شماره روزنامه ۶۰۳۴
|

  • سربازان پولی پوتین

    دنیای‌اقتصاد: نیروهای روسیه نبردهای خونینی را در سرزمین‌های اشغال‌کرده اوکراین به راه انداخته‌اند. مسکو این دستاوردها را از طریق طیف وسیعی از سربازان به چنگ آورده است؛ از سربازان عادی گرفته تا محکومان به زندان و یک اردوگاه جنگی آموزشی در چچن. برخی برای پول می‌پیوندند، برخی دیگر برای فرار از مشقت‌های روزمره. اما همیشه روی مثبت وجود دارد؛ چه بسا خداحافظی‌های اشک‌آلودِ بدون بازگشت هم وجود داشته باشد.
  • ۶ ویژگی ساکن جدید پاستور

    دنیای اقتصاد-گروه خبر: امروز کشور با مشکلات متعددی مواجه است و این مشکلات از جهات مختلفی قابل ارزیابی است. یکی از مهم‌ترین مشکلات کشور، در حوزه اقتصاد است و بر این اساس رئیس‌جمهور آینده باید برای حل این مشکلات راهکار و برنامه مشخصی داشته باشد. در حال حاضر به ویژه در حوزه اقتصاد و رفع ناترازی‌ها به جراحی‌‌های سخت نیاز داریم. برخی از این مشکلات اقتصادی، بی‌ارتباط با سیاست خارجی نیست و این موضوع می‌طلبد که رئیس‌جمهور آینده برای ارتباط بهتر با کشورهای منطقه و جهان برنامه داشته باشد. سه نماینده مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» بر لزوم ارائه برنامه در حوزه اقتصاد از سوی رئیس‌جمهور آینده تاکید کردند. ابوالفضل ظهره‌وند، نماینده تهران بر لزوم داشتن دانش، بینش و تجربه حداقلی در حوزه اقتصاد و روابط بین‌المللی از سوی رئیس‌جمهور آینده تاکید کرد؛ احمد راستینه اما گفت که باید مبارزه با فساد از سوی رئیس‌جمهور آینده مورد توجه قرار گیرد. از سوی دیگر جبار کوچکی‌نژاد بر لزوم داشتن برنامه برای استفاده از سرمایه بخش خصوصی تاکید دارد.
  • فهرست خاموشی صنایع در تابستان

    دنیای اقتصاد-زینب طاری: تابستان ۱۴۰۳ برای مشترکان بخش صنعتی همواره چالش‌‌‌آفرین بوده چرا که ناترازی ۱۰ تا ۱۵‌هزار مگاواتی برق گریبان صنایع را می‌گیرد؛ امسال هم دولت برنامه‌‌‌ای برای صنایع مختلف تدوین کرده و محدودیت‌ها را در سه گروه شرکت‌های کوچک، شهرک‌‌‌های صنعتی و شرکت‌های انرژی‌بر اعمال می‌کند که بر این اساس صنایع انرژی‌بر بیش از همه محدودیت‌ها و خاموشی را تجربه می‌کنند. واحدهای صنفی کوچک طبق اظهارات مسوولان وزارت نیرو مشمول برنامه‌‌‌های محدودیت نمی‌‌‌شوند و در این میان شهرک‌‌‌های صنعتی نیز یک روز در هفته خاموشی را تجربه می‌کنند. وزارت نیرو اگرچه برنامه‌‌‌های مدیریت مصرف و خاموشی را برای صنایع اجرایی می‌کند، اما سعی کرده با ابزارهای تشویقی بخش مشترکان مردمی‌‌‌ را به کاهش مصرف ترغیب کند و همزمان با تغییر ساعات ادارات برای صرفه‌‌‌جویی ۱۵۰۰ مگاواتی، کاهش مصرف برق ۱۵ درصدی را هم در این بخش رقم بزند. برای اطلاع‌‌‌رسانی به صنایع و سایر مشترکان برق، مدیرعامل توانیر در نشستی مطبوعاتی به تشریح برنامه‌‌‌های مدیریت برق در تابستان پرداخت که مشروح آن از نظر مخاطبان می‌‌‌گذرد.
  • چالش‌های ارزی بخش خصوصی

    دنیا اقتصاد: یکصدودومین جلسه شورای گفت‌‌‌‌و‌‌‌‌گوی دولت و بخش‌‌‌‌خصوصی استان تهران با حضور نمایندگان دولت و تشکل‌های بخش‌خصوصی در محل اتاق بازرگانی تهران برگزار شد. در این نشست که مشاور عالی و دستیار ویژه وزیر صمت نیز حضور داشتند، دستورالعمل ثبت‌‌‌‌سفارش‌‌‌‌ها، تخصیص و تامین ارز واحدهای تولیدی و همچنین دستورالعمل افزایش صادرات غیرنفتی مورد نقد و بررسی قرارگرفت و نمایندگان بخش‌‌‌‌خصوصی حاضر در این نشست، با طرح ابهامات خود از این دو دستورالعمل، راه‌‌‌‌حل‌‌‌‌های پیشنهادی بخش‌‌‌‌خصوصی را نیز مطرح کردند.
  • جویندگان گنج علیه میراث

    دنیای اقتصاد: تخریب آثار تاریخی و باستانی و محیط‌زیست به بهانه جست‌وجوی گنج پدیده تازه‌‌‌ای نیست و منحصر به یک یا دو کشور نمی‌شود. در ایران بسیاری با آرزوی یافتن سکه‌‌‌های طلا و سایر اشیای باستانی به جان قلعه‌‌‌ها، ‌‌‌ تپه‌‌‌ها و گورستان‌های باستانی می‌افتند. آنها هم به میراث و ابنیه تاریخی صدمه می‌‌‌زنند و هم طبیعت را با حفر گودال‌‌‌های متعدد از بین می‌‌‌برند. در سایر کشورها هم اوضاع بهتر نیست و جویندگان گنج علیه میراث مشارکت فعالانه‌‌‌ای دارند.
  • کاهش نرخ بهره آمریکا در سپتامبر

    دنیای اقتصاد-گروه پول و ارز: پس از سیگنال جرمی پاول به بازارها مبنی بر کاهش مرتبه و میزان نرخ بهره در ادامه سال ۲۰۲۴ و به دنبال آن ناامیدی سرمایه‌گذاران و معامله‌گران از آغاز سیاست‌های انبساطی، طلای جهانی نخستین روز از روند معاملاتی خود در روز گذشته را در محدوده قرمز آغاز کرد. در راستای این موضوع نیل کشکاری یکی از اعضای فدرال رزرو اظهار کرد: «کاهش نرخ بهره در ماه سپتامبر قطعی خواهد بود.»
  • چگونه بهترین مرزگذاری را داشته باشیم؟

    نویسنده: Janice Omadeke مترجم: منا اختیاری
    در یکی از رخدادهای شبکه‏‌سازی اخیر، با متخصص جوانی آشنا شدم که در پنج سال اول فعالیت حرفه‏‌ای خود بود (نامش را بگذاریم آنا). او در حال جمع‏‌آوری شورای راهنمایانش بود و یکی از این راهنماها نگرانش کرده بود؛ چون وقتی آنا توصیه او را بلافاصله به کار نمی‏‌گرفت و راه پیشنهادی او را نمی‏‌رفت، ناراحت می‏‌شد. نگران‏‌کننده‏‌تر از آن این بود که علاقه داشت درباره مسائل شخصی آنا هم اظهارنظر کند؛ درباره چیزهایی همچون برنامه‏‌ریزی آنا برای خانواده‏‌ای که می‏‌خواست در آینده داشته باشد. این موضوع هنوز برای خود آنا معلوم نبود و احساس می‏‌کرد به هدف فعلی‏‌اش برای به دست آوردن سمتی در بخش فروش یک شرکت بزرگ فناوری، ربطی ندارد. آنا این راهنمایش را دوست داشت. اما تمرکز او روی زندگی شخصی‏‌اش اذیتش می‏‌کرد و نمی‏‌دانست چگونه باید این موضوع را مطرح کند.
  • ناترازی در چشم‌انداز دو رقیب

    دنیای اقتصاد-کامران کرمی: گروه بین‌‌‌المللی بحران در گزارشی با تبیین چشم‌‌‌انداز احیای روابط دیپلماتیک ایران و عربستان سعودی به برداشت‌های متفاوت دو رقیب از روندها و فرآیندهای این توافق می‌پردازد و می‌‌‌نویسد: برای تهران، احیای روابط دیپلماتیک با عربستان سعودی چندین مولفه را در بر می‌گیرد. اول؛ دولت سیزدهم متاثر از ماه‌ها ناآرامی در سال ۱۴۰۱، تلاش کرد تا حد امکان بسیاری از جبهه‌های خارجی را آرام کند. تنش‌زدایی با عربستان سعودی پس از هفت سال خصومت، دستاورد مهم این استراتژی بود و احتمالا همچنان در دستور کار جانشین شهید رئیسی قرار دارد. این پیشرفت، همراه با الحاق به سازمان همکاری شانگهای و بریکس در سال ۲۰۲۳، به تهران کمک کرد تا انزوای بین‌المللی خود را پس از شکست در بازگرداندن توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ کاهش دهد و جبران کند. ایران همچنین امیدوار است که احیای روابط با عربستان روابط با سایر کشورهای عربی خلیج فارس را تقویت کند.
  • بورس در انتظار مناظره‌های انتخاباتی

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: در جریان معاملات روز گذشته بورس تهران، شاخص کل افت ۰.۶۸ درصدی را تجربه کرد و نماگر هم‌وزن نیز با افت ۰.۴۹ درصدی همراه شد. ارزش معاملات خرد بازار سهام که شامل سهام و حق‌تقدم می‌شود، در روز گذشته رقم ۳‌هزار و ۲۱۹ میلیارد تومان را ثبت کرد. همچنین روز گذشته، ۴۸۷ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. معاملات صندوق‌های اهرمی نیزدیروزبا تداوم صف فروش این صندوق‌ها همراه شد.
  • پشت پرده فعالیت ۳۷ خودروساز در ایران

    دنیای اقتصاد-گروه خودرو: وزیر صمت از فعالیت ۳۷ خودروساز در کشور انتقاد کرده است. بررسی‌هانیز نشان می‌دهد کشورهای صاحب‌نام در صنعت خودرو (به استثنای چین و ایالات متحده آمریکا) کمتر از ۱۰ خودروساز را در خود جای داده‌اند. حال سوالی که مطرح می‌شود این است که دلیل جذابیت تولید خودرو در کشور چیست که به فعالیت ۳۷ خودروساز در کشور منجر شده و از سوی دیگر بسیاری از فعالان در صنایع دیگر از جمله صنعت مواد غذایی هم علاقه‌مند به احداث خط تولید خودرو شده‌اند؟
  • تورم پیش‌نگر در حال صعود؟

    دنیای اقتصاد: آمارهای اعلامی مرکز آمار ایران از تورم تولیدکننده در بخش صنعت نشان می‌دهد تورم نقطه به نقطه این بخش در اردیبهشت ماه به ۲۲.۹درصد رسیده است که حکایت از افزایش ۳.۹واحد درصدی این متغیر در مقایسه با ماه قبل دارد. همچنین تورم نقطه به نقطه تولیدکننده بخش معدن در اردیبهشت‌ماه به ۱۹.۷درصد رسیده است. این متغیر در مقایسه با ماه گذشته با افزایش ۱.۹واحد درصدی روبه‌رو بوده است. به نظر می‌رسد روند نزولی تورم تولیدکننده که در میان کارشناسان اقتصادی به تورم پیش‌نگر مشهور است، متوقف شده و این متغیر کلیدی روندی صعودی به خود گرفته است.
  • سیاست صنعتی و مساله اجرا

    دنیای اقتصاد-امیررضا انگجی: سیاست‌های صنعتی در دولت آینده باید بیشتر بر حل شکست در زمینه اجرای قراردادها در حوزه‌هایی مانند یادگیری از طریق انجام متمرکز شود. از آنجا که این حوزه نیازمند نظارت و سنجش بیشتری است، گاهی اوقات شرکت‌های خصوصی و سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی از سرمایه‌گذاری کافی در این حوزه اجتناب می‌کنند، بنابراین اتخاذ سیاست‌های صنعتی که هم یادگیری صنعتی را تشویق کند و هم اجباری معتبر برای دریافت‌کنندگان این سیاست‌ها فراهم کند، از اهمیت اساسی برخوردار است.
  • تراژدی کلاسیک حداقل دستمزد

    دنیای اقتصاد-مهران خسرو‌زاده: سپتامبر سال گذشته میلادی بود که گوین نیوسام، فرماندار کالیفرنیا با امضای قانونی تحت عنوان «فرمان مسوولیت فست‌فودهای زنجیره‌ای» اعلام کرد که از ابتدای ماه آوریل سال۲۰۲۴ حداقل دستمزد افراد شاغل در فست‌فودهای زنجیره‌ای به ۲۰دلار در ساعت می‌رسد. حال با گذشت بیش از دو ماه از اجرای این قانون، واکنش کسب‌وکارها بار دیگر یکی از موضوعات کلاسیک اقتصادی را مورد توجه قرار داده است. بر این اساس، خبر تعدیل ۱۲۸۰نفر از پیک‌‌های پیتزا هات، فست‌فود شناخته‌شده آمریکایی، در کنار سایر گزارش‌ها از تعدیل نیرو انتقادات زیادی را متوجه قانون‌گذاران کالیفرنیایی کرده است.
  • پایان ممنوع‌التصویری سـازها در سـیما؟

    دنیای اقتصاد: ظهر دیروز سند ملی موسیقی که بهمن‌ماه سال گذشته تصویب و ابلاغ شده بود، با حضور جمعی از مسوولان وزارت فرهنگ و شماری از هنرمندان موسیقی رونمایی شد؛ سندی که واکنش‌های بسیاری در پی داشته و به‌رغم نقدهای تندوتیز برخی کارشناسان، گفته می‌شود به دوران ممنوعیت نمایش سازها در قاب صداوسیما پایان خواهد داد.
  • پاسخ مدیریت‌شده ایران به قطعنامه آژانس

    دنیای اقتصاد: یک هفته پس از تصویب قطعنامه‌‌‌ای که شورای حکام آژانس در انتقاد از عدم‌همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تصویب رساند، دیده‌بان هسته‌‌‌ای سازمان ملل روز پنج‌شنبه ادعا کرد: ایران در حال گسترش بیشتر ظرفیت‌‌‌های هسته‌‌‌ای خود است. در گزارش محرمانه آژانس اتمی که روز پنج‌‌‌شنبه به کشورهای عضو ارسال شده آمده است: «در تاریخ ۹ و ۱۰ ژوئن، ایران از قصد خود مبنی بر نصب هشت آبشار سانتریفیوژ IR-۶ طی سه تا چهار هفته آتی در نیروگاه غنی‌‌‌سازی سوخت فردو خبر داد.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر