شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۱۷ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۵۹۱۷

  • ردپای اقتصاد دولتی در بحران‌های محیط‌زیستی

    دکتر رویا خوش نویس
    دنیای اقتصاد-رویا خوشنویس: پیوند دو مفهوم «اقتصاد» و «منابع طبیعی» در ایران، شبیه پیوند دو انسان یا دو دوست است که هر دو مشکلات فراوانی دارند و دردهایشان دلیل پیوندشان شده است. هر‌کدام از این دو آنقدر آسیب‌دیده هستند که در این پیوند، بیم آن می‌رود که درد هر کدام باعث از پای درآمدن دیگری شود. سروش کیانی قلعه‌سرد در کتاب «اقتصاد منابع طبیعی و محیط‌زیست در ایران» این دو مفهوم را در کنار هم قرار داده است. این کتاب در مورد چگونگی تامین و نگهداشت آب، به عنوان جدی‌ترین مساله امروز بسیاری از کشورهای جهان، از جمله ایران است. کشوری که در منطقه‌ای با اقلیم آبی ناپایدار واقع شده است.
  • اژدها دوباره جان می‌گیرد

    دنیای اقتصاد: در سال ۲۰۲۳ تقریبا تمام چینی‌ها به سینما رفته‌اند و رکورد فروش به ۷.۷میلیارد دلار رسیده؛ اما جالب است بدانید که هنوز آثار کرونا تمام و کمال از بین نرفته و دست‌کم اقتصاد سینما در این کشور ۱۴.۵درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ یعنی سال شروع کروناست. در سال ۲۰۱۷ سینماهای چین ۸.۴میلیارد دلار فروش داشتند. در سال ۲۰۱۸ این رقم به ۸.۸میلیارد دلار رسید و در سال ۲۰۱۹ فروش سینماهای این کشور در آستانه ۹میلیارد دلار ثابت ماند. در واقع اگر کرونا نبود، فروش کل سینماها در چین امسال می‌توانست رکورد ۱۰میلیارد دلاری را رد کند. جالب است بدانید که سینماهای آمریکا در سال ۲۰۲۳ کمی بیش از ۹میلیارد دلار فروش داشته‌اند. یعنی حدود ۱.۵میلیارد دلار بیشتر از بازار سینمای چین!
  • افزایش ۳۳درصدی قیمت کتاب در یک سال

    دنیای اقتصاد: میانگین قیمت کتاب‌ها در آذرماه امسال نسبت به زمان مشابه در سال گذشته ۳۳درصد رشد داشته است. بنابر آمار منتشرشده خانه کتاب و ادبیات ایران، میانگین بهای کتاب امسال یک‌میلیون و ۴۷۵هزار ریال محاسبه شده است در‌حالی‌که بهای آن سال گذشته یک‌میلیون و ۱۰۶هزار ریال بوده است. بر اساس این گزارش، میانگین شمارگان کتاب در آذرماه سال جاری ۹۹۹ نسخه بوده و این عدد در مدت مشابه سال ۱۴۰۱ حدود یک‌هزار و ۱۰۸ عنوان بوده است که حدود ۱۰درصد کاهش را نشان می‌دهد. همچنین آمار و درصد تغییر تعداد کتاب‌های ماه آذر ۱۴۰۲ نسبت به زمان مشابه در سال ۱۴۰۱ نیز نشان می‌دهد که بیشترین افزایش در رده‌های فلسفه و روان‌شناسی به میزان ۳۹درصد، کودک و نوجوان به میزان ۳۰درصد و بعد موضوعات کمک‌درسی و آموزشی ۱۶درصد است.
  • نمایش رایگان مستند «یک اصفهانی در کادر» در موزه سینما

    دنیای اقتصاد: فیلم مستند «یک اصفهانی در کادر» به روایت فرید صلواتی دوشنبه هجدهم دی‌ماه در موزه سینما نمایش داده می‌شود. پس از نمایش این مستند که درباره اکبر اصفهانی، بازیگر و عکاس پیشکسوت سینماست، آیین نکوداشت او نیز به پاس تلاش‌هایش در ثبت تصاویر خاطره‌انگیز و نقش‌آفرینی‌های این هنرمند برپا خواهد شد. اکبر اصفهانی در فیلم‌هایی همچون لانه عقاب‌ها، عملیات کرکوک، آخرین خون، ساده‌لوح، گریز، ضربه آخر، چشم شیطان و گارد ویژه نقش‌آفرینی داشته است. علاقه‌مندان برای حضور در این مراسم که برای عموم آزاد و رایگان است، می‌توانند ساعت ۱۶ دوشنبه هجدهم دی‌ماه به سالن فردوس موزه سینما مراجعه کنند.
  • اجرای نمایش «قورباغه و غریبه» در کانون

    دنیای اقتصاد: نمایش «قورباغه و غریبه» به کارگردانی زهرا ناظری از سه‌شنبه ۱۹ دی در مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روی صحنه می‌رود. در خلاصه داستان این نمایش که برای کودکان و نوجوانان ساخته شده، آمده است: «شبی از شب‌ها، موش جهانگرد و ماجراجو، بی‌خبر از اتفاق‌هایی که در انتظارش است، وارد جنگل می‌شود؛ جنگلی که پر از حیوانات مختلف است. خرس، اردک و قورباغه اولین کسانی هستند که از آمدن او به جنگل باخبر می‌شوند و...» نمایش «قورباغه و غریبه» در بخش‌های عروسک‌سازی، آهنگسازی، کارگردانی و طراحی صحنه نامزد بهترین اثر از نوزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی شد و در پایان برای بهترین طراحی صحنه انتخاب شد. علاقه‌مندان برای تماشای این نمایش تا پایان بهمن فرصت دارند هر روز ساعت ۱۸ به مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در بوستان لاله مراجعه کنند.
  • حراج تنها نقاشی گروه بیتلز

    دنیای اقتصاد: پس از کشف یک نقاشی مشخص شد که اعضای گروه موسیقی «بیتلز» آن را خلق کرده‌اند. حال این اثر قرار است در حراج کریستیز نیویورک برای فروش گذاشته شود. ماجرا از این قرار است که گروه «بیتلز» شامل جان لنون، پل مک کارتنی، جرج هریسون و رینگو استار، در اوج شهرت، در میانه توری بودند و قرار بود طی آن، پنج برنامه را در عرض سه روز در میدان مشهور «نیپون»، شهر بودوکان واقع در کشور ژاپن اجرا کنند؛ اجرایی که با موافقت‌ها و مخالفت‌هایی همراه بوده است. اعضای «بیتلز» زمانی که در ژاپن اجرا نداشتند، در مجموعه ریاست‌جمهوری «هیلتون» واقع در توکیو ساکن شدند و پس از این ماجراست که آنها به خلق اثری هنری در قالب نقاشی پرداختند. آنها به دلیل داشتن مخالفان ژاپنی مورد محافظت قرار گرفتند. به اعتقاد برخی کارشناسان، این نقاشی کشف‌شده تنها اثر هنری است که به طور مشترک توسط هر چهار عضو «بیتلز» خلق شده؛ یا حداقل اینکه هر چهار نفر آن را امضا کرده‌اند. این اثر قرار است اوایل فوریه در خانه حراج کریستیز در نیویورک برای فروش گذاشته شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر