شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۴۹ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۴۹

  • ۵ بودجه تا متروی ۵ میلیونی

    دنیای اقتصاد -گروه مسکن و شهری: مدیریت شهری تهران برای «افزایش ظرفیت مترو»، همزمان دو پروژه را پیش می‏‏‌برد؛ تکمیل نواقص خطوط ۷گانه فعلی و ساخت ۴ خط جدید. اما هنوز مدل مالی تضمین‏‏‌شده‌ای برای هیچ‌یک از این دو پروژه وجود ندارد ضمن آنکه، بودجه شهر هم جوابگو نیست. بررسی‏‏‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‏‏‌دهد، در حال حاضر سهم سفر مترویی روزانه تهرانی‏‏‌ها از کل جابه‌جایی‏‏‌ها در این ابرشهر، «زیر ۲ میلیون مسافر» از دست‏‏‌کم ۲۰ میلیون سفر درون‏‏‌شهری است که این یعنی، سهم زیر ۱۰‌درصد بهترین نوع حمل‏‏‌ونقل شهری از رفت‏‏‌وآمدهای روزانه در تهران، آن هم در شرایطی که متروی کلان‌شهرهای مدرن، دست‏‏‌کم نیمی از سفرها را پوشش می‏‏‌دهد.
  • گرمای زمستانی بیت‌کوین

    دنیای اقتصاد -گروه بازار پول و ارز: رهبر بازار کریپتو روند معاملاتی خود را در روز گذشته در محدوده مثبت آغاز کرد. این درحالی است که این دارایی در روز سه‌شنبه با شوک داده‌های تورمی آمریکا مبنی بر رشد تورم فراتر از انتظارات برای ساعاتی حمایت کانال ۵۰ هزار دلاری را از دست داد، اما شواهد گویای آن است که این روند ادامه‌دار نبوده و این دارایی روز گذشته را در کانال ۵۱ هزار دلاری آغاز کرد و در سقف ۲۶ ماهه خود قرار گرفت.
  • گزینه برتر سرمایه‌گذاری

    دنیای اقتصاد -علی عبدالمحمدی: معاملات روز گذشته بورس تهران توام با تداوم سرخ‌پوشی نماگرهای تالار شیشه‌ای بود. در روزی که گذشت، شاخص‌کل بورس تهران به‌عنوان نماگر اصلی بازار سهام، ۰.۵۶درصد از ارتفاع خود را از دست داد و نهایتا در سطح ۲‌‌میلیون و ۷۸‌هزار‌‌واحدی کار خود را به اتمام رساند. نماگر هم‌وزن نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نمادهای معاملاتی است و چهره بازار را به نحو مطلوب‌تری نمایش می‌دهد، با افت ۰.۶۸درصدی همراه شد. در فرابورس نیز شاخص‌کل این بازار ‌۰.۸۵درصد کاهش را تجربه کرد.
  • بازار خودرو آرام گرفت

    دنیای اقتصاد: بررسی بازار نشان می‌دهد پس از اوج‌گیری قیمت خودرو در نیمه بهمن، حالا روند کاهشی قیمت‌ها آغاز شده است.البته این روند هنوز موجب نشده که قیمت خودرو به قبل از رشد قیمت‌ها در نیمه دی‌ماه برگردد، بااین‌حال می‌توان این ادعا را داشت که قیمت خودرو در روزهای اخیر به قیمت‌های ابتدای بهمن بازگشته است. «دنیای اقتصاد» برای بررسی بازار خودرو قیمت ۱۸ محصول پرتقاضای داخلی و مونتاژی را در بازه زمانی یکم تا ۲۵ بهمن زیر ذره‌بین قرار داده است. بر این اساس تغییرات قیمتی در بازه زمانی مذکور بسیار جزئی بود، به طوری که بهای خودروهای داخلی به طور میانگین ۳.۸۷میلیون تومان، معادل ۰.۷درصد، افزایش داشته و خودروهای مونتاژی مورد بررسی نیز در این بازه، رشد قیمتی ۶.۵میلیون تومانی معادل ۰.۴درصد را تجربه کرده‌اند.
  • شغل‏‌های کم‏‌استرس برای افراد مضطرب

    مترجم: منا اختیاری
    آیا در محیط کار حس بی‏‌تفاوتی، اضطراب یا فرسودگی دارید؟ اگر این‏‌طور است، شما تنها نیستید. اگر فقط یک عامل اصلی وجود داشته باشد که جلوی بهره‏‌وری، مشارکت یا رضایت شغلی و کاری را بگیرد، آن عامل اضطراب و استرس است. پژوهش سال ۲۰۲۲ موسسه گالوپ نشان داده که ۳۴‌درصد از کارکنان نسل Z و جوان‏‌ترهای نسل هزاره در محیط کار احساس فرسودگی می‌کنند و ۶۸ درصدشان سطح بالایی از استرس را در محیط کار تجربه می‌کنند. این مساله باعث شده معیارهای بهبود کیفیت زندگی شخصی و تعادل بهتر بین کار و زندگی در انتخاب شغل جدید برای ۶۵‌درصد از کارکنان نسل هزاره تقریبا به ‏‌اندازه درآمد و مزایا حائز اهمیت باشد.
  • منظره کم‌فـروغ جهـان

    پرهام پهلوان: در میانه دومین ماه از سال ۲۰۲۴، مشخص است که سال‌جاری سال پرتنشی است. سالی که با یک افتتاحیه خونین در غزه و سرزمین‌‌‌های اشغالی شروع شده، احتمالا با ظهور ترامپ در پایان سال تراژیک‌‌‌تر نیز خواهد شد. در این بین و با توجه به تحولات در دریای چین، چالش‌‌‌های فزاینده اروپا با روسیه و مشکلات داخلی در آمریکا بعید نیست از ناحیه این مسائل، رشد اقتصاد جهان دستخوش تغییر شود؛ کمااینکه همین امروز فضای فعالیت اقتصادی در چین، ژاپن، آلمان و برخی دیگر از اقتصادهای مهم جهان نامساعد است. این موارد نیز طبیعتا فضا را برای تحمیل شرایط غیرمنتظره به کامودیتی‌‌‌ها، مواد خام و محصولات صنعتی فراهم خواهد کرد که چنین روندی وضعیت قیمت‌ها را دگرگون خواهد کرد. در پرونده امروز «باشگاه اقتصاددانان» سعی شده است با توجه به ریسک‌‌‌های پیش‌‌‌رو، پیشنهادهایی در جهت ریسک‌‌‌زدایی از کسب‌وکارها ارائه شود که توجه به پرتفولیوی متنوع دارایی‌‌‌ها، متنوع کردن زنجیره تامین، وزن دادن به تغییرات اقلیمی در تحولات آتی و احتمال شدت گرفتن تورم در عرصه اقتصاد در صدر آنها قرار دارد.
  • یافته‌های جدید درباره فقر و نابرابری

    سیدمسیح میرجعفری /پژوهشگر اندیشکده سیاستگذاری اقتصادی تهران
    مدرسه زمستانه فقر و نابرابری به همت اندیشکده سیاستگذاری اقتصادی تهران و دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، با حمایت موسسه توسعه و تحقیقات اقتصادی، ونداد کپیتال و پادکست سکه طی روزهای ۱۱ تا ۱۴ بهمن ماه امسال در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران برگزار شد. این مدرسه، چهارمین مدرسه اندیشکده سیاستگذاری اقتصادی تهران بود. نخستین مدرسه در تابستان۱۴۰۱ با هدف معرفی جدیدترین و بهترین پژوهش‌ها و فعالیت‌های علمی در میان اقتصاددانان ایران برگزار شد. سپس مدرسه زمستانه۱۴۰۱ نظام بودجه‌ریزی در راستای آشنایی دانشجویان اقتصاد و علاقه‌مندان به حوزه سیاستگذاری اقتصادی با حضور اقتصاددانان و سیاستگذاران این حوزه برگزار شد. پس از این مدرسه، مدرسه تابستانه۱۴۰۲ نیز تابستان امسال با عنوان طراحی اقتصادی (Economic Design) با حضور اساتید برجسته ایرانی، همچون حمید صبوریان و محمد اکبرپور از سوی اندیشکده سیاستگذاری اقتصادی تهران برگزار شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر