شماره روزنامه ۵۹۹۹
|

  • پهپاد جدید ایران؛ «هیرو» یا «لانست»؟

    دنیای اقتصاد: «ایران از یک پهپاد مشابه نمونه روسی رونمایی کرده، اما این به این معنا نیست که مسکو فناوری تولید پهپاد مشترک با تهران دارد.» پل ایدون تحلیلگر ارشد سیاست و تاریخ خاورمیانه ۲۹ آوریل در مجله فوربس نوشت: رسانه‌‌‌های ایرانی با اشاره به شباهت خفیف پهپاد ایرانی به پهپاد لانست روسیه، که از زمان ورود به خدمت در سال ۲۰۲۰ در سوریه و اوکراین مورد استفاده قرار گرفته است، هفته گذشته از ساخت یک مهمات سرگردان جدید - که در فضای عمومی به عنوان پهپادهای انتحاری یا کامیکاز شناخته می‌شود- خبر دادند.
  • طرح ترافیک چگونه تغییر می‏‏‌کند؟

    معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، جزئیات اجرای طرح ترافیک جدید از سال ۱۴۰۴ را اعلام کرد.‌ محسن هرمزی، در گفت‌وگو با اکو‌‌‌ایران، گفت: جزئیات و چگونگی طرح ترافیک تهران و ضرورت‌‌‌های این موضوع و تغییراتی که باید از سال‌‌‌های قبل در این زمینه انجام می‌‌‌شد، در دوره فعلی مدیریت شهری تهران مورد توجه قرار گرفت. در این زمینه مطابق با تکالیفی که احساس می‌‌‌شد وارد عمل شدیم، مشاور و سازمان ترافیکی تهران نیز به کار گرفته شده وفعال شدند و نه تنها موضوع طرح ترافیک که بحث برقی شدن ناوگان حمل و نقلی و خودروهای برقی نیز مورد بررسی قرار گرفته و در دستور کار قرار گرفت.
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران

    دنیای اقتصاد: خودروسازی ایران به دلایل مختلف، به‌خصوص تحریم و محیط نه‌چندان امن کشور برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی (به ویژه در بخش خارجی)، از مسیر توسعه جهانی این صنعت دور شده و این در حالی است که تجربه کشورهای مختلف نشان می‌دهد بدون ارتباطات بین‌المللی نمی‌توان صنعتی مانند خودرو را توسعه داد.یکی از این تجربه‌ها به برزیل مربوط می‌شود، کشوری که از آن با نام اقتصادی نوظهور یاد می‌کنند و خودروسازی یکی از پنج صنعت اصلی‌اش به شمار می‌رود. برزیل پس از آزمون‌و‌خطاهای مختلف، از جمله ممنوعیت واردات و ایجاد دیوار تعرفه، حالا به کشوری تبدیل شده که از برندهای خودرویی مختلف دنیا میزبانی می‌کند و بازاری رقابتی را به خود می‌بیند؛ چیزی دقیقا عکس آنچه در صنعت و بازار خودروی ایران به چشم می‌آید.
  • آغاز اماواگرها برای ادامه «نون خ»

    دنیای اقتصاد: «نون خ» در‌گیر چالش‌هایی جدی شده است؟ به نظر می‌رسد اختلاف‌نظرها بر سر ساخت این سریال بالا گرفته است. سعید ‌آقاخانی، کارگردان و بازیگر اصلی این سریال، چندی پیش خبر داد که «نون خ» ادامه نخواهد داشت، این در حالی است که مهدی فرجی تهیه‌کننده در گفت‌وگویی که روز گذشته با رسانه‌ها داشت، ساخت سری جدید این سریال را محتمل دانسته است. پیش از این نیز حرف‌وحدیث‌های بسیاری بر سر ساخت سری جدید سریال پایتخت مطرح شده بود. به نظر می‌رسد علاوه بر اختلاف‌نظرهای مالی، برخی بازیگران سریال‌ها نیز چندان مایل به ادامه یافتن سریال‌ها نیستند. گفته می‌شود تمایل به حضور در پروژه‌های جدید و عبور از سایه شخصیت‌های قصه از مهم‌ترین علل کاهش میل بازیگران «نون خ» به ادامه یافتن این سریال است. همچنین حرف‌و‌حدیث‌هایی از اختلاف تیم تولید بر سر ادامه سریال وجود دارد. گفته‌ می‌شود که گویا آقاخانی با توجه به سختی‌های کار، تمایل چندانی به ادامه کار ندارد. البته هیچ یک از این شنیده‌ها تایید و تکذیب نشده است.
  • تعریف شرکت‌ها از مسوولیت‌اجتماعی

    دنیای اقتصاد: پنل «رهبری مسوولانه» در رویداد «رونمایی از گزارش مدیران عامل» شرکت مشاوره مدیریت ایلیا، در روز سه‌‌‌‌‌‌‌‌‌شنبه چهارم اردیبهشت با عنوان «حرکت در جریان مخالف» برگزار شد. در این پنل که سیدبابک علوی، دانشیار دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف، گرداننده آن بود، آقایان حامد شفیع‌‌‌ها‌ مدیرعامل گروه فراطرح، محمد کریمی‌ مدیرعامل شرکت ماسترفوده، سید‌حسین هاشمی‌ مدیرعامل شرکت ریل سیر کوثر‌ و مسعود طباطبایی‌ مدیرعامل دیجی‌‌‌کالا حضور داشتند و در مورد مسوولیت‌‌‌های اجتماعی شرکت‌های خود گفت‌‌‌وگو کردند.
  • شراکت در اوج رقابت صنعتی

    اتاق بازرگانی مشترک آلمان و ژاپن سازمانی غیرانتفاعی است که در سال ۱۹۶۲ تاسیس شده است. هدف اصلی این اتاق بازرگانی دوجانبه، تسهیل بازرگانی و ارتباطات اقتصادی بین دو کشور است. اعضای این اتاق شامل شرکت‌ها، سازمان‌ها و تجار هر دو کشور هستند. اتاق بازرگانی مشترک آلمان و ژاپن با ایجاد فرصت‏‏‌های شبکه‏‏‌سازی و همکاری‏‏‌های تجاری و تبادل اطلاعات بازار، راهکارهای تجاری را در اختیار اعضای خود قرار می‌دهد. همچنین برگزاری رویدادها، کنفرانس‏‏‌ها و نشست‏‏‌های تجاری را برای اعضا تسهیل می‌کند تا فرصتی برای ایجاد ارتباطات و تبادل نظر در مورد مسائل مربوط به تجارت دوجانبه فراهم شود.
  • غفلت قوانین از فساد داده

    دنیای اقتصاد: مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی ابعاد مختلف فساد در داده‌های فضای مجازی، تجربیات جهانی و زمینه‌های شکل‌گیری آن را بررسی و پیشنهادهایی برای جلوگیری از فساد در زنجیره تامین این داده‌ها در کشور ارائه کرده است.
  • صحت‌سنجی تعطیلی طلافروشان

    دنیای اقتصاد: در روزهای اخیر برخی از رسانه‌ها از تعطیلی بازار طلا و اعتصاب فعالان این بازار خبر دادند. بررسی‌های خبرنگار «دنیای اقتصاد» حاکی از آن است که این تعطیلی‌ها نه به شکل چشم‌گیر اما به‌صورت موردی در بازار وجود دارد. نکته قابل توجه این است که برخی از افراد حاضر در بازار به‌رغم باز نگه داشتن بنگاه‌های خود مایل به فروش نیستند.
  • صف شکنی در بازار وام

    دنیای اقتصاد: تسهیلات خرد یکی از دغدغه‌های مهم سیاستگذاران بوده است. به‌رغم همه تلاش‌ها برای تسهیل روند اخذ این تسهیلات همچنان موانع بزرگی بر سر راه متقاضیان قرار دارد. به نظر می‌رسد بانک‌های قرض‌الحسنه توانایی بیشتری در گذر از این موانع داشته‌اند. ناگفته نماند که در سال‌های اخیر لندتک‌ها نیز نقش مهمی در تامین تسهیلات خرد افراد در زمینه کالا و خدمات ایفا کرده‌اند. براین اساس «دنیای‌اقتصاد» اعطای وام از طریق مسیرهای مختلف را مورد بررسی قرار داد.
  • تورم موضوعی اخلاقی است؟

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین ‏الملل: ادوارد پالمر تامپسون، مورخ برجسته مارکسیست، آشوب‌های گرسنگان انگلیسی در قرن هجدهم را مقاومت در مقابل سرمایه‌داری می‌دانست. او هنگام مطالعه ناآرامی‌های آن دوره که به دلیل کمبود غذا رخ می‌داد، اصطلاح «اقتصاد اخلاقی» را ابداع کرد. او معتقد بود انگیزه آشوبگران برای ایجاد اغتشاش تنها شکم‌های‌ خالی نبوده است، بلکه اعتقاد آنها به اینکه نانوایان، کشاورزان و آسیابداران به وظایف مرسوم خود، از جمله محدود کردن سود، فروش محلی و عدم احتکار غلات، عمل نکرده‌اند نیز دخیل بوده است.
  • زاویه نگاه چینی در تجارت

    دنیای اقتصاد: چین پس از تجربه چندین سال‌رشد با یک طرح بلندپروازانه تحت‌عنوان «ابتکار کمربند و راه» تلاش‌کرده تا نقش پررنگ‌تری در بازارهای جهانی ایفا کند. چین با ایجاد منافع مشترک با دیگر کشورها (به‌خصوص کشورهای با درآمد متوسط و کم‌درآمد) علاوه‌بر توسعه بازارهای خود منافع سیاسی کسب می‌کند. در مورد میزان موفقیت چین در اجرای طرح «ابتکار کمربند و راه» نظرات متفاوتی وجود دارد، اما عمده نظراتی که محققان به آن دسترسی دارند، از زاویه نگاه پژوهشگران غربی است. بیش از ۱۰‌سال پس از شروع به‌کار طرح «ابتکار کمربند و راه» مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران سندی منتشر کرده که توسط سیاستگذاران چینی در مورد این طرح بلندپروازانه تدوین شده‌است.
  • نقش‌آفرینی فناوری‌های نوین در افزایش قدرت آسیا

    دنیای‌اقتصاد- اصفهان: اجلاس دوروزه اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (ACD) با حضور روسا و نمایندگان اتاق‌های بازرگانی کشورهای آسیایی و اتاق‌های بازرگانی ایران روز دوشنبه به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان آغاز به‌کارکرد.
  • رفع ناترازی بنزین با ورود برقی‌ها

    دنیای‌اقتصاد: واردات و تولید خودروهای برقی در ایران، همچنان با مخالفت‌ها و حمایت‌ها و نظرات مثبت و منفی از سوی کارشناسان و دست‌اندرکاران صنعت خودرو روبه‌روست. هر چند توسعه این نوع خودروها با توجه به گستردگی آن در دیگر کشورها، ضرورتی است گریزناپذیر، اما نبود زیرساخت‌های استفاده از برقی‌ها، برخی از کارشناسان و دست‌اندرکاران صنعت خودرو را در صف منتقدان واردات و تولید برقی‌ها در ایران قرار داده است.
  • فرسودگی چگونه عادی می‌شود؟

    نویسنده: کندی وینس/ مترجم: منا اختیاری
    وقتی انسان به کرات در معرض چیزی قرار بگیرد، تقریبا نسبت به آن بی‏‏‌حس می‌شود. رخدادی که زمانی باعث شوک می‏‏‌شد، می‌تواند تبدیل به وضعیتی عادی شود و چیزی که زمانی هشداردهنده بود و زنگ خطر را به صدا درمی‏‏‌آورد می‌تواند در حد موضوعی که صرفا برایش شانه بالا می‏‏‌اندازیم بی‏‏‌اهمیت شود. من به عنوان یک محقق فرسودگی شغلی، گاهی اوقات از اینکه می‏‏‌بینم تا چه حد داریم نسبت به جدیت این سندروم در محیط کار بی‏‏‌حس می‏‏‌شویم، نگران می‏‏‌شوم. نه تنها تعداد افرادی که به فرسودگی شغلی مبتلا شده‌اند به بالاترین نرخ خود در تاریخ رسیده، بلکه شواهد اخیر نشان می‌دهد که حالا کارکنان در سنین کمتری دچار فرسودگی شغلی می‏‏‌شوند و در سنین پایین‏‏‌تر تاثیرش ناتوان‌کننده‏‏‌تر است.
  • ساخت‏‏‌وساز با تورم دستوری

    دنیای اقتصاد -هاجر شادمانی: متن قرارداد دوجانبه متولی مسکن با انبوه‏‏‌سازان برای ساخت مسکن دولتی، حاوی سه قفل قیمتی است. تعیین هزینه ساخت ناسازگار با واقعیت‏‏‌های بازار، ساخت‏‏‌وساز با تورم دستوری و در نظر گرفتن جریمه ناکارآمد برای کندسازی، این سه قفل قیمتی در متن قراردادهای انبوه‏‏‌سازان برای ساخت مسکن در طرح خانه‏‏‌سازی دولتی یا طرح ساخت یک میلیون مسکن در سال است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر