شماره روزنامه ۶۰۳۰
|

  • جنون سیاسی مکرون

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌جمهوری فرانسه، رای‌دهندگان را به چالش کشیده است تا صداقت حمایت خود از راست افراطی در انتخابات اروپا را بیازمایند. این سوال مطرح است که آیا آنها برای تخلیه عصبانیت خود به راست افراطی‌ها رای داده‌اند یا اینکه واقعا به راست چرخیده‌اند؟ به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، در ظاهر، برگزاری انتخابات در موضع ضعف بزرگ، منطق چندانی ندارد؛ اما این همان کاری است که امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه با برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در فرانسه به‌دلیل تحقیر شدن توسط جناح راست افراطی قصد انجامش را دارد.
  • هوش مصنوعی؛ پل‏‏‌ نوین توسعه

    دنیای اقتصاد-فاطمه صالحی: در دنیای امروز، نوآوری فناورانه به‌عنوان موتور محرکه رشد اقتصادی و توسعه اجتماعی شناخته می‌شود؛ اما توزیع این نوآوری‏‏‌ها به‌شدت نامتوازن است، به طوری که بخش عمده‏‏‌ای از آن در مراکز شهری پیشرفته و ثروتمند متمرکز شده است. این نوع تمرکز جغرافیایی، شکاف عمیقی بین مناطق توسعه‏‏‌یافته و کمتر توسعه‏‏‌یافته ایجاد کرده است. پژوهش جدیدی که توسط آندرس رودریگز-پوز و ژوئینگ یو انجام شده است، نشان می‌دهد که چین با استفاده از هوش مصنوعی (AI) و روباتیک، در حال یافتن راهی نوآورانه برای پر کردن این شکاف است.
  • حذف سهم پیام‌رسان‌های خارجی از تجارت الکترونیک ۱۴۰۲؟

    دنیای اقتصاد: مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در نشست خبری گزارش وضعیت تجارت الکترونیک در سال ۱۴۰۲ را ارائه کرد. طبق این گزارش ارزش و تعداد معاملات این حوزه در سال گذشته به‌ترتیب معادل ۷۴ و ۳۱ درصد رشد داشته است. در حالی‌که این گزارش بیانگر انجام ۳۱۸۸ هزار میلیارد تومان معامله در تجارت الکترونیک است، اما در آن به سهم پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی از این میزان معامله اشاره نشده است. این در حالی است که گزارش اخیر دیتاک نشان‌دهنده گردش مالی ۷۰هزار میلیاردی بازار خرده‌فروشی (فروشگاه‌های فعال درشبکه‌های اجتماعی) است.
  • تور یک‌روزه؛ نفری چند؟

    دنیای اقتصاد: با تعطیل شدن مدارس و البته گرمای هوا، آژانس‌‌‌های گردشگری انواع و اقسام تورها را برای مخاطبان خود تعریف کرده‌اند. از آنجا که هزینه یک تور چند‌روزه به ازای هر نفر ۷ تا ۸ میلیون تومان به لحاظ اقتصادی اغلب خانوارها را تحت فشار قرار می‌دهد، ‌‌‌ آژانس‌‌‌های گردشگری برای جلب مخاطبان خود انواع و اقسام ‌‌‌ تورهای یک‌روزه را تعریف کرده‌اند. اگر مبدأ این تورها را تهران در نظر بگیریم استان مازندران و ارتفاعات آن نسبت به سایر استان‌ها بیشتر از سوی برگزارکنندگان سفر مورد توجه قرار گرفته‌اند و پس از آن گیلان، همدان و مناطق ییلاقی پایتخت قرار دارند. این تورها همگی به ازای هر نفر یک میلیون و ۲۰۰‌هزار تومان هزینه دارند که به فرض یک خانواده سه‌نفره هزینه آن ۳میلیون و ۶۰۰‌هزار تومان می‌شود.
  • مزایای پرورش کنجکاوی در کارکنان

    نویسنده: Louise Muhdi مترجم: مهدی نیکوئی
    شرکت‌ها به تدریج در حال کشف اهمیت پرورش کنجکاوی بین کارکنانشان هستند. با این حال، تعداد انگشت‏‏‌شماری از آنها درک خوبی از شیوه تقویت، نهادینه ساختن و استفاده گسترده از کنجکاوی در سطح سازمان خود دارند. در این مقاله، تلاش داریم تا رویکردی عملی و انسان‏‏‌محور برای مدیران معرفی کنیم که از طریق آن بتوانند طرحی برای گسترش و استفاده از کنجکاوی در سازمان خود داشته باشند.
  • آغاز جنگ جهانی تولید تراشه

    در شهر «دورهام» در قلب کارولینای شمالی، سابقا یک کارخانه تولید لوله سرامیکی قرار داشت که الان از بیرون بیشتر شبیه به یک انبار بزرگ است، اما داخل آن دارد به یک مرکز بزرگ و پیچیده برای تولید تراشه‌های کامپیوتری تبدیل می‌شود. این مرکز متعلق به شرکت «پراگماتیک» است که دفتر مرکزی‌‌اش در کمبریج مستقر است. فضای تاسیسات به قدری بزرگ است که قرار است در آینده ۸ خط تولید دیگر نیز به آن اضافه شود. آنها امیدوارند طی یک دهه آینده، بیش از ۱۰۰ کارخانه تولید تراشه در سراسر جهان احداث کنند.
  • جنجال یک سکانس موزون

    کاربران شبکه‌های اجتماعی می‌گویند رقص،‌ برخی رسانه‌ها از اصطلاح معمول‌شده «حرکات موزون» استفاده کرده‌اند و برخی دیگر هم بی‌اعتنا به هر دو از «صحنه تاثرانگیز» نوشته‌اند؛ همه اینها به سکانسی از سریال «در انتهای شب» مربوط است که به‌تازگی در فضای مجازی وایرال شده و دست‌کم صدها هزار بار دیده شده است؛ چندین برابر مخاطبان خود سریال!
  • معادله اجاره با نرخ دولتی

    دنیای اقتصاد-فرید قدیری: مقامات دولتی استان تهران، گام اول «تعیین نرخ دولتی برای رشد اجاره‌‌‌بهای مسکن در پایتخت» را طبق قانون جدید «ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌‌‌بها» برداشتند و مصوبه‌‌‌ای که در همین ارتباط، در شورای مسکن استان در ابتدای این هفته صادر شد، ۴پرسش برای موجر و مستاجر به وجود آورده است. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، شورای مسکن استان تهران، «سقف مجاز (قانونی) رشد اجاره‌‌‌بها در قراردادهای تابستان ۱۴۰۳ را ۲۶‌درصد نسبت به اجاره‌‌‌نامه‌‌‌های ۱۴۰۲» تعیین کرده است. این سقف برای کلان‌شهر تهران است و همین شورا، نرخ مجاز رشد اجاره‌‌‌بها برای سایر شهرهای استان تهران را نیز ۲۴‌درصد در نظر گرفته است. اما زمان اعمال «نرخ دولتی»، نحوه «تولد» این نرخ، واقعیت اجاره‌‌‌بها در «بازار» و همچنین معادله «توافق‌‌‌ها» با ورود این نرخ، از جمله پرسش‌‌‌های مطرح است.
  • چرا سعودی‌ها چین را دوست دارند؟

    دنیای اقتصاد: پل پیلار در مطلبی برای اندیشکده کوئینسی به چشم‌‌‌‌‌‌‌‌‌انداز انعقاد توافق امنیتی بین عربستان سعودی و ایالات متحده آمریکا پرداخت و نوشت: محمد بن‌سلمان یک حاکم اقتدارگراست که هیچ‌گونه حسن همراهی ایدئولوژیک با دموکراسی غربی احساس نمی‌‌‌کند. اگرچه به لحاظ فکری ممکن است با دولت‌‌‌های خارجی در مورد نحوه حکمرانی اشتراک نظر داشته باشد اما در عمل همراه با سایر رژیم‌های اقتدارگراست.
  • روز تحقیر پدرخوانده‌های سیاست اروپا

    دنیای اقتصاد: احزاب راست افراطی در انتخابات پارلمانی اتحادیه اروپا به دستاوردهای قابل توجهی دست یافته‌اند و شکست‌های تحقیرآمیزی را به احزاب اولاف شولتز صدراعظم آلمان، امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه و کارل نهامر صدراعظم اتریش تحمیل کرده‌اند. به گزارش الجزیره، درحالی‌که احزاب جریان اصلی کنترل پارلمان اروپا با ۷۰۵عضو را در روز یکشنبه در دست داشتند، این بلوک ۲۷عضوی به‌طور محسوسی به سمت راست چرخید که نشانه‌ای از دوام احساسات «ضد وضع موجود» در این قاره است.
  • رفت و برگشت سکه در کانال ۳۹

    دنیای اقتصاد: افت چشمگیر نرخ اونس جهانی طلا عامل حضور نرخ سکه در کانال ۳۹ میلیون تومانی شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت طلای جهانی در بازار روز‌های اخیر نوسانات کاهشی قابل توجهی را تجربه کرده و از کانال ۲ هزار و ۳۰۰ دلار به یک کریدور پایین‌تر یعنی بازه ۲ هزار و ۲۰۰ دلاری سقوط کرده است؛ هرچند ساعت ۱۹دیروز به وقت تهران به کانال ۲۳۰۰دلاری بازگشت.
  • خودزنی در بازار بوم‌گردی

    دنیای اقتصاد-فاطمه باباخانی: اقامتگاه‌های بوم‌گردی در معرض دو آسیب قرار دارند، گروهی از گردشگران از آنها ناراضی هستند زیرا خدماتی در حد هتل به آنها ارائه نمی‌‌‌دهند و گروه دومی که انتظار دارند تجربه بومی داشته باشند اما آن را دریافت نمی‌‌‌کنند. دلیل این موضوع مشخص است، ‌‌‌ برخی از اقامتگاه‌‌‌ها تلاش کرده‌‌‌اند فضای داخلی خود را شبیه هتل‌‌‌ها کرده و هزینه‌‌‌های مشابه طلب کنند، در حالی که خدمات هتلی ارائه نمی‌‌‌دهند. این در حالی است که کارکرد اقامتگاه‌‌‌های بوم‌گردی ارائه یک تجربه و سبک زندگی بود، ‌‌‌ آنها شکل گرفتند تا توریست‌ها هم امکان اقامت در روستاها و مناطق دورافتاده برایشان مهیا باشد و هم بتوانند درکی از جامعه میزبان کسب کنند.
  • کمبود داده، رشد هوش مصنوعی را متوقف می‌کند؟

    دنیای اقتصاد: الگوهای هوش مصنوعی به‌شدت تابع و وابسته به داده‌ها هستند. با این اوصاف است که تداوم رشد و نفوذ هوش مصنوعی به خصوص به کمک سیستم‌هایی مانند چت‌بات چت جی‌پی‌تی، با کاهش جدی و البته قریب‌الوقوع داده مواجه خواهد بود که به نظر می‌رسد این اتفاق تا حد زیادی به دلیل کاهش قابل توجه داده‌های متنی در دسترس عموم رخ خواهد داد.
  • ۱۸ نکته برای ساخت تبلیغات موثر

    مترجم: منا اختیاری
    در بستر تجاری دیجیتالی امروز، تبدیل مشتریان بالقوه به بالفعل، هم ساده‌‌‌‌تر و هم چالشی‌‌‌‌تر از همیشه شده است. در چنین محیطی، «به چشم آمدن» کار دشواری است. اما با برنامه‌‌‌‌ریزی دقیق و حساس می‌توان تبلیغاتی را طراحی کرد و ساخت که به بهترین شکل ممکن توجه مخاطبان را جلب کنند.
  • رفع ابهامات در مورد چرخه بازگشت مجدد و فروش کالاهای فاقد ثبت سفارش

    وزارت امور اقتصادی و دارایی در جوابیه‌‌‌ای به گزارش «دنیای‌اقتصاد» با عنوان «صفر تا صد کالای متروکه» که در تاریخ ۱۴۰۳.۰۲.۰۲۶ منتشر شد، به توضیح مواردی در خصوص نوع فعالیت سازمان اموال تملیکی پرداخته که متن این جوابیه در ادامه آورده شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر