شماره روزنامه ۶۰۲۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۳ دنیای اقتصاد

اخبار مدیران - روزنامه شماره ۵۹۰۳

  • تغییر ذهنیت مهم‌ترین راهکار سبز شدن شرکت‌ها

    مهدی نیکوئی
    جنبش پایداری بیش از همیشه شرکت‌های کوچک تا بزرگ را تحت فشار قرار داده است. جامعه خواهان توجه آنها به آثار زیست‏‏‌محیطی و اجتماعی فعالیت‏‏‌هایشان است. از آنها می‏‏‌خواهند که مسوولانه رفتار کنند و نقشی در بهبود شرایط زیست‏‏‌محیطی و اجتماعی محیط داشته باشند. سیاستگذاران نیز به سمت تشدید قوانین و مقررات دولتی می‏‏‌روند تا شرکت‌ها را وادار به اتخاذ رویکردهای سبزتر یا انسان‏‏‌دوستانه‏‏‌تر کنند. در دهه اخیر چند کشور از جمله هند، قوانین جدیدی در این رابطه وضع کرده‏‏‌اند و انتظار می‌رود که در سال‌های پیش‏‏‌رو هم شاهد تدوین مقررات جدید اقتصادی در دیگر کشورها باشیم. اما آنچه به نظر می‏‏‌رسد، نه ناکارآمد بودن، بلکه کم‏‏‌کارآمد بودن چنین فشارهای اجتماعی و دولتی بر شرکت‌هاست. با آنکه نمی‌توان و احتمالا نباید از چنین مطالباتی دست برداشت، موثرترین راهکار برای سبز شدن و مسوولانه رفتار کردن شرکت‌ها، تغییر ذهنیت‏‏‌ها و اصول کار آنهاست. پیشنهاد ما آن است که به جای تمرکز بر مدیریت منافع متضاد، به دنبال ایده‏‏‌هایی بدون تضاد منافع باشیم.
  • کوچینگ تیمی، راه‌حلی برای یک «نرمال بهتر»

    گردآوری و ترجمه: سیدمحمداعظمی‌نژاد - مریم میرصادقی info@infinitesch.com
    به‌نظر می‌رسد اکثر افراد با مزایای کوچینگ فردی آشنا هستند، اما تعداد کمی از ارزش ذاتی «کوچینگ تیمی» در سازمان‌ها اطلاع دارند. آیا قرار نیست تیم‌‌‌های رهبری سازمانی، عملکرد بالایی داشته باشند؟ اگر رهبران سازمان از نظر قابلیت‌‌‌ها یا رفتارهای رهبری سازمانی کمبود خاصی داشته باشند، آیا کوچینگ فردی به تنهایی کارآیی خواهد داشت؟
  • انقلابی در سرنوشت پسماند باتری‌‌‌ها

    مترجم: مریم مرادخانی
    «وقتی ۸ ساله بودم، به خانه مادربزرگم در شهر ویجیاوادا در ایالت آندرا پرادش رفتیم. خانه آنها نزدیک رودخانه کریشنا بود. در آنجا، دیدم که مردم زباله‌‌‌ها و ضایعات پلاستیکی خود را به رودخانه می‌‌‌اندازند. در همان لحظه، فعال محیط زیست درونم بیرون آمد و از آن زمان به بعد، دائما به این فکر می‌‌‌کردم که چه کار باید کرد.» اینها صحبت‌‌‌های «شری نیهال تامانا» است. فعال محیط زیست و کارآفرین ۱۴ ساله هندی‌تبار. او بنیان‌‌‌گذار یک سازمان غیرانتفاعی به نام «ریسایکل مای بتری» (Recycle My Battery) است، به معنای «باتری‌‌‌هایم را بازیافت کن». او از کودکی، دوست داشت درباره جهان و طبیعت اطلاعات کسب کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر