شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۱۱ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۱۱

  • موافقت با افزایش ۳۰ درصدی تعرفه اینترنت اپراتورهای ارتباطی

    سیتنا: سایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی روز گذشته اعلام کرد که به دنبال برگزاری جلسه اخیر با اپراتورهای ارتباطی و پذیرش تعهد آنها به افزایش کیفیت خدمات، این سازمان با افزایش حدود ۳۰ درصدی تعرفه اینترنت اپراتورها موافقت کرد.
  • گوی آینده‌نگر ذخایر بانکی

    دنیای اقتصاد: مساله تورم در ایران با توجه به وضعیت موجود از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و بر بسیاری از تصمیمات مالی اشخاص و شرکت‌های بزرگ موثر است. در نتیجه پیش‌بینی آن می‌تواند کمک بسزایی در تصمیمات مالی افراد داشته باشد. برای پیش‌بینی این پدیده اقتصادی، روش‌های متفاوتی وجود دارد اما یکی از جالب‏‌ترین ابزار پیش‌بینی، بررسی تغییرات سپرده‏‌های دیداری بانک‌هاست. افراد در زمانی که انتظارات تورمی بالایی داشته باشند، بخش زیادی از دارایی‏‌ خود را به پول نقد تبدیل می‌کنند تا پیش‏‌ از وقوع تورم نیازهای خود را برطرف کنند. شرکت تامین سرمایه لوتوس به تازگی گزارشی منتشر کرده که در آن، به کمک داده‏‌های بانک‌های بورسی تلاش کرده تا انتظارات تورمی افراد را بسنجد.
  • مدیریت تنش به جای محدودسازی تنش

    کواد در کمتر از دو ماه دومین بیانیه خود را درباره برنامه هسته‌ای ایران صادر کرد. در واقع آمریکا و سه کشور اروپایی عضو برجام با استناد به گزارش اخیر آژانس بین‌المللی که در آن ادعا شده بود «ایران تولید اورانیوم با خلوص ۶۰‌درصد خود را افزایش داده است» بیانیه مشترکی صادر و این اقدام ایران را محکوم کردند. در این بیانیه اخیر آمده است: «ما بر راه‌‌‌حل دیپلماتیک و بر عزم خود مبنی بر اینکه ایران نباید هرگز به سلاح هسته‌‌‌ای دست یابد، تاکید می‌‌‌کنیم.» آنها مدعی شده‌‌‌اند تولید اورانیوم با غنای بالا توسط ایران «توجیه غیرنظامی معتبری ندارد» و میزان تولید اورانیوم گزارش‌‌‌شده در تاسیسات فردو و نطنز «خطر اشاعه‌‌‌ای بالایی» را به همراه دارد. این چهار کشور همچنین مدعی شده‌‌‌اند یافته‌‌‌ها نشان‌دهنده این است که ایران میزان تولید ماهانه اورانیوم تا ۶۰‌درصد را سه‌‌‌برابر کرده است. آنها همچنین از ایران خواستند تا فورا این گام‌‌‌ها را به عقب بازگرداند و از تشدید تنش در برنامه هسته‌‌‌ای خود خودداری کند. آمریکا و تروئیکای اروپایی مدعی‌‌‌اند یافته‌‌‌ها نشان می‌دهد ایران به نسبت ماه‌‌‌های گذشته «گامی به عقب برداشته است».
  • ردپای زیست‏‏‌محیطی بازارهای فلزی

    دنیای اقتصاد: ادبیات زیست‏‏‌محیطی در تولید فلزات در حال ورود به فرآیندهای جدیدی است که می‏‏‌تواند چهره متفاوتی از این صنعت در آینده نه‏‏‌چندان دور ترسیم کند. ایالات‌متحده آمریکا و اتحادیه اروپا در تلاش هستند برای ظرفیت مازاد تولید فولاد در برخی اقتصادها مانند چین و گسترش فولاد سبز به توافق برسند. با توجه به به‌نتیجه نرسیدن مذاکرات در زمینه رفع مازاد ظرفیت و تولید کم‌ کربن، تعلیق تعرفه‏‏‌های واردات آلومینیوم و فولاد اتحادیه اروپا به مدت دوسال توسط جو بایدن تمدید شد. به عبارت ساده‏‏‌تر هنوز تصمیمی قطعی و کلان در زمینه ایجاد ریسک‏‏‌های تعرفه‏‏‌ای و قیمتی برای فلزات با تولید آلایندگی کم گرفته نشده، اما گام به گام در حال جلو رفتن است. به نظر می‌رسد عزم کشورها برای توجه به محیط‏‏‌زیست پس از جلسات اخیر افزایش یافته است، اگرچه هنوز راه‏‏‌های دور زدن آنها وجود دارد.
  • تحمیل یک تنظیم‏‏‌گر جدید به تاکسی‏‏‌های اینترنتی

    دنیای اقتصاد- هانیه تقی‌زاده: خاطره‏‏‌ای آشنا از روزهای برفی و بارانی، تماشای گذر تاکسی‏‏‌های زرد خالی از مسافری ا‌ست که جز برای پیشنهاد دربست با مبالغ زیاد، حاضر به سرویس‏‏‌دهی و سوار کردن افراد نیستند. این تصویر را می‌توان با مرور تصویر خطوط خالی از تاکسی در ساعات اوج ترافیک تکمیل کرد که رانندگان آن خط ترجیح داده‏‏‌اند این چند ساعت شلوغی را به استراحت در منزل بگذرانند و عطای ماندن در ترافیک را به لقای دریافت چند ده‌هزار تومان کرایه ببخشند. در هر دو این سناریوها چندان نمی‌توان راننده تاکسی را سرزنش کرد و انتخاب آنها، خروجی منطقی در پیش گرفتن یک رویکرد دستوری است که شهرداری در تمام این سال‌ها در بحث نرخ‏‏‌گذاری ثابت برای کرایه‏‏‌های تاکسی دنبال کرده است. با وجود این و در شرایطی که به لطف پیشرفت فناوری و به‏‏‌کارگیری مکانیزم قیمت‌گذاری پویا، تاکسی‏‏‌های آنلاین توانسته‏‏‌اند تا حدی این گره را باز کنند، اکنون مدیران شهری درصددند تا با یک عقبگرد جدی، شیوه مدیریتی خود در مدیریت تاکسی‏‏‌های شهری را به این کسب و کارها نیز تحمیل کنند.
  • چالش فولادی‌ها با رکود جهانی

    دنیای اقتصاد -سارا اصغری: سال میلادی ۲۰۲۳ به پایان رسیده است و طی یک سال گذشته جهان متاثر از حوادث مختلفی، بازار فولاد را نیز متاثر از خود کرده است. در این میان، ایران تاکنون رتبه دهمین تولیدکننده فولاد را همچنان حفظ کرده است، هرچند بازار داخلی این کشور در رکود به‌سر می‌برد. به گزارش سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، انجمن جهانی فولاد در جدیدترین گزارش خود عنوان کرده که فولادسازان جهان طی ۱۱ماهه نخست سال ۲۰۲۳ میلادی یک میلیارد و ۷۱۵ میلیون و ۱۰۰‌هزار تن فولاد تولید کردند که حاکی از رشد ۰.۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲ میلادی است؛ این در حالی است که میزان تولید فولاد ایران از ابتدای ژانویه تا پایان نوامبر ۲۰۲۳ میلادی با افزایش ۶درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته میلادی به ۲۸میلیون و ۱۰۰‌هزار تن رسید.
  • تقویت پنج عضله تناسب روان

    مترجم: مریم مرادخانی
    شغل‏‏‌های قبلی ما می‌توانند زندگی، مسیر حرفه‏‏‌ای، روابط و حتی تفکر ما نسبت به «خودِ حرفه‏‏‌ای‌مان» را شکل دهند. گاهی تجربیات دردناک در محل کار در روانمان باقی می‏‏‌مانند: مثل رئیس بدرفتاری که تلاش‌های ما را تضعیف می‏‏‌کرده، همکار نژادپرستی که شانس ما برای ترفیع گرفتن را از بین برده، تعدیل نیرویی که ناغافل اتفاق افتاده یا محیط کار سمی‏‏‌ای که در آن، همکارها ما را تحقیر می‏‏‌کردند یا کلا نادیده‏‏‌مان می‌گرفتند. تحقیقات نشان می‌دهد فشار ترومای احساسی ناشی از کار می‌تواند به عزت نفس و شغل فرد آسیب بزند (تروما به معنای آسیب یا ضربه روانی پس از یک سانحه عذاب‏‏‌آور است). عمق تاثیرات تروما بر نیروهای کار بسیار جدی‏‏‌تر از چیزی است که بسیاری از مردم تصور می‌کنند. تروما می‌تواند تک‌تک جنبه‏‏‌های کارآیی فرد را تحت‌تاثیر قرار دهد. کارمندی که آسیب دیده ممکن است توانایی یادگیری، فکر، مدیریت تغییر یا درک و ارتباط با دیگران را از دست بدهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر