کمکاری تیروئید موجب کوتاهی قد میشود؟
یک فوق تخصص غدد گفت: کمکاری تیروئید در دوران کودکی و نوزادی یکی از علل عمده تاخیر رشد در کودکان است که بر رشد استخوانها و قد تاثیر زیادی دارد. دکتر حسین دلشاد در گفتوگو با «ایسنا»، عنوان کرد: تشخیص و اقدام به درمان اختلالات هورمونی تیروئید در زمان مناسب نقش پررنگی در رفع علائم برگشتناپذیر کودکان دارد. وی ادامه داد: در ایران نیز غربالگری برای کم کاری مادرزادی غده تیروئید انجام میشود که نتیجه آن نشان از این دارد که در کشورهای غربی از هر ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ نوزاد، یک نوزاد و در ایران از هر هزار نوزاد، یک نفر فاقد غده تیروئید است.
یک فوق تخصص غدد گفت: کمکاری تیروئید در دوران کودکی و نوزادی یکی از علل عمده تاخیر رشد در کودکان است که بر رشد استخوانها و قد تاثیر زیادی دارد. دکتر حسین دلشاد در گفتوگو با «ایسنا»، عنوان کرد:
تشخیص و اقدام به درمان اختلالات هورمونی تیروئید در زمان مناسب نقش پررنگی در رفع علائم برگشتناپذیر کودکان دارد. وی ادامه داد: در ایران نیز غربالگری برای کم کاری مادرزادی غده تیروئید انجام میشود که نتیجه آن نشان از این دارد که در کشورهای غربی از هر ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ نوزاد، یک نوزاد و در ایران از هر هزار نوزاد، یک نفر فاقد غده تیروئید است. وی به اهمیت غربالگری در تشخیص کم کاری تیروئید اشاره کرد و با بیان این موضوع که کم کاری مادرزادی در اوایل نوزادی قابلتشخیص نیست، توصیه کرد: غربالگری باید در روزهای اول که نوزاد به دنیا آمده انجام شود. برای این کار با گرفتن قطره خون از پاشنه پای کودک روی کاغذ، آزمایشهای هورمونی قرار میگیرد. این فوق تخصص غدد اظهار کرد: اگر کم کاری تیروئید در ابتدا و بلافاصله پس از تولد تشخیص داده شود و هر چه سریعتر تحت درمان قرار بگیرد، هیچگونه عارضهای در آینده برای کودک به همراه ندارد.
وی عوارض تاخیر در تشخیص و درمان بعد از دو سالگی را غیرقابل برگشت عنوان کرد و گفت: شناسایی کم کاری تیروئید پس از دو سالگی عوارض عصبی را برای فرد بر جای خواهد گذاشت که به دنبال آن ممکن است با وجود رشد فیزیکی طبیعی، فعالیتهای عصبی را دچار مشکل کند. دلشاد در این رابطه افزود: اختلال سیستم اعصاب به دلیل عدمموفقیت در رشد و نمو سیستم اعصاب مرکزی به ویژه مغز و کامل نبودن رشد تا دوسالگی است؛ چراکه این تکامل وابستگی نزدیکی با مقدار هورمونهای تیروئید دارد. این فوق تخصص غدد در پایان عنوان کرد: والدین باید به کمکاری مادرزادی تیروئید بیشتر اهمیت بدهند و حتما آزمایشهای لازم را انجام دهند تا در صورت وجود اختلالات هورمونی این غده، درمان را شروع کنند.
لیموترش مفیدترین دارو برای درمان گلو درد است
عماد معصومی، متخصص تغذیه در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران افزود: بسیاری از مردم تصور میکنند که برای درمان و بر طرف شدن بیماریها و اختلالات مختلف به ویژه برخی از مشکلات شایع نیاز به داروها و روشهای درمانی خاص و آنچنانی دارند.
وی گفت: برخلاف برخی از تصورات درمان و بهبود بسیاری از مشکلات و نارساییها نیاز به روش درمانی خاصی نداشته و به عنوان مثال میتوان از تغذیه مناسب و استفاده از برخی مواد غذایی به درمان این بیماریها و مشکلات کمک کرد. معصومی با اشاره به اینکه لیموترش از جمله مواد بسیار مفید برای برطرف کردن برخی مشکلات جسمی است تاکید کرد: لیموترش به علت داشتن خواص اسیدی ضد عفونی کننده قوی میتواند باعث نابودی میکروبها و برخی از عوامل عفونی شود. وی تصریح کرد: لیموترش یکی از بهترین و مفیدترین داروها برای درمان گلو درد است و میتواند به بر طرف شدن برخی مشکلات پوستی و جلوگیری از خونریزی در قسمتهایی از بدن به ویژه در ناحیه بینی کمک کند. معصومی یادآور شد: لیموترش را به دو صورت موضعی و خوراکی میتوان استفاده کرد که البته چگونگی استفاده از این ماده مفید با توجه به نوع بیماری یا مشکل به وجود آمده متفاوت است.
با پیاده روی استرس را از بین ببرید
محققان دریافتند، بهترین راه تسکین استرسهای روزانه راه رفتن است. به گزارش «سلامت نیوز» راه رفتن تند یا دوی آرام با تحریک سلولهای عصبی در مغز باعث ایجاد آرامش میشود. مدتها است که ورزش موثرترین راه کاهش اضطراب و افسردگی است، اما مکانیسم مغز مربوط به این پدیده هنوز مانند یک راز باقی مانده است. به گفته محققان نتیجه آزمایشی که روی موشهای آزمایشگاهی انجام گرفته است نشان میدهد، فعالیتهای جسمی مغز را تنظیم میکند و استرس را کاهش میدهد.
ارسال نظر