سال گذشته واگذاری زمین به ظرفیت احداث یک‌میلیون واحد مسکونی شهری صورت گرفت و برای احداث ۴۵۰‌‌هزار واحد آن تسهیلات بانکی تخصیص یافت. به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد محمد سعیدی‌کیا وزیر مسکن و شهرسازی دیروز در مراسم سالروز افتتاح حساب صد امام و تاسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ضمن بیان این مطلب اظهار کرد:‌ در سال‌های گذشته اجرای قانون استیجاری مسکن با عملکرد خوبی در بخش مسکن همراه بود، اما در حال حاضر با توجه به ازدواج سالانه حدود ۸۰۰‌هزار نفر که تا سال ۹۲ پیش‌بینی می‌شود به ۹۰۰‌هزار نفر برسد، عمر این برنامه به پایان رسیده است.

وی افزود: بر این اساس دولت برنامه‌های جدیدی را متناسب با تقاضاهای ایجاد شده در بخش مسکن پیگیری می‌کند و می‌توان به جلسات مستمر رییس جمهوری در روزهای دوشنبه هر هفته در رابطه با بخش مسکن اشاره کرد.

سعیدی‌کیا خاطرنشان کرد: با توجه به حجم بالای تقاضای واحد مسکونی نوسازی و بهسازی واحدهای شهری و روستایی حداقل باید سالانه ۳۰۰‌هزار واحد مسکونی روستایی و یک میلیون واحد مسکونی شهری احداث شود که وجود این تقاضا نیازمند تدارک برنامه‌های جدید از سوی دولت در بخش مسکن است.

وزیر مسکن تصریح کرد: دولت در قانون استیجاری برای کم‌درآمدها واحد مسکونی احداث می‌کرد، اما در حال حاضر برای حذف قیمت زمین از مسکن و خانه‌دار کردن اقشار کم درآمد دولت با تغییر مدل استیجاری اقدام به واگذاری زمین‌های ۹۹ ساله کرد به‌طوری که در این روش مردم وارد عرصه ساخت می‌شوند.

وی با اشاره به قانون جدید و تشکیل گروه‌های تعاونی و تدارک تسهیلات ساخت این زمین‌ها از خرداد ماه سال گذشته، گفت:‌ به استعداد ساخت حدود یک میلیون واحد مسکونی زمین تدارک دیده شد که این میزان در اختیار تعاونی‌ها قرار گرفت و در حال حاضر مراحل آماده‌سازی خود را سپری می‌کند. وی گفت:‌ در سال گذشته بالغ بر سه میلیون و ۷۰۰‌هزار متقاضی برای زمین‌های ۹۹ ساله ثبت نام کردند که از این تعداد یک میلیون و ۳۰۰‌هزار نفر واجد شرایط واگذاری زمین بودند که نیمی از آنها زمین‌های خود را دریافت کردند و بقیه آنها امسال زمین‌های خود را تحویل می‌گیرند.

در ادامه این مراسم تابش، رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز گفت:‌ راهکار رفع معضلات مسکن در تولید است، بنابراین امسال برای بخش عمران و احداث مسکن سال انقباضی نیست؛ بلکه باید بیشتر از گذشته به تولید مسکن و رفع کمبودها در این زمینه بپردازیم. وی گفت:‌ این مساله قیمت مسکن را کاهش می‌دهد؛ بنابراین در صورت تخصیص اعتبارات می‌توانیم ساخت مسکن شهری را از ۸۵‌هزار واحد به دو‌هزار واحد در سال افزایش دهیم. تابش در پایان خاطرنشان کرد: ‌این موفقیت در آینده نه چندان دور مشکلات بخش مسکن را مرتفع می‌کند.