وی با اشاره به فعالیت ۲۱ مرکز روزانه بهزیستی در استان افزود: سه مرکز خدمت‌‌‌رسانی به سالمندان، ۲ مرکز توانبخشی و آموزش به معلولان ذهنی و بیماران روانی مزمن در طیف اوتیسم در همدان و نهاوند، یک مرکز روزانه کودک کم‌‌‌شنوا و خانواده به ۹۰۶ نفر از مددجویان خدمت‌‌‌رسانی می‌کند. معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان گفت: ۱۴ مرکز شبانه‌‌‌روزی شامل ۶ مرکز نگهداری معلولان ذهنی، سه مرکز نگهداری سالمندان، سه مرکز نگهداری بیماران روانی مزمن و دو خانه حمایتی کوچک برای سالمندان و بیماران روانی یاریگر سازمان بهزیستی در نگهداری مددجویان هستند.

کوکاییان به نگهداری ۳۴۱ فرد مجهول‌‌‌الهویه در مراکز شبانه‌‌‌روزی بهزیستی اشاره کرد و افزود: یارانه مراکز شبانه‌‌‌روزی ۵۰‌درصد و در مراکز روزانه ۳۵‌درصد افزایش یافته است. وی با اشاره به اینکه نرخ معلولیت در استان همدان ۶۶/ ۱ و در کشور ۸/ ۱ ثبت شده است، گفت: ۲۹‌هزار و ۳۵۴ مددجو با معلولیت‌‌‌های مختلف جسمی، حرکتی، شنوایی، ضایعه نخاعی و از کارافتادگی از خدمات تخصصی و حمایتی بهزیستی این استان بهره‌‌‌مند هستند. معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان گفت: مددجویان زیرپوشش بهزیستی شامل افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار، نابینایان، ناشنوایان، بیماران روانی مزمن و فرزندان بی‌‌‌سرپرست هستند. کوکاییان اظهار کرد: ۲۰‌هزار و ۲۰۶ نفر از این مددجویان خدمات مستمری به صورت ماهانه دریافت می‌کنند که ۳۰۰ نفر آنها در یک سال گذشته زیر پوشش قرار گرفته‌‌‌اند.

مسوول دبیرخانه ستاد مناسب‌‌‌سازی بهزیستی استان همدان نیز در این نشست گفت: ایجاد شهر بدون مانع لالجین با رعایت تمام استانداردها، پیگیری مناسب‌سازی ناوگان حمل‌‌‌ونقل توسط شهرداری‌‌‌ها، پیگیری مناسب‌‌‌سازی مدارس غیرانتفاعی با همکاری اداره کل نوسازی مدارس، به منظور دسترس‌‌‌پذیری معلولان امسال در دستور کار سازمان قرار دارد. عبدالحسین نوری افزود: تا پیش از این زمان درخواست از ادارات برای مناسب‌‌‌سازی و اجرای قوانین حمایت از معلولان ایجابی بود اما اکنون از سازمان بازرسی به عنوان نهاد نظارتی در اجرای مناسب‌‌‌سازی دعوت شده است و گزارش تخلف از این قوانین به سازمان بازرسی منعکس می‌شود. وی با اشاره به اینکه‌درصدی از هر خرید و مالیات ارزش افزوده در اختیار شهرداری‌‌‌ها قرار می‌گیرد، افزود: تخصیص‌درصدی از این مبلغ برای مناسب‌‌‌سازی فضای شهری در دست پیگیری است و ارزیابی عملکرد شهرداران در دستور کار قرار دارد. مسوول دبیرخانه ستاد مناسب‌‌‌سازی بهزیستی استان همدان تصریح کرد: ساخت تمام طرح‌‌‌های دولتی در سال جاری با نظارت کمیته تخصصی مناسب‌‌‌سازی صورت می‌گیرد. نوری با اشاره به اینکه ۳۷۰ ساختمان اداری دستگاه‌های اجرایی در استان در چهار شاخص ورودی، سطح شیبدار، آسانسور و سرویس بهداشتی مورد ارزیابی قرار گرفت، اظهار کرد: بانک توسعه تعاون بهترین وضعیت در دسترس‌‌‌پذیر بودن برای معلولان را بین ساختمان بانک‌ها و ساختمان پست‌‌‌بانک نیز در رتبه آخر این رده‌‌‌بندی قرار دارد. وی با اشاره به اینکه پنج اداره بهزیستی، پارک علم و فناوری، اداره کل زندان‌‌‌ها، امور اقتصاد و دارایی و اداره کل استاندارد با بهترین شرایط در دسترس‌‌‌پذیری افراد دارای معلولیت شناسایی شدند، افزود: ساختمان شرکت شهرک‌‌‌های صنعتی، سازمان انتقال خون، شرکت غله و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان دارای بدترین شرایط از نظر در دسترس‌‌‌پذیر بودن برای معلولان هستند. معاون اشتغال و مشارکت‌‌‌های مردمی اداره کل بهزیستی استان همدان نیز در این نشست افزود: ساخت ۲۳۴ واحد مسکونی برای گروه‌‌‌های هدف در برش کشوری امسال استان تعیین شد که تاکنون ۲۲۲ واحد تحویل مددجویان شده و تا پایان سال ۱۰۰‌درصد آن محقق می‌شود. یاسر عزیزی سعید اظهار کرد: ۳۶ واحد مسکن مددجویی با اعتبار ۸‌میلیارد و ۵۰۰‌میلیون تومان همزمان با آغاز هفته معلولان به خانواده‌‌‌های ضایعه نخاعی همدان واگذار شد.

وی افزود: میزان کمک هزینه بلاعوض تهیه مسکن به خانوارهای شهری دارای ۲ عضو معلول‌‌‌ در سال ۱۴۰۱، ۲۰۰‌میلیون تومان و در حوزه روستایی ۱۵۰‌میلیون تومان است و این مبلغ برای خانوارهای شهری تک معلول ۱۰۰‌میلیون تومان تعیین شده است. عزیزی سعید در ادامه اظهار کرد: سامانه پیامکی معبر با شماره ۳۰۰۰۰۱۲۳۲۲ از سوی دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌‌‌سازی کشور برای دریافت و پیگیری مشکلات شهروندان درباره موضوع مناسب‌‌‌سازی محیط شهری راه‌‌‌اندازی شده است و افراد مراتب شکایات و مشکلات خود را در زمینه مناسب‌سازی با ارسال پیامک شامل شرح مشکل، نام منطقه یا محله، شهرستان، استان یا دستگاه اجرایی به دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌‌‌سازی کشور اعلام کنند.