شماره روزنامه ۶۰۳۵
|

  • اجرای قانون بانک مرکزی کلید خورد

    دنیای اقتصاد: در راستای اجرای قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از ماه جاری، نخستین جلسه هیات عالی که جایگزین شورای پول و اعتبار شده است، عصر روز سه‌شنبه به ریاست محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی، و با حضور اعضای این هیات در ساختمان میرداماد تشکیل شد.
  • ۱۰ فرمان در بخش مسکن

    حبیب‌الله طاهرخانی/ بهروز ملکی
    مسکن، مهم‎‌ترین نیاز بشر، پس از غذا و پوشاک است. اهمیت مسکن تاجایی است که در اصول ۳۱ و ۴۳ قانون اساسی نیز به آن اشاره شده است. طی دهه‌‌‌های اخیر، اقتصاد مسکن، توجه سیاستگذاران اقتصادی-اجتماعی را بیش از پیش به خود جلب کرده است. دلایل متعددی برای این امر قابل ذکر است. مهم‌ترین دلیل این است که هزینه مسکن، مهم‌ترین بخش هزینه‌‌‌های خانوار را تشکیل می‌دهد. ضمن اینکه بیشترین وزن را در محاسبه شاخص قیمت مصرف‌کننده دارد. علاوه بر این، بخش مسکن، ارتباط گسترده‌ای با سایر بخش‌‌‌های اقتصاد دارد.
  • پوتین در پیونگ‌یانگ

    دنیای اقتصاد: ولادیمیر وی.پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه دیروز برای دیدار با رهبر کره‌شمالی، کیم جونگ اون به این کشور سفر کرد. این دومین دیدار آنها در ۹ماه گذشته است؛ زیرا دو کشور روابط نظامی خود را گسترش داده‌اند و کره‌شمالی با ارائه تسلیحات به مسکو، در پی تقویت رابطه با روس‌ها است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، پوتین، آخرین بار در سال۲۰۰۰ به کره‌شمالی سفر کرد؛ زمانی که اولین رهبر روسیه یا شوروی بود که از این کشور دیدن کرد. سفر این هفته که از روز سه‌شنبه آغاز شده است، اهمیت استراتژیک فزاینده کره‌شمالی برای پوتین، به‌ویژه توانایی این کشور در تامین سلاح‌های متعارف مورد نیاز برای جنگ در اوکراین را برجسته می‌کند. کیم سپتامبر گذشته در خاور دور روسیه با پوتین دیدار کرد و دوره جدیدی از روابط بین دو کشور را آغاز کرد. برای کیم، این لحظه نادری بود که کشورش، به‌عنوان متحد مورد توجه قرار می‌گرفت. کره‌شمالی اصلا در غرب محبوب نیست و این اتحاد می‌تواند برای آنها قابل توجه باشد. برای روسیه هم این تقویت روابط با کشوری است که مهمات بسیار مورد نیاز آنها را برای جنگ در اوکراین فراهم می‌کند.
  • نمره مجلس به قانون خودرو

    دنیای اقتصاد-گروه خودرو: حواشی قانون ساماندهی صنعت خودرو تمامی ندارد. قانونی که پیش از تصویب نمایندگان مجلس به عنوان طرح «ساماندهی بازار خودرو» آن هم از سوی کمیسیون اصل ۹۰، ارائه شد. اعضای کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس نهم، همزمان با توقف واردات خودرو (به دلیل تشدید تحریم‌ها) در دولت دهم، طرحی برای آزادسازی واردات و کاهش تعرفه‌ها را به صحن علنی مجلس بردند حال آنکه این طرح در نهایت برای بررسی بیشتر به کمیسیون صنایع ارسال شد. طرح جنجالی کمیسیون اصل ۹۰ حتی به مدت ۶ماه مسکوت بود. در نهایت اینکه با انتقال این طرح به کمیسیون صنایع، ماهیت آن نیز تغییر و کلا هویتی جدید برای آن تعریف شد، هویتی که بیشتر تمایل به حمایت از تولید داخل داشت.
  • بی‏‏‌رمقی سیمانی‌ها با آغاز خاموشی‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد-نسیم نوحه‏‏‌خوان: میزان معاملات انواع سیمان تحت‌تاثیر آغاز خاموشی‌‌‌ها در واحدهای تولیدی طی چند هفته اخیر با روند نزولی مواجه شد، این در حالی است که در دو فصل بهار و تابستان با آغاز ساخت‌وساز مسکن باید معاملات پررونق باشند. طبق روال سال‌های گذشته، با آغاز فصل گرما میزان تقاضا برای سیمان به علت اوج‌‌‌گیری ساخت‌‌‌وساز مسکن افزایش می‌‌‌یافت و به این ترتیب قیمت پایه برای این مصالح ساختمانی به صورت رقابتی افزایشی می‌‌‌شد. اما امسال برخلاف جریان سال‌های گذشته، از ابتدای خردادماه میزان عرضه و معاملات در مسیر کاهشی قرار گرفته است.
  • جادوی تخیل در تبلیغات شرکت‌ها

    با ظهور ایده‌‌‌های جسورانه‌‌‌تر و پیشرفت‌‌‌های فناوری، برندها در حال افزایش کیفیت بازاریابی و بالا بردن استانداردهای آن هستند. اما همچنان این سوال به قوت خود باقی است که چه چیزی باعث می‌شود یک کمپین تبلیغاتی یا بازاریابی مردم را سرجایشان خشک و توجهشان را جلب کند؟ یک ایده بزرگ درخشان و اجرای عالی ضروری است، اما استراتژی خلاقی که بر پایه بینش درست از مخاطب بنا شده باشد هم به همان اندازه اهمیت دارد. بدون این استراتژی صرفا امیدوارید ایده‌‌‌تان جواب بدهد، در صورتی که آگاهی چیز دیگری است.
  • رکورد تاریخی انیمیشن محبوب

    دنیای اقتصاد: حتما انیمیشن Inside Out را می‌شناسید. انیمیشنی که البته هیچ‌گاه ترجمه درست، جذاب و مناسبی از نامش در فارسی ارائه نشد اما برخی آن را درون-بیرون نامیدند. این انیمیشن حدود ۱۰ سال پیش، یعنی در سال ۲۰۱۵، منتشر و با استقبال چشمگیر و غیرمنتظره‌ای روبه‌رو شد. بسیاری از شهروندان ایرانی نیز از همان سال نمایش این انیمیشن، مخاطبان پروپاقرص آن شدند و دی‌وی‌دی‌های آن خانه‌به‌خانه و دست‌به‌دست چرخید. برخی حتی از آن به عنوان یک اثر آموزشی و تربیتی استفاده کردند. حالا سری دوم این انیمیشن تولید و اکران شده و توانسته با پشتوانه سری نخست خودش، رکورد تاریخی افتتاحیه انیمیشن‌ها را بشکند.
  • سربازان پولی پوتین

    دنیای‌اقتصاد: نیروهای روسیه نبردهای خونینی را در سرزمین‌های اشغال‌کرده اوکراین به راه انداخته‌اند. مسکو این دستاوردها را از طریق طیف وسیعی از سربازان به چنگ آورده است؛ از سربازان عادی گرفته تا محکومان به زندان و یک اردوگاه جنگی آموزشی در چچن. برخی برای پول می‌پیوندند، برخی دیگر برای فرار از مشقت‌های روزمره. اما همیشه روی مثبت وجود دارد؛ چه بسا خداحافظی‌های اشک‌آلودِ بدون بازگشت هم وجود داشته باشد.
  • ۶ ویژگی ساکن جدید پاستور

    دنیای اقتصاد-گروه خبر: امروز کشور با مشکلات متعددی مواجه است و این مشکلات از جهات مختلفی قابل ارزیابی است. یکی از مهم‌ترین مشکلات کشور، در حوزه اقتصاد است و بر این اساس رئیس‌جمهور آینده باید برای حل این مشکلات راهکار و برنامه مشخصی داشته باشد. در حال حاضر به ویژه در حوزه اقتصاد و رفع ناترازی‌ها به جراحی‌‌های سخت نیاز داریم. برخی از این مشکلات اقتصادی، بی‌ارتباط با سیاست خارجی نیست و این موضوع می‌طلبد که رئیس‌جمهور آینده برای ارتباط بهتر با کشورهای منطقه و جهان برنامه داشته باشد. سه نماینده مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» بر لزوم ارائه برنامه در حوزه اقتصاد از سوی رئیس‌جمهور آینده تاکید کردند. ابوالفضل ظهره‌وند، نماینده تهران بر لزوم داشتن دانش، بینش و تجربه حداقلی در حوزه اقتصاد و روابط بین‌المللی از سوی رئیس‌جمهور آینده تاکید کرد؛ احمد راستینه اما گفت که باید مبارزه با فساد از سوی رئیس‌جمهور آینده مورد توجه قرار گیرد. از سوی دیگر جبار کوچکی‌نژاد بر لزوم داشتن برنامه برای استفاده از سرمایه بخش خصوصی تاکید دارد.
  • فهرست خاموشی صنایع در تابستان

    دنیای اقتصاد-زینب طاری: تابستان ۱۴۰۳ برای مشترکان بخش صنعتی همواره چالش‌‌‌آفرین بوده چرا که ناترازی ۱۰ تا ۱۵‌هزار مگاواتی برق گریبان صنایع را می‌گیرد؛ امسال هم دولت برنامه‌‌‌ای برای صنایع مختلف تدوین کرده و محدودیت‌ها را در سه گروه شرکت‌های کوچک، شهرک‌‌‌های صنعتی و شرکت‌های انرژی‌بر اعمال می‌کند که بر این اساس صنایع انرژی‌بر بیش از همه محدودیت‌ها و خاموشی را تجربه می‌کنند. واحدهای صنفی کوچک طبق اظهارات مسوولان وزارت نیرو مشمول برنامه‌‌‌های محدودیت نمی‌‌‌شوند و در این میان شهرک‌‌‌های صنعتی نیز یک روز در هفته خاموشی را تجربه می‌کنند. وزارت نیرو اگرچه برنامه‌‌‌های مدیریت مصرف و خاموشی را برای صنایع اجرایی می‌کند، اما سعی کرده با ابزارهای تشویقی بخش مشترکان مردمی‌‌‌ را به کاهش مصرف ترغیب کند و همزمان با تغییر ساعات ادارات برای صرفه‌‌‌جویی ۱۵۰۰ مگاواتی، کاهش مصرف برق ۱۵ درصدی را هم در این بخش رقم بزند. برای اطلاع‌‌‌رسانی به صنایع و سایر مشترکان برق، مدیرعامل توانیر در نشستی مطبوعاتی به تشریح برنامه‌‌‌های مدیریت برق در تابستان پرداخت که مشروح آن از نظر مخاطبان می‌‌‌گذرد.
  • چالش‌های ارزی بخش خصوصی

    دنیا اقتصاد: یکصدودومین جلسه شورای گفت‌‌‌‌و‌‌‌‌گوی دولت و بخش‌‌‌‌خصوصی استان تهران با حضور نمایندگان دولت و تشکل‌های بخش‌خصوصی در محل اتاق بازرگانی تهران برگزار شد. در این نشست که مشاور عالی و دستیار ویژه وزیر صمت نیز حضور داشتند، دستورالعمل ثبت‌‌‌‌سفارش‌‌‌‌ها، تخصیص و تامین ارز واحدهای تولیدی و همچنین دستورالعمل افزایش صادرات غیرنفتی مورد نقد و بررسی قرارگرفت و نمایندگان بخش‌‌‌‌خصوصی حاضر در این نشست، با طرح ابهامات خود از این دو دستورالعمل، راه‌‌‌‌حل‌‌‌‌های پیشنهادی بخش‌‌‌‌خصوصی را نیز مطرح کردند.
  • جویندگان گنج علیه میراث

    دنیای اقتصاد: تخریب آثار تاریخی و باستانی و محیط‌زیست به بهانه جست‌وجوی گنج پدیده تازه‌‌‌ای نیست و منحصر به یک یا دو کشور نمی‌شود. در ایران بسیاری با آرزوی یافتن سکه‌‌‌های طلا و سایر اشیای باستانی به جان قلعه‌‌‌ها، ‌‌‌ تپه‌‌‌ها و گورستان‌های باستانی می‌افتند. آنها هم به میراث و ابنیه تاریخی صدمه می‌‌‌زنند و هم طبیعت را با حفر گودال‌‌‌های متعدد از بین می‌‌‌برند. در سایر کشورها هم اوضاع بهتر نیست و جویندگان گنج علیه میراث مشارکت فعالانه‌‌‌ای دارند.
  • کاهش نرخ بهره آمریکا در سپتامبر

    دنیای اقتصاد-گروه پول و ارز: پس از سیگنال جرمی پاول به بازارها مبنی بر کاهش مرتبه و میزان نرخ بهره در ادامه سال ۲۰۲۴ و به دنبال آن ناامیدی سرمایه‌گذاران و معامله‌گران از آغاز سیاست‌های انبساطی، طلای جهانی نخستین روز از روند معاملاتی خود در روز گذشته را در محدوده قرمز آغاز کرد. در راستای این موضوع نیل کشکاری یکی از اعضای فدرال رزرو اظهار کرد: «کاهش نرخ بهره در ماه سپتامبر قطعی خواهد بود.»
  • چگونه بهترین مرزگذاری را داشته باشیم؟

    نویسنده: Janice Omadeke مترجم: منا اختیاری
    در یکی از رخدادهای شبکه‏‌سازی اخیر، با متخصص جوانی آشنا شدم که در پنج سال اول فعالیت حرفه‏‌ای خود بود (نامش را بگذاریم آنا). او در حال جمع‏‌آوری شورای راهنمایانش بود و یکی از این راهنماها نگرانش کرده بود؛ چون وقتی آنا توصیه او را بلافاصله به کار نمی‏‌گرفت و راه پیشنهادی او را نمی‏‌رفت، ناراحت می‏‌شد. نگران‏‌کننده‏‌تر از آن این بود که علاقه داشت درباره مسائل شخصی آنا هم اظهارنظر کند؛ درباره چیزهایی همچون برنامه‏‌ریزی آنا برای خانواده‏‌ای که می‏‌خواست در آینده داشته باشد. این موضوع هنوز برای خود آنا معلوم نبود و احساس می‏‌کرد به هدف فعلی‏‌اش برای به دست آوردن سمتی در بخش فروش یک شرکت بزرگ فناوری، ربطی ندارد. آنا این راهنمایش را دوست داشت. اما تمرکز او روی زندگی شخصی‏‌اش اذیتش می‏‌کرد و نمی‏‌دانست چگونه باید این موضوع را مطرح کند.
  • ناترازی در چشم‌انداز دو رقیب

    دنیای اقتصاد-کامران کرمی: گروه بین‌‌‌المللی بحران در گزارشی با تبیین چشم‌‌‌انداز احیای روابط دیپلماتیک ایران و عربستان سعودی به برداشت‌های متفاوت دو رقیب از روندها و فرآیندهای این توافق می‌پردازد و می‌‌‌نویسد: برای تهران، احیای روابط دیپلماتیک با عربستان سعودی چندین مولفه را در بر می‌گیرد. اول؛ دولت سیزدهم متاثر از ماه‌ها ناآرامی در سال ۱۴۰۱، تلاش کرد تا حد امکان بسیاری از جبهه‌های خارجی را آرام کند. تنش‌زدایی با عربستان سعودی پس از هفت سال خصومت، دستاورد مهم این استراتژی بود و احتمالا همچنان در دستور کار جانشین شهید رئیسی قرار دارد. این پیشرفت، همراه با الحاق به سازمان همکاری شانگهای و بریکس در سال ۲۰۲۳، به تهران کمک کرد تا انزوای بین‌المللی خود را پس از شکست در بازگرداندن توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ کاهش دهد و جبران کند. ایران همچنین امیدوار است که احیای روابط با عربستان روابط با سایر کشورهای عربی خلیج فارس را تقویت کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر