به گزارش ایسنا، امیر پاک‌رقم پنجشنبه ۴ شهریورماه در مراسم جهانی شدن شهر لالجین، اظهار کرد: طبق آمار یافت شده از حفاری‌های داخل شهر از سنگ قبرهای کشف شده قدمت سکونت لالجین فراتر از چند هزار سال است و یکی از سه قطب گردشگری استان همدان محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: البته این شهر در دفاع از آرمان‌های انقلاب و ارزش‌های اسلامی ۱۰۵ لاله خونین و ۲۵۰ ایثارگر تقدیم کرده است.

وی افزود: سفالگری از اجداد ما نسل به نسل منتقل شده است و در حال حاضر بیش از ۲ هزار استاد سفالگر از خرد و کلان در هزار کارگاه سنتی با حداقل امکانات و در گمنامی به خلق آثار هنری بی‌نظیر می‌پردازد.

پاک‌رقم با بیان اینکه در حال حاضر سفال لالجین به استان‌های مختلف و کشورهای آسیایی و اروپایی صادر می‌شود، اظهار کرد: بیش از ۸۰ درصد مردم این شهر مشغول به سفالگری هستند و تعداد فروشگاه‌های سفال به ۲۰ مرکز کوچک و بزرگ می‌رسد.

شهردار لالجین افزود: سفال لالجین دومین محصول صادراتی استان همدان است و هر ساله صادرکننده لالجینی القاب استانی و کشوری را به عنوان صادر کننده برتر را کسب می‌کند.

وی با اظهار اینکه خوشحالیم این گنجینه گذشتگان کشف شد و لالجین در کنار شهرهای بزرگ قرار گرفت، تصریح کرد: هنر سفالگری با گوشت و خون مردم لالجین عجین شده است و خوشبختانه این شهر اشتغال ۱۰۰ درصدی را برای مردم خود ایجاد کرده و در تمام طول سال فعالیت در این شهر به چشم می‌خورد و روزانه هزاران گردشگر داخلی و خارجی از آن بازدید می‌کنند.

شهردار لالجین عنوان کرد: با احداث و راه‌اندازی دهکده سفال در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار با ۴۰۰ کارگاه سنتی و تعدادی فروشگاه و کمپین گردشگری در آینده شاهد معرفی بیشتر سفال لالجین و افزایش کمی و کیفی گردشگران در این شهر خواهیم بود.

پاک‌رقم ادامه داد: انتظار می‌رود با تأسیس شورای راهبردی دبیرخانه ویژه شهر جهانی سفال به ارتقاء بیشتر هنر سفال، برگزاری همایش‌های تخصصی در لالجین، تشکیل مرکز تحقیقاتی، پژوهشی و کنترل کیفی محصولات سفالی، تخصیص اعتبارات جهانی برای احداث زیر ساخت‌های شهری، ایجاد کمربندی شهر، احداث دهکده سفال و تکمیل موزه سفال به صورت بین‌المللی، تعیین روزی خاص به نام روز لالجین، سفال در تقویم کشوری و احداث سالن هزار نفری در شهر لالجین دست پیدا کنیم.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.