به گزارش«تابناک»، شاید حتی بیت مرحوم آیت الله منتظری نیز فکر نمی کردند که انتشار یک فایل صوتی که مطالب آن در گذشته در کتب مختلف منتشر شده بود، این گونه پس لرزه هایی داشته باشد. با انتشار این فایل سیری از نظرات مخالف و موافق در این باره منتشر شد و حتی دیروز در مجلس کار به مرگ بر منافق کشیده شد.

اتفاقات دیروز در مجلس در حاشیه‌های نامه علی مطهری به مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری درباره اعدام‌های سال ٦٧ نشان داد که این موضوع می تواند منشاء برخی اختلافات قرار بگیرد و می تواند پس لرزهای دیگری داشته باشد. در این میان آیت الله هاشمی رفسنجانی نیز چند روز پیش به این فایل صوتی واکنش نشان داد و از امام و حاج احمد آقا دفاع کرد. آقای هاشمی یکی از اهداف شوم دشمنان از طرح مسائل اخیر را خدشه وارد کردن به جایگاه مرحوم حاج احمد آقا و بیت معزز امام در جامعه قلمداد کردند و تاکید کردند که نباید اجازه داد به اهداف خود دست پیدا نمایند.

به عبارت دیگر خیلی ها منتظر بودند که ببیند واکنش آقای هاشمی به این نوار صوتی چیست و موضع او چه خواهد بود. پس از اظهار نظر آقای هاشمی موجی از انتقادات نسبت به این واکنش آقای هاشمی شکل گرفت. در همین زمینه امروز صادق زیباکلام نیز در نامه ای سرگشاده نسبت به این موضوع گیری آقای هاشمی واکنش نشان داده است و او را در آماج حملات خود قرار داده است.

زیباکلام در این نامه موضع گیری آقای هاشمی را موجب اسباب شگفتی، تأسف و سرخوردگی دوستداران آقای هاشمی توصیف می کند. وی در بخشی از این نامه می نویسد:« یکی از چهره‌هایی که بسیاری منتظر واکنش یا موضع‌گیری‌شان بودند جنابعالی می‌بودید. برای خیلی از آن‌ها دفاعتان از تصمیم مرحوم امام خمینی روشن نیست. اینکه به‌راستی انگیزه‌تان در دفاع از آن اعدام‌ها چه می‌توانسته بوده باشد؟ تأیید ضمنی اعدام‌های سال ۶۷ نه‌تنها با تمامی مواضع دو دهه اخیرتان در تعارض و تناقضی آشکار قرار می‌گیرد، بلکه اعتدال و میانه‌روی که بارزترین شاخصه‌تان محسوب می‌شده را خدشه‌دار نموده و به زیر سؤال می‌برد. شاید نیت جنابعالی آن بود که می‌خواستید به تندروها نشان دهید که چقدر در مورد شما به خطا رفته بودند و شما همچنان تمام‌قد به امام و خط امام وفادارید. شاید می‌خواستید همین پیام را به بیت ایشان بدهید که در بزنگاه‌های دشوار شما پای امام می‌ایستید. »

در واقع آقای زیبا کلام در این بخش از نامه گزاره ای که مطرح می کند این است که دفاع ایت الله هاشمی از تصمیم مرحوم امام در سال ۶۷ موجبات خدشه دار شدن مشی میانه روی هاشمی شده است و دلیل این واکنش از سوی آقای هاشمی را چراغ سبز به تندروها می داند.

گزارهایی که به جد همه آنها غلط است. اولاً اینکه هیچکدام از انتقاد منتقدان به اعدام های سال ۶۷ به تصمیم و حکم امام نیست. بلکه اگر هم انتقاداتی بوده است به نحوه اجرای این حکم بوده است. بنابراین مشخص می شود که آقای زیباکلام حتی فایل صوتی منتشر شده را هم گوش نداده است. چرا که مرحوم منتظری در این فایل از نحوه اجرای حکم گلایه می کند. دوم اینکه آقای زیباکلام مشخص نمی کند چگونه بیان نظر آقای هاشمی موجبات خروج از اعتدال را فراهم می کند. گویی هر کس خلاف اقای زیباکلام سخن بگوید از دایره اعتدال خارج می شود. به عبارت دیگر اعتدال یعنی نظر و فکری که آقای زیباکلام قبول دارد و اگر کسی حرف دیگری بزند دیگر معتدل نیست.

در ادامه زیباکلام آرزو می کند که ای کاش آقای هاشمی بر روی قانون، حق، عدالت، انصاف و دفاع از اهداف و آرمان‌های والای انقلاب تاکید می کرد. در واقع آقای زیباکلام معتقد است که اگر کسی بر اساس منویات ایشان و برخی اصلاح طلبان عمل و حرف بزند؛ از حق و عدالت دفاع کرده است اما اگر کسی باب میل ایشان سخن نگوید مدافع بی عدالتی و بی قانونی می شود.

بسیار ناسزاور است که افراد در تحلیل ها و نامه های خودشان بر اساس منویات فکری خودشان عمل کنند. اگر عمل یا صحبتی به مذاقشان خوش آمد از آن دفاع کنند و اگر خوش آمد آنها نبود به آن حمله کنند و همه گونه توهین تهمتی به افراد وارد کنند. هنوز دفاع های جانانانه آقای زیباکلام از آقای هاشمی فراموش نشده است. اما اگر حالا آقای هاشمی مطلبی خلاف جریان مورد پسند ایشان زد، از دایره عدالت و اعتدال خارج می شود. آقای زیبا کلام در بخشی از این نامه یکی از شعارهای «هرکه با ما نیست دشمن ماست» را خطاب به مخالفان آقای هاشمی بیان می کند. شعاری که به نظر زیبنده خود اقای زیباکلام است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.