شماره روزنامه ۶۰۰۴
|

  • جنجال معامله سهام استارت‌آپ‌های محبوب

    دنیای اقتصاد: در ماه مارس سهیل پراساد به عنوان یک کارآفرین، از صندوقی به نام Destiny Tech۱۰۰ )DXYZ) رونمایی کرد که سهم‌هایی از استارت‌آپ‌های داغ و پرطرفدار تکنولوژی مانند پلتفرم پرداخت آنلاین Stripe، شرکت فضایی اسپیس‌ایکس و شرکت هوش مصنوعی اوپن ای‌آی را در مالکیت خود دارد. از زمانی که سهام این شرکت‌های خصوصی و محبوب به صورت راحت و آشکار معامله نمی‌شوند، افراد بسیار کمی شانس سرمایه‌گذاری در آنها را پیدا کرده‌اند. هدف سهیل پراساد از راه‌اندازی صندوق Destiny Tech۱۰۰، آن بود که از این طریق امکان خرید سهام این شرکت‌ها را برای بقیه مردم هم فراهم کند.
  • چت‌جی‌پی‌تی حافظه‌دار شد

    سیتنا: براساس اعلام سازنده اوپن‌ای‌آی، چت‌جی‌پی‌تی اکنون حافظه خود را دارد، یعنی این سیستم اکنون می‌تواند جزئیاتی را درباره کاربرانش بیاموزد و به خاطر بیاورد.
  • بلژیک بر محتوای تلگرام نظارت می‌کند

    ایسنا: مقامات بلژیک برای عمل به مقررات جدید اتحادیه اروپا درباره رصد محتوای پلتفرم‌ها، بر اپلیکیشن شبکه اجتماعی تلگرام نظارت خواهند کرد .سخنگوی نهاد مخابراتی بلژیک (BIPT) به پولیتیکو اعلام کرد تلگرام که در دوبی مستقر است، یک شرکت مستقر در بروکسل را به عنوان نماینده قانونی خود در اتحادیه اروپا معرفی کرده است. این خبر نخستین‌بار توسط نشریه بلژیکی «دی استاندارد» منتشر شد.
  • عمر باتری گوشی گلکسیS۲۵ با هوش مصنوعی بیشتر می‌شود

    مهر: طبق گزارشی جدید یک شرکت کره‌ای قصد دارد مجموعه موبایل پرچم‌دار جدید خود را به سیستم هوش مصنوعی مجهز کند که عمر باتری دستگاه را بیشتر می‌کند. به نقل از گیزموچاینا، گزارشی جدید حاکی از آن است که احتمالا شرکت سامسونگ در سری اس ۲۵، بدون نیاز به افزایش ظرفیت فیزیکی باتری از هوش مصنوعی برای ارتقای عمر آن استفاده می‌کند. تکنیک بهبود باتری با هوش مصنوعی ایده جدیدی نیست. حالت AI Power Saving سامسونگ در دستگاه‌های این شرکت فعالیت‌های پس زمینه را براساس الگوهای کاربر بهبود می‌دهد. با این وجود جدیدا شایعات حاکی از ارائه روش جدیدی برای ذخیره شارژ باتری است.
  • جزئیات پرداخت وام ۵۰۰ میلیونی به کسب‌وکارهای دیجیتال

    مهر: مهدی مظفری، مدیرکل پایش، ممیزی و نظارت از آغاز ثبت‌نام اعطای وام به کسب‌وکارهای فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران خبر داد. او با بیان این مطلب که اعطای وام بر اساس تبصره ۱۸ آیین‌نامه «حمایت از سکوها و کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال» صورت می‌گیرد، در خصوص جزئیات بیشتر آن گفت: «این وام به دسته‌ای از کسب‌و‌کارهای حقیقی، حقوقی و صنفی تعلق می‌گیرد که دارای حداقل سه ماه سابقه فعالیت در زمینه فروش کالا یا ارائه خدمات روی سکوهای مشمول هستند. این سکوها شامل: ایتا، روبیکا، سروش پلاس، شیپور، کسبینو، ‌آی‌گپ و بله می‌شود.»
  • تعرفه‌های جدید برقراری و تخلیه خط اینترنت اعلام شد

    ایسنا: طبق جدیدترین مصوبه رگولاتوری تعرفه جدید برقراری خط اینترنت ثابت، حداکثر ۹۰ هزار تومان و تخلیه آن حداکثر ۳۰ هزار تومان تعیین شده و اپراتورها ۴۸ ساعت برای برقراری و تخلیه خط فرصت دارند.
  • نوکیا به زودی نسخه مدرن گوشی معروفش را عرضه می‌کند

    سيتنا: نوکیا در حال آماده شدن برای عرضه نسخه مدرن تلفن همراه معروف خود یعنی Nokia ۳۲۱۰ است که قدمت آن به سال ۱۹۹۹ بازمی‌گردد. کانال خبری BFM فرانسه گزارش داد که این اطلاعات از طریق توییتی توسط این شرکت در شبکه اجتماعی ایکس در اواسط ماه مارس فاش شد و نوکیا از «بازگشت یک نماد در ماه مه» با یک دستگاه زرد تار خبر داد. در ماه مه ‌امسال، نوکیا ۱۵۹ سالگی خود را جشن می‌گیرد.
  • نوشدارو پس از مرگ امنیت داده

    دنیای اقتصاد: سرانجام لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت تصویب شد و قرار است به زودی در مجلس بررسی شود. این لایحه در حالی به تصویب دولت رسیده که با فیلترینگ گسترده از سال ۱۴۰۱ تاکنون عملا امنیت شبکه و حفاظت از داده در ایران به‌شدت ضعیف شده است.
  • فیلتر کوچکی که دوربین موبایل را گران می‌کند

    مهر: محققان دانشگاه UCLA دستگاهی ابداع کرده‌اند که می‌تواند درخشندگی و تابش زیاد نور در تصاویر را کاهش دهد. به گزارش اینترستینگ انجینرینگ، این دستگاه نوین متکی بر فناوری نیمه‌رسانای دوبعدی با قابلیت استفاده از نور محیط است تا مانند یک فیلتر هوشمند پیشرفته عمل کند. پژوهشگران مدعی هستند که این فیلتر به بهبود کیفیت عکس‌هایی که با دوربین‌های ارزان گرفته می‌شود، کمک می‌کند.
  • خطر ممنوعیت تیک‌تاک برای اینترنت

    ايسنا: قانون اخیر آمریکا برای فروش اجباری یا ممنوعیت اپلیکیشن چینی تیک‌تاک، تنها شامل این پلتفرم و کاربرانش نمی‌شود و خطر دامن زدن به ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های بیشتر توسط کشورهای دیگر را به دنبال دارد. تیک‌تاک در تلاش برای آرام کردن واشنگتن، دو مدیرعامل عوض کرده است. اولی کوین مایر بود که تنها چند ماه دوام آورد. جانشین او، شو زی چو، حدود سه سال است که این سمت را برعهده داشته است، اما شکست او در متقاعد کردن قانون‌گذاران آمریکایی در خصوص امن بودن تیک‌تاک ممکن است به دوران مدیریت او هم پایان دهد و همچنین ممنوعیت اپلیکیشن‌های بیشتری را به دنبال داشته باشد.
  • مخالفت انجمن تجارت الکترونیک با دریافت مالیات از تاکسی‌های اینترنتی

    دنیای اقتصاد: انجمن تجارت الکترونیک تهران در بیانیه‌ای اخذ مالیات ارزش‌افزوده از خدمات حمل‌ونقل درون‌شهری را تصمیمی خلاف قانون دانست که آثار زیان‌بار فراوانی را به‌همراه خواهد داشت. طبق اعلام روابط عمومی انجمن تجارت الکترونیک تهران، در این بیانیه آمده است:
  • هوش مصنوعی iOS۱۸ را متحول می‌کند

    مهر: طبق اخباری جدید اپل در آی‌فون‌های جدید و با به‌روزرسانی سیستم عامل iOS قابلیت‌های هوش مصنوعی مختلفی را برای اپ‌های اصلی آن به کار می‌گیرد و قابلیت خلاصه‌سازی متن‌های طولانی را ارائه می‌کند. به گزارش گیزموچاینا، از ماه‌ها قبل شایعات درباره پتانسیل یکپارچه‌سازی هوش مصنوعی در سری آی‌فون ۱۶ و iOS۱۸ وجود دارد. اما اکنون اخباری جدید در این باره منتشر شده است. طبق گزارش‌ها، اپلیکیشن‌های اصلیiOS از جمله سافاری، اسپات‌لایت سرچ، سیری، ایمیل و مسجز، همه با هوش مصنوعی ارتقا می‌یابند.
  • هشدار به کاربران ایرانی ویندوز

    سيتنا: به‌روزرسانی امنیتی مایکروسافت برای سیستم‌عامل ویندوز ۱۰ و ۱۱ و همچنین ویندوز سرور ۲۰۰۸ و نسخه‌های جدیدتر می‌تواند VPN را از کار بیندازد و دسترسی کاربران ساکن ایران به اینترنت را با مشکل مواجه کند.
  • اولین سخنگوی وزارت خارجه؛ زاده‌ هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: هوش مصنوعی با سرعتی احتمالا جلوتر از تصورات اغلب ما در حال رشد و نفوذ به بخش‌های مختلف است. شاید خلق یک کارمند توسط هوش مصنوعی، آن هم در بدنه دولت یک کشور، اتفاقی نبود که حالا آمادگی شنیدن آن را داشته باشیم؛ اما واقعیت این است که روز چهارشنبه هفته گذشته دولت اوکراین چنین خبری را به‌طور رسمی اعلام کرد.
  • خسارت ۹.۵‌ تریلیون دلاری حملات سایبری در سال ۲۰۲۴

    مهر: با گذشت حدود ۴ ماه از آغاز سال ۲۰۲۴ و تداوم روند توسعه سریع فناوری‌های نوظهور دیجیتال، چشم‌انداز تهدیدات سایبری همچنان گویای تکامل این مخاطرات است. به زعم بسیاری از کارشناسان، انواع حملات سایبری، از جمله باج‌افزارها، به‌طور فزاینده‌ای پیچیده و پرتکرارتر از گذشته خواهند شد. این در حالی است که در طول سال‌های اخیر، چالش‌های اقتصادی جهان، شیوع ویروس کرونا و جنگ روسیه و اوکراین سبب افزایش بی‌ثباتی بازارها و در پی آن کاهش محسوس سرمایه‌گذاری در حوزه‌های گوناگون از جمله امنیت سایبری شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر