شماره روزنامه ۵۹۹۹
|

  • آغاز اماواگرها برای ادامه «نون خ»

    دنیای اقتصاد: «نون خ» در‌گیر چالش‌هایی جدی شده است؟ به نظر می‌رسد اختلاف‌نظرها بر سر ساخت این سریال بالا گرفته است. سعید ‌آقاخانی، کارگردان و بازیگر اصلی این سریال، چندی پیش خبر داد که «نون خ» ادامه نخواهد داشت، این در حالی است که مهدی فرجی تهیه‌کننده در گفت‌وگویی که روز گذشته با رسانه‌ها داشت، ساخت سری جدید این سریال را محتمل دانسته است. پیش از این نیز حرف‌وحدیث‌های بسیاری بر سر ساخت سری جدید سریال پایتخت مطرح شده بود. به نظر می‌رسد علاوه بر اختلاف‌نظرهای مالی، برخی بازیگران سریال‌ها نیز چندان مایل به ادامه یافتن سریال‌ها نیستند. گفته می‌شود تمایل به حضور در پروژه‌های جدید و عبور از سایه شخصیت‌های قصه از مهم‌ترین علل کاهش میل بازیگران «نون خ» به ادامه یافتن این سریال است. همچنین حرف‌و‌حدیث‌هایی از اختلاف تیم تولید بر سر ادامه سریال وجود دارد. گفته‌ می‌شود که گویا آقاخانی با توجه به سختی‌های کار، تمایل چندانی به ادامه کار ندارد. البته هیچ یک از این شنیده‌ها تایید و تکذیب نشده است.
  • هنر، آشغال و روند دیالکتیکی تاریخ

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه عکس‌های مریم زندی، عکاس پیشکسوت با عنوان «این آشغال نیست»، این روزها در گالری دنا برپاست. در متن این نمایشگاه که با دغده‌های فرهنگی و محیط‌زیستی برگزار شده، چنین آمده است: اصلا چه فرق می‌کند که تصور مرکب ساخته‌شده در ذهن شما بعد از دیدن این آثار، اجزای اثر هنری است یا عناصر بازمانده از مصرف‌گرایی انسان بعد از مدرنیته یا ... گویی روند دیالکتیکی تاریخ است که دهان باز کرده و با صدای رسا هر آنچه را فرو داده است تصویر می‌کند. این یک آشغال نیست؟ پس چیست؟ مساله این است! نمایشگاه عکس‌های مریم زندی تا ۲۱اردیبهشت ادامه خواهد داشت و علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از این نمایشگاه به گالری دنا به نشانی میدان فردوسی، خیابان سپهبد قرنی، بالاتر از طالقانی، کوچه سوسن، پلاک ۴ مراجعه کنند. گالری روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل است.
  • تلویزیون چیزی جز نیمرو ندارد

    دنیای اقتصاد: داریوش کاردان که سال‌ها پیش از سازندگان بربیننده‌ترین برنامه‌های صداوسیما بود، می‌گوید که امروزه دیگر حتی تلویزیون خود را روشن هم نمی‌کند. این پیشکسوت در گفت‌وگو با خبرآنلاین در انتقاد از برنامه‌های این رسانه می‌گوید: «اگر شما به رستورانی بروید که فقط تخم‌مرغ داشته باشد، وقتی گارسون بیاید از شما سفارش بگیرد و شما بگویید قرمه‌سبزی می‌خواهید، او می‌گوید نیمرو داریم. باز شما بگویید کباب کوبیده می‌خواهم، او می‌گوید نیمرو داریم و در نهایت شما چه می‌خورید؟ معلوم است، نیمرو. چون غذای آن رستوران فقط همین است و شما هم ناچار هستید که آن را میل کنید چون گرسنه هستید.»
  • غوغای درون در آواز استاد

    دنیای اقتصاد: استاد یدالله کابلی، از برجسته‌ترین خوشنویسان شکسته نستعلیق، با استاد محمدرضا شجریان دوستی دیرینه‌ای داشت. این دوستی علاوه بر سرآمدی هر دو در هنر خویش، به علاقه استاد آواز به خوشنویسی و سال‌های آموختنش نزد استادان بنام این عرصه نیز باز می‌گردد. استاد کابلی در گفت‌وگو با ایلنا در این‌باره توضیح داده است: «من از روزی که یادم هست تا سال‌های آخر که ایشان بیمار بود به دیدارشان می‌رفتم و طی این همه سال اغلب با ایشان بودم. ما با هم رفاقت داشتیم. در رابطه با خوشنویسی هم باید بگویم ایشان از دُردانگان استاد حسین میرخانی بودند و بنده هم شاگرد استاد حسین و استاد حسن میرخانی بودم.»
  • یادمان استاد بنان در ارسباران

    دنیای اقتصاد: یادمان زنده‌یاد غلامحسین بنان فردا پنج‌شنبه به مناسبت زادروز او با عنوان «طنین بال قو» و در قالب بیستمین شب موسیقی ارسباران برگزار می‌شود. در این برنامه که با حضور استادان، پیشکسوتان و هنرمندان موسیقی برگزار می‌شود، چندین اجرای موسیقی پیش‌بینی شده است و سخنرانان مراسم درباره ویژگی‌های آواز استاد بنان نکاتی را بیان خواهند کرد. غلامحسین بنان (زاده ۱۰ اردیبهشت ۱۲۹۰ و درگذشته ۸ اسفند ۱۳۶۴) خواننده موسیقی دستگاهی ایرانی بود. او از سال ۱۳۰۶ تا سال ۱۳۴۷ در زمینه موسیقی فعالیت داشت و عضو شورای موسیقی رادیو، استاد آواز هنرستان موسیقی تهران و بنیان‌گذار انجمن موسیقی ایران بود. بنان را نخستین خواننده ایرانی آشنا با خط بین‌المللی موسیقی دانسته‌اند. جنس صدای وی از نوع باریتون بود. ترانه‌هایی از جمله بهار دلنشین، الهه ناز و سرود «ای ایران» از آثار شناخته‌شده با صدای بنان هستند. حضور در این برنامه برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است و علاقه‌مندان برای شرکت در آن می‌توانید ساعت ۱۸ به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنند.
  • بازی امیر جدیدی در یک پروژه جهانی

    ایسنا: کمپانی فرانس تی‌وی، حق پخش جهانی فیلم بیوگرافی «منصور» به کارگردانی رومالد بولانژه را در اختیار گرفته که روایتی از زندگی منصور بهرامی، تنیسور مشهور ایرانی و مهاجرت او به فرانسه، دست و پنجه نرم کردن با فقر و سپس به شهرت رسیدن در فضای بین‌‌المللی است. امیر جدیدی، بازیگر ایرانی که به خاطر بازی در فیلم «قهرمان»، برنده جایزه بزرگ کن ۲۰۲۱ به کارگردانی اصغر فرهادی، در سطح بین‌ا‌لمللی شناخته می‌شود، نقش منصور بهرامی را بازی خواهد کرد. این فیلم محصول مشترک فرانسه و بریتانیاست و داون مک‌دانیل با همکاری فیلیپ دی لیون نگارش فیلم‌نامه این فیلم را بر عهده داشته‌اند.
  • خاطرات خاک‌خورده صحنه

    دنیای اقتصاد: بزرگداشت اکبر زنجانپور در زادروز حمید سمندریان در سالن جلیل شهناز برگزار شد؛ بزرگداشتی با حضور نسل‌های دور و نزدیک هنر و فرهنگ؛‌ از هشتاد، نودساله‌ها تا بیست، ‌سی‌ساله‌ها. عصر یکشنبه گذشته هنرمندان بسیاری در خانه هنرمندان ایران در خیابان ایرانشهر تهران گرد هم آمدند تا به پاس یک عمر دستاوردهای هنری استاد اکبر زنجانپور از خاطرات خاک‌خورده او در صحنه بگویند و بشنوند. محمود دولت‌آبادی،‌ محمد رحمانیان، ایرج راد، هایده حائری، نوید محمدزاده، حبیب رضایی، اصغر همت، اسماعیل خلج و ... از حاضران در این آیین بودند.
  • اهدای نشان ویژه خانه تئاتر به آقای حکایتی

    دنیای اقتصاد: بزرگداشت بهرام شاه‌محمدلو، بازیگر پیشکسوت، برگزار و نشان ویژه خانه تئاتر به وی اهدا می‌شود.شاه‌محمدلو زاده ۲۵ آذر ۱۳۲۹ در تهران و دانش‌آموخته رشته تئاتر از دانشکده هنرهای زیباست. او در همان دوران دانشجویی با همراهی رضا بابک، مرضیه برومند، سوسن فرخ‌نیا و علیرضا هدایی گروه تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را زیر نظر دالن لافون، هنرمند شهیر تئاتر جهان، و با همراهی بیژن مفید، تشکیل داد. تماشاگران تلویزیون او را با مجموعه مشهور «آقای حکایتی» می‌شناسند و تماشاگران نسل‌های قبلی بازی درخشان او را در نقش هامون در سریال «گرگ‌ها» ساخته داود میرباقری به یاد دارند. این برنامه ساعت ۱۷ تا ۱۹ جمعه ۲۱ اردیبهشت‌ماه در سالن استاد عباس جوانمرد در عمارت خانه تئاتر برگزار می‌شود و طی آن جمعی از هنرمندان پیشکسوت تئاتر و به‌ویژه تئاتر کودک و نوجوان حضور پیدا خواهند کرد.
  • انتشار آلبوم موسیقی «گوشه‌کنار»

    دنیای اقتصاد: آلبوم «گوشه‌کنار» با گشت‌و‌گذاری درون و بیرون مفهوم «دستگاه» روانه بازار موسیقی شد. در این آلبوم دو آهنگسازِ آموزش‌دیده در سنت کلاسیک غربی، کوشیده‌اند تا درک و دریافت خود از مفهوم «دستگاه» در موسیقی کلاسیک ایرانی را دست‌مایه آهنگسازی قرار دهند. محمدعلی صلاحی، در «محورِ محوِ۱» با استفاده از مدهای موجود در دستگاه‌های موسیقی کلاسیک ایرانی در کنار ساختارهای مرسوم موسیقی کلاسیک غربی، کوشیده است به مفهوم راپسودی دست یابد. در‌حالی‌ که در «گوشه» حمیدرضا گلستانی ثانی «دستگاه» را به مثابه‌ یک «ساختار» می‌بیند. این مجموعه علاوه بر اشتراک‌گذاری دو رویکرد متفاوت - یکی ناظر بر «فرم» و دیگری ناظر بر «محتوا» - از نسل جوان موسیقی آکادمیک ایران می‌خواهد تا ملیت و سنت‌گرایی را در پیوندی با مفهوم آهنگسازی غربی ارائه دهند.
  • روایتی تازه از محمدرضا لطفی در شبکه ۲

    دنیای اقتصاد: جدیدترین قسمت از مجله هنری «بوم» امروز سه‌شنبه با پرداخت به زندگی زنده‌یاد محمدرضا لطفی، استاد موسیقی ایران، از شبکه دو سیما به روی آنتن می‌رود.«بوم» که روایتگر رویدادهای دنیای هنر است، به مناسبت روز معلم به سراغ شاگردان محمدرضا لطفی، موسیقیدان و ردیفدان ایرانی، رفته است تا برای اولین بار به وجه معلمی این هنرمند در یک برنامه تلویزیونی بپردازد.محمدرضا لطفی از بزرگ‌ترین مدرسان موسیقی ایرانی است که به گفته شاگردانش تا لحظاتی قبل از فوت روی تخت بیمارستان هم دست از آموزش نکشید. «مجله هنری بوم» به تهیه‌کنندگی احمدرضا بلیغ و احمدرضا زارعی، کارگردانی کیانوش الطافی، سردبیری محسن صفایی‌فرد و اجرای حامد مهربانی و به همت گروه اجتماعی اقتصادی شبکه دو در مرکز هنری رسانه‌ای سلوک تهیه و تولید شده است.علاقه‌مندان به موسیقی و زندگی استاد لطفی می‌توانند برنامه«بوم» را ساعت ۲۳ و ۳۰ دقیقه از شبکه دوم تماشا کنند.
  • درگذشت نوازنده پیشکسوت ویولن

    دنیای اقتصاد: نصرالله شیرین‌آبادی، نوارنده پیشکسوت ویولن، شامگاه یکشنبه نهم اردیبهشت در ۷۵سالگی بر اثر ایست قلبی درگذشت.نصرالله شیرین‌آبادی فراهانی از معدود موزیسین‌های نابینای کشور محسوب می‌شد که با استعداد فوق‌العاده‌ای که داشت چنان نبوغی از خود بروز داده بود که در ۱۷سالگی حسین تهرانی نوازنده برجسته تمبک لقب «صبا کوچولو» را برای او انتخاب کرده بود.مرحوم شیرین‌آبادی علاوه بر نوازندگی، در زمینه آهنگسازی، تدریس و اجرای موسیقی با بسیاری از هنرمندان نامدار موسیقی ایرانی همکاری داشت. از جمله فعالیت‌های حرفه‌ای او می‌توان به همکاری با هنرمندانی چون جلیل عندلیبی و شهرام ناظری در گروه مولوی به عنوان نوازنده قیچک آلتو و اجراهای دیگر او با همراهی محمدرضا لطفی و ناصر فرهنگفر اشاره کرد.مراسم تشییع پیکر نصرالله شیرین‌آبادی، نوازنده ویولن و آهنگساز، فردا چهارشنبه در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) برگزار خواهد شد.
  • بازی اصغر همت در نمایش «گنجشک مفرغی»

    دنیای اقتصاد: «گنجشک‌ مفرغی» به نویسندگی و کارگردانی شهرام‌ کرمی و با بازی اصغر همت از ۲۵ اردیبهشت‌ماه در تماشاخانه‌ ایرانشهر به صحنه می‌رود. «گنجشک مفرغی» روایتی درباره‌ عشق و آرزو در فضایی میان خیال و واقعیت است.در این نمایش که در سالن استاد سمندریان تماشاخانه‌ ایرانشهر روی صحنه خواهد رفت، علاوه بر اصغر همت، مجید رحمتی، یلدا عباسی و ایمان‌ سلگی ایفای نقش می‌کنند.آخرین نمایشی که به نویسندگی‌ و کارگردانی شهرام‌ کرمی و توسط گروه تئاتر «شایا» اجرا شده‌ است به شش سال پیش و اجرای نمایش «چه کسی سهراب را کشت؟» در مجموعه تئاتر شهر برمی‌گردد. این کارگردان پیش از این هم نمایش «خروس می‌خواند» را در تماشاخانه‌ ایرانشهر به صحنه برده است.
  • اجرای کنسرت آذربایجانی در تالار وحدت

    دنیای اقتصاد: وحید اسداللهی، نوازنده پیشکسوت ساز ناغارا، با همراهی گروهی متشکل از نوازندگان سازهای موسیقی آذربایجان، شامگاه پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت، در تالار وحدت روی صحنه می‌رود. در این کنسرت قرار است قطعاتی از موسیقی بی‌کلام و همچنین فولکلوریک آذربایجان و رِنگ‌های آذریایجانی نواخته شود. اسداللهی در سال ۱۳۸۸، آلبومی به نام رِنگ‌های آذربایجانی را منتشر کرده که در این کنسرت بخشی از این آلبوم نیز اجرا خواهد شد. رِنگ‌های موسیقی آذربایجان، رِنگ‌های اجرا شده‌ای است که معمولا در مراسم شادی و عروسی از آنها استفاده می‌شود. علاقه‌مندان به کنسرت وحید اسداللهی می‌توانند ساعت ۲۱:۳۰پنج‌شنبه ۱۳اردیبهشت به تالار وحدت مراجعه کنند.
  • نقد و بررسی «بیست روز در ماریوپل» در خانه سینما

    دنیای اقتصاد: دومین برنامه سینماتک خانه‌ سینما با همکاری خانه سینما و انجمن منتقدان و نویسندگان فردا چهارشنبه به نمایش و نقد فیلم مستند «بیست روز در ماریوپُل» اختصاص دارد.«بیست روز در ماریوپُل» ساخته‌ مستیسلاف چرنوف که برنده‌ جایزه‌ اسکار بهترین مستند امسال شده، به روزهای نخستین آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین در شهری مرزی می‌پردازد.در معرفی این فیلم آمده است: مستند «بیست روز در ماریوپل» نشان می‌دهد که با آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین، تعدادی از روزنامه‌نگاران اوکراینی در منطقه ماتریوپل گرفتار می‌شوند، اما آنها دست از کار نمی‌کشند و پروژه مستندسازی علیه جنایات جنگی روسیه را شروع می‌کنند.این مستند ساعت ۱۶:۳۰ در سالن زنده‌یاد سیف‌الله داد خانه‌ سینما به‌ نمایش درمی‌آید و پس از نمایش فیلم، مهرزاد دانش و مازیار فکری‌ ارشاد به نقد اثر خواهند پرداخت.
  • کتاب‌خوانان در برزخ تورم

    دنیای اقتصاد: بازار کتاب در حال آماده شدن برای برگزاری نمایشگاه بین‌المللی تهران است. نمایشگاهی که سال‌هاست عنوان بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی کشور را یدک می‌کشد اما در چند سال اخیر، از تب‌وتابش کاسته و بیشتر شبیه به گعده و دورهمی برخی ناشران عمدتا دولتی و ارگانی با چاشنی بوی همبرگر و ذرت مکزیکی شده است.طبق برنامه اعلامی وزارت ارشاد، قرار است از روز ۱۹ اردیبهشت‌ماه، یعنی ده روز دیگر، نمایشگاه کتاب تهران افتتاح شود و تا ۲۹اردیبهشت برپا باشد. امسال هم مصلای تهران بار برگزاری نمایشگاه را بر دوش می‌کشد. نمایشگاهی که تا دوره نوزدهم در محل نمایشگاه‌های دائمی تهران برگزار می‌شد، پس از آن به مصلی آمد، سپس به شهر آفتاب کوچید و چند سالی است که دوباره به مصلی برگشته است. اما حالا در آستانه برگزاری سی‌وپنجمین دوره این نمایشگاه، خبرهایی درباره افزایش قیمت کتاب رسانه‌ای شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر