توقف واردات ماشینآلات معدنی به کشور
وی افزود: این اتفاق برای شرکتهای واردکننده که در برابر شرکتهای عمرانی دولتی و غیردولتی متعهد شدهاند، مشکلات متعددی ایجاد میکند. این منبع مطلع یادآور شد: شرکتهای واردکننده ماشینآلات صدها نیروی مشغول بهکار دارند و تداوم این توقف میتواند اقتصاد آنها را با مشکل روبهرو کند.
گزارش «دنیای اقتصاد» حاکی است که این تصمیم از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت گرفته شده و احتمالا هدف آن دفاع از تولید داخلی است، این در حالی است که مطابق قوانین و دستورالعملها مسوولان مجاز به توقف کامل واردات کالاها نیستند. برخی فعالان بخش معدن و راهسازی سالهاست که خریدار و طرفدار ماشینآلات کرهای و ژاپنی هستند و دلیل این نکته را کیفیت و عمر بالای این نوع وسایل میدانند. آنها اظهار میدارند که برخی تولیدات داخلی و ماشینآلات چینی قادر به حضور فعال به مدت طولانی در محیط سخت معدن و جادهسازی نیستند.
در مقابل طرفداران حمایت از تولید داخلی معتقدند که واردات ماشینآلات مذکور فرصتهای شغلی در ایران را از بین میبرد، اتفاقی که منجر به اعتراض کارگران هپکو به دلیل توقف حقوق و دستمزد آنها شد. اما کارشناسان معتقدند، سالهاست که ایران در بخش تولید ماشینآلات معدنی و راهسازی حرکت مناسبی نداشته است. شرکت هپکو که در سال ۱۳۵۳ در شهر اراک با هدف مونتاژ ماشینآلات راهسازی تأسیس شد در ابتدا با همکاری شرکتهایی از کشورهای آمریکا، فرانسه، ژاپن، سوئد و فنلاند فعالیت میکرد و حتی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این روند را ادامه داد اما در سالهای اخیر با مشکلاتی مواجه شد.
ارسال نظر