شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۱۷ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۱۷

  • آشفتگی سیاسی در حزب بایدن

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: اکونومیست درسرمقاله خود به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و وضع آشفته حزب دموکرات در این کارزار پرداخته است. نویسندگان این نشریه معتقدند ناتوانی دموکرات‌ها درعبور از رئیس‌جمهور نامحبوب کنونی به‌دلیل «ترس» و «خوش‌خیالی» آنهاست.تناقضی بزرگ سیاست درآمریکا را فلج کرده است. احتمال بازگشت دونالد ترامپ و نابودی دموکراسی دراین کشور دموکرات‌ها را پریشان کرده است؛ اما با این حال به نظر می‌رسد این حزب پذیرفته است که درانتخابات نوامبر، جو بایدن هشتادویک‌ساله و نامحبوب به رقابت با ترامپ بپردازد.میزان محبوبیت بایدن درمقایسه با همتایان پیشین او درعصر مدرن آمریکا دراین مقطع از دوره ریاست‌جمهوری‌‌اش درپایین‌ترین سطح قرار دارد.
  • رشد کم‌رمق اقتصاد ۲۰۲۴

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین‏‌الملل: سازمان ملل متحد هشدار داده است که جهان طی یک دوره طولانی‌مدت، با رشد کم‌رمق اقتصادی روبه‌‌ رو است که پیشرفت در مسیر توسعه پایدار را تضعیف خواهد کرد. این سازمان همچنین از کشورهای جهان خواسته است، سرمایه‌گذاری در زمینه مبارزه با وضعیت اضطراری تغییرات اقلیمی را افزایش دهند. درحالی‌که کشورها با آثار هزینه‌های بالای استقراض، تنش‌‌های ژئوپلیتیک و افزایش مخاطرات ناشی از بلایای طبیعی دست و پنجه نرم می‌‌کنند، ارزیابی سالانه سازمان ملل متحد از وضعیت اقتصاد جهانی، چشم‌‌انداز تاسف‌‌باری را از رشد اقتصاد جهانی ترسیم می‌کند.
  • دو سکانس از ارزندگی بورس

    دنیای اقتصاد-پروانه کبره : روند بورس تهران در یک سال اخیر بیش از هر عاملی تحت‌تاثیر ثبات نرخ ارز و سیاستگذاری‌های اقتصادی بوده است. درست در ۱۵ فروردین شاخص کل ۲میلیون و ۱۰۰هزار واحد را رد کرد و نشانه‌هایی از یک روند صعودی مستمر را از خود بروز داد. قیمت‌ دلار نیز در بازار آزاد در تب‌وتاب پرواز به سمت سطوح بالاتر بود اما با توجه به اینکه کنترل نرخ تورم در صدر سیاستگذاری‌های دولت قرار گرفت، همه بازارها وارد وادی دیگری شدند. به همین دلیل، از آن موقع شاخص بورس بازدهی چندان رضایت‌بخشی را به ثبت نرساند.
  • ردپای اقتصاد دولتی در بحران‌های محیط‌زیستی

    دکتر رویا خوش نویس
    دنیای اقتصاد-رویا خوشنویس: پیوند دو مفهوم «اقتصاد» و «منابع طبیعی» در ایران، شبیه پیوند دو انسان یا دو دوست است که هر دو مشکلات فراوانی دارند و دردهایشان دلیل پیوندشان شده است. هر‌کدام از این دو آنقدر آسیب‌دیده هستند که در این پیوند، بیم آن می‌رود که درد هر کدام باعث از پای درآمدن دیگری شود. سروش کیانی قلعه‌سرد در کتاب «اقتصاد منابع طبیعی و محیط‌زیست در ایران» این دو مفهوم را در کنار هم قرار داده است. این کتاب در مورد چگونگی تامین و نگهداشت آب، به عنوان جدی‌ترین مساله امروز بسیاری از کشورهای جهان، از جمله ایران است. کشوری که در منطقه‌ای با اقلیم آبی ناپایدار واقع شده است.
  • آماده‌باش جهان برای هضم یک فناوری انقلابی

    دنیای اقتصاد: بیراه نیست اگر سال ۲۰۲۳ را سال هوش مصنوعی بدانیم. سالی که زمستانش با هیجان معرفی چت‌‌جی‌پی‌تی گرم شد؛ بهارش با شکوفایی و کشف کارکردهای جدید برای این فناوری دنبال شد؛ تابستانش نمایش و بازتابی از اثرات این فناوری بر زندگی بشر بود و پاییز آن فرصتی برای بازنگری و شفاف‌سازی تمام آن اتفاقاتی بود که در دنیای تحت نفوذ هوش مصنوعی رخ می‌داد. حالا و یک سال پس از فراگیری جدی این فناوری جنجالی، بشر به درکی نسبی از اثرات خوب و بدی رسیده است که هوش مصنوعی می‌تواند بر زندگی‌مان داشته باشد؛ در نتیجه فصل پایانی سال به فرصت مغتنمی تبدیل شد که برای حکمرانی بهتر این فناوری جنجالی، چارچوب‌های مناسبی تعریف شود تا در کشاکش هیجانات آن، گرفتار عواقبی جبران‌ناپذیر نشویم. دیپلو که یک سازمان غیرانتفاعی فعال در زمینه حکمرانی اینترنت و سیاست‌های دیجیتال است، در واپسین روزهای سال میلادی اخیر، گزارش کاملی از پیشرفت‌های دیجیتال جهان در سال ۲۰۲۳ منتشر کرد و یکی دوازده فصل آن را به مرور و تجمیع اتفاقاتی اختصاص داد که در حوزه هوش مصنوعی رخ داده است.
  • جابه‌جایی بزرگ در توریسم ۲۰۲۴

    دنیای اقتصاد-صدیقه نژادقربان: افزایش گرمایش جهانی، نه تنها تاثیر اساسی بر مقاصد انتخابی گردشگران داشته و مقاصد شمالی را جایگزین مقاصد جنوبی کرد، که حتی سفرهای تابستانی را به فصول سرد منتقل کرد. چنان که شاهد افزایش رزرو سفرها به سواحل در تعطیلات کریسمس بودیم. همان‌طور که تغییرات آب و هوایی جنوب اروپا را گرم می‌کند، گردشگری به آرامی به سمت شمال حرکت می‌کند. آتش‌‌‌سوزی‌‌‌های مخرب، دمای بالای ۴۰ درجه سانتی‌‌‌گراد و گردشگرانی که ماندن در خانه را با احتمال وقوع فجایع احتمالی ترجیح می‌‌‌دهند، این سوال را مطرح می‌‌‌کند که آیا تغییرات اقلیمی، گردشگری را متحول کرده است؟
  • آیا شرکت شما از «سندروم فرهنگ گسسته» رنج می‏‏‌برد؟

    مترجم: سید‌حسین علوی لنگرودی
    فرهنگ یک سازمان هنگامی که همه چیز در آنجا مرتب است و کارها طبق روال در حال انجام‏‏‌ شدن هستند کمتر مورد توجه افراد قرار می‌گیرد. اما به ‏‏‌محض اینکه اوضاع به هم می‏‏‌ریزد و اختلاف‏‏‌ها در درون سازمان نمایان می‏‏‌شوند همه منتظرند تا فرهنگ‏‏‌ سازمانی به‏‏‌عنوان عامل وحدت‏‏‌بخش و برطرف‏‏‌کننده منازعات وارد عمل شود و همه چیز را آرام کند. چندی پیش پروژه‏‏‌ای در موسسه تکنولوژی ماساچوست به مرحله اجرا درآمد که هدف آن شناسایی ویژگی‏‏‌های یک فرهنگ‏‏‌ سازمانی مطلوب و جذاب بود که وجود آنها باعث می‌شود کارکنان کنونی و آینده یک سازمان جذب آن شوند و همچنین به رهبران سازمان این امکان را می‌دهد تا در عصر دیجیتال عملکرد بهینه و مناسبی را از خود ارائه دهند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر