شماره روزنامه ۶۰۲۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۳ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۰۳

  • هزارتوی روسی برای دور زدن محدودیت‌ها

    دنیای اقتصاد: روسیه با استفاده از سایت‌های تخصصی تجارت الکترونیک، راه‌حل‌های محرمانه حمل‌ونقل و مجموعه‌ای از واسطه‌ها، مولفه‌های فنی مورد نیاز برای سرپاماندن اقتصادش و جنگ در اوکراین را به‌دست آورده است. در این زمینه خبرنگاران بیش از ۴۲۰۰ایمیل افشاشده از نماینده تجاری روسیه و همچنین سوابق داخلی مخابرات روسیه و داده‌های حمل‌ونقل را بررسی کردند.
  • راز کمیابی خانه‏‏‌های نو

    کارنامه سرمایه‌گذاری ساختمانی نیمسال اول ۱۴۰۲، راز کمیابی خانه‏‏‌های نو را نشان می‌دهد. آمارهای رسمی از انعکاس رکود ساخت مسکن در حلقه نهایی سرمایه‌گذاری ساختمانی یعنی سرمایه‌گذاری برای تکمیل واحدهای نیمه‏‏‌تمام، به عنوان یکی از دو علت مهم کاهش عرضه جدید به بازار مسکن، خبر می‌دهد. تا قبل از تابستان امسال، تورم بالا و مستمر هزینه ساخت، یک عامل مهم در کاهش تمایل سازنده‏‏‌ها به ساخت و عرضه جدید به بازار مسکن بود. اما، تازه‏‏‌ترین گزارش بانک مرکزی مربوط به آمار سرمایه‌گذاری ساختمانی در کشور که روند و تغییرات حجم ریالی سرمایه‌گذاری در ساختمان‏‏‌های جدید (شروع‌شده)، نیمه‏‏‌تمام و تکمیل‌شده (ساختمان‏‏‌های نو که به بازار عرضه می‏‏‌شوند)، را نشان می‌دهد از عامل دوم رونمایی می‌کند.
  • بخش خصوصی؛ رکن مهم اقتصاد مردمی

    دولت سیزدهم بر مردمی کردن اقتصاد تاکید داشته و بر مدار آن حرکت کرده است و در عبور از بحران یک دهه بی‌عملی در اقتصاد، با تقویت این بخش و اتکا به ظرفیت‌های مردمی، برنامه‌ریزی و حرکت کرده است. مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به گزارش مورخ ۱۴۰۲.۹.۶ روزنامه «دنیای اقتصاد» با تیتر «بخش‌‌‌ خصوصی را به تصمیم‌گیری‌‌‌ها بازگردانیم» توضیح داد: اقتصاد ایران طی چهار فصل ۱۴۰۱ و همچنین فصل اول ۱۴۰۲، رشد اقتصادی مناسبی داشته، به گونه‌ای که رشد اقتصادی در سال گذشته، ۴درصد با نفت و ۳.۵درصد بدون نفت است و در فصل اول سال ۱۴۰۲ نیز رشد اقتصادی ۶.۲درصد با نفت و ۵.۲درصد بدون نفت به روایت بانک مرکزی بوده است. در همین حال بر اساس گزارش مرکز آمار، شاهد تداوم این رشد اقتصادی در فصل تابستان امسال هم هستیم. اما از آنجا که اقتصاد ایران در دهه ۱۳۹۰ نرخ‌های رشد اقتصادی قریب به صفر و تورم‌های بالا را تجربه کرده، رفاه مردم و قدرت خرید مردم افت پیدا کرده و به همین دلیل رشدهای اقتصادی دو سال اخیر کمتر از سوی مردم احساس می‌شود.
  • دو انحراف بورس صعودی

    بررسی روند بازار سهام نشان می‌دهد؛ تداوم روند صعودی بورس با توجه به وضعیت متغیرهای کنونی به «دو انحراف» گره‌ خورده‌است. انحراف اول، مربوط به انتظارات تورمی و کنترل دستوری نرخ دلار در بازار آزاد است که باعث شد حتی اتفاقی همچون جنگ هم نتواند «دلار پرحاشیه» در ایران را به سطوح بالاتر قیمتی هدایت کند.
  • بهترین‌های کسب‌وکار در ۲۰۲۳

    دنیای اقتصاد: در طول هر سال، سایت‏‏‌ها و موسسات معتبر لیست برترین شرکت‌ها را بر اساس معیارهای مختلفی مثل نوآوری، درآمد، ظرفیت بازار، کیفیت محل کار و... منتشر می‌کنند تا مخاطبان آنها را بهتر بشناسند. سال ۲۰۲۳ رو به پایان است و خالی از لطف نیست که مروری داشته باشیم بر رتبه‏‏‌بندی‏‏‌های مختلف و عملکرد شرکت‌های بزرگ جهان در این سال و اینکه چه عواملی منجر به موفقیت یا شکستشان شده است.
  • در ستایش اقتصاددان

    پرهام پهلوان‌: انجمن اقتصاددانان ایران نخستین سازمان علمی وابسته به اقتصاددانان ایرانی است که در اوایل دهه ۵۰ توسط منوچهر فرهنگ بر‌پا شد. منوچهر فرهنگ که او را پدر علم اقتصاد ایران می‌‌‌دانند، برای اولین بار در سال ۱۳۵۳ به کمک سایر اقتصاددانان ایرانی، انجمن اقتصاددانان ایران را راه‌‌‌اندازی کرد. هسته اولیه این انجمن با همت جمعی از استادان وقت دانشگاه تهران تشکیل شد و بعد از پیوستن استادان سایر دانشگاه‌‌‌ها اساسنامه تهیه و انجمن تشکیل شد. همچنین در راستای اهداف انجمن، از آن سال تاکنون تقریبا هر ماه جلسات سخنرانی انجمن تشکیل شده است که در آن اقتصاددانان و مقامات کشور درباره مهم‌ترین مسائل اقتصادی کشور سخنرانی کرده‌‌‌اند. موضع‌‌‌گیری‌‌‌های اعضای انجمن اقتصاددانان همیشه مورد توجه بوده و معمولا بازتاب زیادی در رسانه‌‌‌ها داشته است. انجمن اقتصاد ایران با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی و موسسه آموزش عالی علوم و فنون تهران، امروزمراسم بزرگداشت ۲۰۱تن از استادان بازنشسته اقتصاد کشور را برگزار می‌کند.
  • اعتیاد؛ بلای سرمایه‌سوز

    دنیای اقتصاد-حامد توانای‌آزاد: طی سال‌های گذشته ارز‌های دیجیتال با نوسانات قیمتی شدید خود به سرمایه‌گذاری محبوبی برای میلیون‌ها معامله‌گر در سراسر جهان تبدیل شده‌اند. معامله‌گران همواره از این نوسانات به سود نمی‌رسند و ضرر در معاملات و از دست دادن بخش یا تمام سرمایه نیز بخشی جدانشدنی از فعالیت در این بازار پرخطر است.البته ضرر‌های مالی تنها آسیبی نیست که سرمایه‌گذاران بازار ارز‌های دیجیتال در معرض آن قرار دارند و معاملات این دارایی‌های بلاک‌چینی می‌تواند اثرات مخربی را در زندگی شخصی و فعالیت‌های روزمره افراد نیز به همراه داشته باشد.همانند هر بازار مالی دیگری، معاملات ارز‌های دیجیتال می‌تواند به اعتیاد منجر شود. اعتیادی که به جای سود‌های قابل توجه، در نهایت تنها ضرر و از بین رفتن سرمایه را به همراه دارد و زندگی شخصی و روابط اجتماعی سرمایه‌گذار را نابود می‌کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر