شماره روزنامه ۶۰۲۵
|

  • توسعه نامتوازن بازار اکران در ایران

    دنیای اقتصاد: ظرفیت بازار سینمای ایران چقدر است؟ چندی پیش در گزارشی نوشتیم که ظرفیت امسال سینمای ایران بر اساس الگوی فروش در دو ماه نخست امسال، بیش از ۲۵۰۰ میلیارد تومان فروش است. یعنی چیزی بیش از دو برابر فروش سال ۱۴۰۲. اما آیا این رکورد ثبت می‌شود؟ کمی بعید است. یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها در این باره، ظرفیت‌های میدانی یا اصطلاحا لجستیک بازار است.
  • نکوداشت حسن انوری در باغ موقوفات افشار

    دنیای اقتصاد: در ادامه سلسله مجالس ادبی و تاریخیِ بنیاد موقوفات محمود افشار، آیین نکوداشت حسن انوری، پژوهشگر و استاد زبان و ادب فارسی، برگزار می‌شود.
  • افتتاح گنجینه معتمدی در موزه سینما

    دنیای اقتصاد: موزه سینما در ادامه برنامه‌های بزرگداشت‌ هنرمندان قصد دارد سه‌شنبه ۲۲ خردادماه مراسم ویژه‌ای برای احمدرضا معتمدی با حضور جمعی از سینماگران برپا کند.
  • راه‌اندازی تراموای کافکا در پراگ

    دنیای اقتصاد: به مناسبت صدمین سال درگذشت فرانتس کافکا یک تراموای خاص که با پرتره نویسنده و نقل‌قول‌هایی از آثار او تزیین شده مدتی است در خیابان‌های پراگ در حال گردش است.
  • عکس‌های زیست‌محیطی کیارستمی در نمایشگاه گروهی

    دنیای اقتصاد: فردا جمعه همزمان با روز جهانی محیط زیست، نمایشگاه گروهی عکس «زاستار» با محوریت عکس‌های زیست‌محیطی در گالری ثالث افتتاح می‌شود. آثار افشین شاهرودی، محمدرضا شریف‌زاده، کیارنگ علایی، محمود کلاری، عباس کیارستمی، رضا کیانیان، مهدی مقیم‌نژاد، سروش میلانی‌زاده، مهرداد افسری و مهدی وثوق‌نیا در این نمایشگاه در معرض دید قرار گرفته‌اند.
  • کارنمای گروهی«هامون» به یاد داریوش مهرجویی

    کارنمای گروهی «هامون» به یاد داریوش مهرجویی فردا جمعه در گالری «باشگاه» افتتاح می‌شود.
  • درگذشت نقاش پیشکسوت در ۷۴ سالگی

    دنیای اقتصاد: هادی جمالی، نقاش نامدار کشور و عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت که مدتی بیمار بود، در ۷۴سالگی در بیمارستان درگذشت. هادی جمالی در اردیبهشت سال ۱۳۲۹ در شیراز متولد شد.
  • تاریخ انقضای کیسینجر فرانرسیده است

    هادی خسروشاهین: اشتباه نکنید؛ کتاب «ماکیاول دیپلمات» - عنوان کتاب در زبان انگلیسی «تراژدی اجتناب‌ناپذیر؛ هنری کیسینجر و جهان او» است - بیوگرافی جدیدی از کیسینجر نیست و حتی قرار نیست در این کتاب ناگفته‌هایی از زندگی او برای اولین بار در دسترس مخاطبان قرار گیرد. این کتاب یک زمینه آمریکایی دارد و البته این زمینه در دل تاریخ و روایت تاریخی از زندگی کیسینجر جست‌وجو نمی‌شود. آمریکای امروز در سیاست خارجی خود با بحران معنا، جهت‌گیری و انسجام مواجه است و همین دلیلی است برای رجعت دوباره به اندیشه‌های کیسینجر.
  • مالیات میلیاردی بر درآمد میلیونی خانه تئاتر؟

    دنیای اقتصاد: هر درآمدی مالیات دارد مگر اینکه مشمول بخشودگی شود. این اصل بنیادین قانون مالیات است. در سال‌های اخیر دولت‌ها تلاش کرده‌اند اخذ مالیات را جدی‌تر دنبال کنند. امسال هم رقم مالیات ارزش افزوده رشد ۱۱درصدی داشت و از ۹درصد به ۱۰درصد رسید. در هفته‌های پایانی سال گذشته،‌ موافقان و مخالفان بسیاری در تحلیل و بررسی این افزایش سخن گفتند اما سرانجام دولت کار خودش را کرد.
  • «تنها بازمانده» پشت ویترین کتاب‌فروشی‌ها

    دنیای اقتصاد: رمان «تنها بازمانده» نوشته رایلی ساجر با ترجمه‌ ساره خسروی منتشر شد. در خلاصه داستان این کتاب آمده است: در یک شب خونین در سال ۱۹۲۹ قتل‌ خانواده هوپ، سواحل مین را شوکه کرد. در‌حالی‌که بیشتر مردم فکر می‌کنند که لنورای هفده‌ساله، پدر، مادر و خواهر کوچک‌ترش را به قتل رساند، پلیس هرگز نتوانست آن را ثابت کند.
  • بازگشت «جوکر» به شبکه نمایش خانگی

    دنیای اقتصاد: برنامه «جوکر۲» با اجرا و میزبانی احسان علیخانی و حضور بازیگران شناخته‌شده به عنوان شرکت‌کننده از امروز چهارشنبه در شبکه نمایش خانگی آغاز می‌شود.پس از فصل اول «جوکر» با اجرای سیامک انصاری، حالا این مسابقه با نام «جوکر ۲؛ طبقه بیست‌ویک» به فصل دوم رسیده و این‌بار قرار است خود احسان علیخانی در جایگاه میزبان برنامه بنشیند. آخرین اجرای احسان علیخانی به مسابقه «عصر جدید» در تلویزیون برمی‌گردد و حالا او بعد از تجربه یک فصل از جوکر در پشت صحنه، این بار قرار است خود در جایگاه به عنوان میزبان حاضر شود و با نشستن پشت مونیتورهای متصل به ۵۰ دوربین، حال‌وهوای مهمانان را رصد کند.جواد رضویان، بهرنگ علوی، امیرحسین رستمی، محمدرضا علیمردانی، نیما شعبان‌نژاد، نصرالله رادش، مجید مظفری و هادی کاظمی از جمله بازیگرانی هستند که در فصل اول «جوکر۲» حضور دارند.این برنامه از پلتفرم فیلیمو پخش می‌شود.
  • برپایی نشست «به یاد محمود کیانوش»

    دنیای اقتصاد: نشست «به یاد محمود کیانوش» به مناسبت انتشار کتاب «محمود کیانوش به روایت محمود کیانوش» به کوشش مهدی خطیبی یکشنبه ۲۰ خرداد در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود. اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده ادبیات کودک، روح‌انگیز شریفیان نویسنده، کامیار عابدی پژوهشگر و منتقد ادبی، مهدی خطیبی نویسنده، و محمود جعفری دهقی نویسنده و پژوهشگر، سخنرانان نشست «به یاد محمود کیانوش» هستند.محمود کیانوش، شاعر، نویسنده، منتقد ادبی و مترجم در شهریورماه سال ۱۳۱۳ در شهر مشهد به دنیا آمد و ۲۳ دی‌ماه سال ۱۳۹۹ در بیمارستانی در شمال لندن از دنیا رفت.از آثار او می‌توان به شعر کودک در ایران، آدم یا روباه (۱۳۴۸)، دهکده نو (۱۳۴۸)، زبان چیزها (۱۳۵۰) و طاق هفت‌رنگ اشاره کرد. علاقه‌مندان برای حضور در این نشست می‌توانند ساعت ۱۵ به خانه اندیشمندان علوم انسانی به نشانی خیابان نجات‌اللهی، نبش خیابان ورشو مراجعه کنند.
  • «دروغ» روی صحنه عمارت ارغوان

    دنیای اقتصاد: نمایش «دروغ» به کارگردانی محمد آصفی در عمارت نمایشی ارغوان روی صحنه است.این اثر نمایشی که یکی از آثار معروف فلوریان زلر رمان و نمایشنامه‌نویس فرانسوی است، داستان زوجی را روایت می‌کند که در پی یک مهمانی و وقایعی که در آن رخ می‌دهد، با مسائلی مربوط به صداقت و فریبکاری مواجه می‌شوند. شخصیت‌های اصلی نمایش، با دروغ‌های کوچک و بزرگ خود، دنیایی از تناقضات را می‌سازند که هر لحظه ممکن است فرو بریزد. این نمایش با طنز تلخ و دیالوگ‌های تیز خود، مخاطب را به فکر فرو می‌برد که آیا همیشه باید حقیقت را گفت یا گاهی دروغ لازم و اجتناب‌ناپذیر است.حنانه نظری، امیر خالقی‌فر، محمد آصفی و آیدا مرادی بازیگران این نمایش هستند.نمایش «دروغ» هر شب ساعت ۱۹ در عمارت ارغوان به نشانی خیابان حافظ، خیابان نوفل لوشاتو، بعد از تقاطع رازی، بن‌بست زیبا روی صحنه می‌رود.
  • ساخت مستندی از زندگی همفری بوگارت

    دنیای اقتصاد: نخستین مستند درباره همفری بوگارت، اسطوره بازیگری، با عنوان «بوگارت: زندگی در فلش‌ها» ساخته می‌شود. در معرفی فیلم آمده است: این فیلم بر نماد عصر طلایی هالیوود، همفری بوگارت، تمرکز دارد و روابط او با پنج زن مهم زندگی‌اش (مادر و چهار همسرش) از جمله لورن باکال را بررسی می کند. دسترسی بی‌سابقه به فیلم‌های کمیابی که بنیاد وی در اختیار فیلم‌ساز قرار داده، موجب می‌شود این فیلم به صورتی انحصاری و از زبان خود بوگارت نشان دهد که وی چه مسیری را طی کرد تا به ستاره کلاسیک‌های جاودانه «کازابلانکا» و «شاهین مالت» بدل شود. کاترین فرگوسن، کارگردان معروف که ساخت این فیلم را به عهده دارد، ابراز امیدواری کرد که با این مستند بتواند نگاهی تازه به یکی از محترم‌ترین بازیگران هالیوود بیندازد و مهم‌تر از همه، روایتی صادقانه و ظریف از یک مرد پیچیده را به‌درستی ادا کند.همفری بوگارت، بازیگر پرآوازه و باصلابت آمریکایی، به واسطه نقش‌آفرینی‌های درخشانش در اواخر دهه ۱۹۳۰تا ۴۰ و ۵۰ جایگاهی افسانه‌ای در تاریخ سینما دارد و به عنوان یکی از بهترین بازیگران تاریخ سینما به یاد آورده می‌شود. وی سال ۱۹۵۱برای بازی در «ملکه آفریقایی» برنده جایزه اسکار و در سال‌های ۱۹۴۲ و ۱۹۵۴ برای فیلم‌های «کازابلانکا» و «شورش کین» نامزد این جایزه شد.
  • تکرار یک پروژه ضد ایرانی

    دنیای اقتصاد-گروه فرهنگ‌و هنر: هالیوود بار دیگر سراغ پروژه ضد ایرانی «۳۰۰» رفته و قصد دارد آن را در قالب یک سریال جلوی دوربین ببرد. جزئیات دقیق داستان هنوز در دست بررسی است؛ اما گفته می‌شود که به نوعی ادامه فیلم «۳۰۰» است که در سال۲۰۰۶ ساخته شد و واکنش‌های فراوانی را در دنیا به وجود آورد. کارگردانی نسخه سینمایی این اثر را زک اسنایدر برعهده داشت که اکنون در حال مذاکره است تا سریال هم با هدایت او جلوی دوربین برود. فیلم «۳۰۰» با اقتباس و الهام از یک رمان مصور به همین نام به نویسندگی فرانک میلر و لین وارلی ساخته شد و داستانش از این قرار است که در آن لئونیداس پادشاه اسپارت، نیروی کوچکی از سربازان نخبه را علیه ارتش بسیار بزرگ‌تر خشایارشاه اول رهبری می‌کند. جرارد باتلر در نقش لئونیداس و رودریگو سانتورو در نقش خشایارشاه بازی کردند و لنا هدی، دیوید ونهام، دومینیک وست، وینسنت ریگان، تام ویزدام و مایکل فاسبندر از دیگر بازیگران این فیلم بودند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر