت باید سالانه در حدود هزار میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کنند. هر ساله میزان تقاضا یک تا یک‌ونیم میلیون بشکه در روز افزایش می‌یابد و این در حالی است که به دلایل طبیعی سالانه ۵ درصد از عرضه از دست می‌رود.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.